Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben hazautaznátok?

Ilyen esetben hazautaznátok?

Figyelt kérdés

Sajnos munka miatt nagyon messze kerültem a szüleimtől, így csak kéthavonta tudok hazamenni, főleg anyagiak miatt.

Az egyik testvérem pedig még messzebb költözött az ország másik végébe.

Ha hazamegyünk, igyekszünk úgy szervezni, hogy egyszerre utazzunk haza, így vele is tudok találkozni.

Bő egy hónapja megbeszéltük a következő időpontot, a jövő hét végét.

A férjem papáját váratlanul meg kell műteni. 80 éves elmúlott, és az utóbbi pár hónapban teljesen leépült szellemileg. Már eljutott arra a szintre, hogy pelenkázni kell, és a nevét se tudja megmondani. Ha meglátogatjuk, már nem is tudja kik vagyunk, bemutatkozik nekünk, néha ki is dob, mert idegenek hisz bennünket.

Nemrég daganatot találtak a szervezetében, és mi sem értjük miért, de előjegyezték műtétre. Az esélyei nem túl jók, az altatással nagy kockázatot vállaltak. Jövő szerdán műtik.

A szüleim kérdezgetik, megyek-e haza, mert a tesóm most megy haza, most lesz a szülinapja, és lesz egy kis családi ebéd. Nem tudom, mit mondjak nekik. A műtétet követően, ha esetleg megtörténik a legrosszabb, menjek-e haza.

Ti mit tennétek? Mennétek vagy sem?

2012. nov. 18. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ne haragudj, ha megbántalak ezzel, lehet,hogy tuskó vagyok, de én nem értem az összefüggést.
2012. nov. 18. 21:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem mennék. Ha elmondod az okot, otthon is megfogják érteni. A férjednek fontosabb a papája, mint egy szülinap. Mellette maradnék.
2012. nov. 18. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mennék. Egy betegség minden felülír. Most a férjednek nagyobb szüksége van rád.
2012. nov. 18. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
én sem utaznék. Ne haragudj, de szülinap van minden évben, 2 hónap múlva úgyis találkoztok. Szerintem fontosabb, hogy a férjed mellett maradj.
2012. nov. 18. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:
A helyzet adja, lehet,hogy hazamennék, lehet,hogy nem. Ha a férjem iszonyúan kiborulna, ami ebben a helyzetben érthető, természetesen vele maradnék, de ha egyedül szeretni épp lenni, vagy felkészült rá lelkileg és nekem mehetnékem van, akkor hazautaznék.
 6/8 anonim ***** válasza:
Alapból mennék... de elmondanám a szüleimnek és a testvéremnek,ohgy ha a férjem papája a műtét után nagyon rosszul lesz akkor lehet még sem megyünk. Ha jobban vislei akkor péntek este vagy szombat ahogy szoktunk megyünk... de ha még sem mennénk ennek ez az oka. bocsánat.. de ez most fontos. Megfogják érteni.. s majd mentek ha már nem lesz baj. Legfeljebb kivételesen most egyedül leszel a szüleiddel és nem találkozol a testvéreddel. Néha mi is járunk így a húgommal. nincs belőle gond sosem.
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem. Eszembe sem jutna. Az internet, a mobiltelefon világában miért rohangásznék haza első szóra bárkinek is?

Első a munka, mert valamiből meg kell élni, és a férjem. Érzelmileg támogatnám, mert mégiscsak a nagypapájáról van szó.

Jó kezekben van, orvosok között, ha nem tudok neki segíteni konkrétan, akkor nem rohangászok haza, hogy aztán azt vegyem észre, hogy kirúgnak a munkahelyemről.

Velem is eljátszották ezt annak idején, sokszor, ma már nem jön be, különösen úgy nem, hogy külföldön vagyok. Nem tehetem meg, hogy szíre-szóra hazarohangászok, itt hagyva magam mögött mindent, 1000 eurós rep.jegyekkel, csak azért, mert valaki megbetegszik. Ha haldoklik vagy a temetésére kell menni, az más. De holmi betegségek és egyéb családi nyavalygások legyenek csak az ő gondjaik.

Lehet lepontozni. Tévedés ne essék, nem szívtelen vagyok, hanem nem manipulálható, balekra nem vehető, első szóra haza nem rohangászó felnőtt ember.

2012. nov. 19. 08:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez komolyan kérdés?

Otthagyná a férjed a haldokló nagyapjával? Vagy a már esetleg halottal?

Remélem nem komoly volt a kérdés,a férjed mellett a helyed,anyukádbékhoz mész 3 hét múlva,tesódnak meg küldessz ajándékot csomagban.

2012. nov. 19. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!