Ilyen esetben hazautaznátok?
Sajnos munka miatt nagyon messze kerültem a szüleimtől, így csak kéthavonta tudok hazamenni, főleg anyagiak miatt.
Az egyik testvérem pedig még messzebb költözött az ország másik végébe.
Ha hazamegyünk, igyekszünk úgy szervezni, hogy egyszerre utazzunk haza, így vele is tudok találkozni.
Bő egy hónapja megbeszéltük a következő időpontot, a jövő hét végét.
A férjem papáját váratlanul meg kell műteni. 80 éves elmúlott, és az utóbbi pár hónapban teljesen leépült szellemileg. Már eljutott arra a szintre, hogy pelenkázni kell, és a nevét se tudja megmondani. Ha meglátogatjuk, már nem is tudja kik vagyunk, bemutatkozik nekünk, néha ki is dob, mert idegenek hisz bennünket.
Nemrég daganatot találtak a szervezetében, és mi sem értjük miért, de előjegyezték műtétre. Az esélyei nem túl jók, az altatással nagy kockázatot vállaltak. Jövő szerdán műtik.
A szüleim kérdezgetik, megyek-e haza, mert a tesóm most megy haza, most lesz a szülinapja, és lesz egy kis családi ebéd. Nem tudom, mit mondjak nekik. A műtétet követően, ha esetleg megtörténik a legrosszabb, menjek-e haza.
Ti mit tennétek? Mennétek vagy sem?
Nem. Eszembe sem jutna. Az internet, a mobiltelefon világában miért rohangásznék haza első szóra bárkinek is?
Első a munka, mert valamiből meg kell élni, és a férjem. Érzelmileg támogatnám, mert mégiscsak a nagypapájáról van szó.
Jó kezekben van, orvosok között, ha nem tudok neki segíteni konkrétan, akkor nem rohangászok haza, hogy aztán azt vegyem észre, hogy kirúgnak a munkahelyemről.
Velem is eljátszották ezt annak idején, sokszor, ma már nem jön be, különösen úgy nem, hogy külföldön vagyok. Nem tehetem meg, hogy szíre-szóra hazarohangászok, itt hagyva magam mögött mindent, 1000 eurós rep.jegyekkel, csak azért, mert valaki megbetegszik. Ha haldoklik vagy a temetésére kell menni, az más. De holmi betegségek és egyéb családi nyavalygások legyenek csak az ő gondjaik.
Lehet lepontozni. Tévedés ne essék, nem szívtelen vagyok, hanem nem manipulálható, balekra nem vehető, első szóra haza nem rohangászó felnőtt ember.
Ez komolyan kérdés?
Otthagyná a férjed a haldokló nagyapjával? Vagy a már esetleg halottal?
Remélem nem komoly volt a kérdés,a férjed mellett a helyed,anyukádbékhoz mész 3 hét múlva,tesódnak meg küldessz ajándékot csomagban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!