Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jár az árvaségi és a özvegyi...

Jár az árvaségi és a özvegyi nyugdíj ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Friss házas és férfi nő. Nő várandós, de meghal a férje a terhessége elején. Mi jár neki és a majd születő gyereknek? Özvegyi meddig jár?
2012. nov. 14. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
38%

Özvegyi nyugdíj csak akkor jár ha a férj nyugdíjas volt vagy legalább az ahhoz szükséges időt megszerezte. "Özvegyi nyugdíjra az jogosult, akinek házastársa az öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezte vagy öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjasként halt meg"

Ebben az esetben is csak egy évig, hiszen a nő még tuti nem nyugdíjas.

Az árvaságit sajnos nem tudom. :(

2012. nov. 14. 15:15
 2/4 anonim ***** válasza:
54%
Igen jár. Az összeg függ attól, hogy a férjnek mennyi munkaviszonya volt. Az özvegyi addig jár, amíg a feleség nem megy újra férjhez.
2012. nov. 14. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Az elsőnek nincs igaza! Amiről ír, az nem függ össze az árvaellátással.

Én is fiatal voltam még, amikor meghalt a férjem, és kaptam az özvegyi nyugdíjat is.

Az előzőt kiegészítem, hogy addig jár, amíg férjhez nem megy, illetve amíg a gyerek kapja az árvaellátást.

2012. nov. 14. 15:17
 4/4 anonim ***** válasza:
91%
Én is kaptam. Mivel 24 éves voltam, özvegyi nyugdíjat kaptam, ideigleneset, 1 évig járt. Lányom árvaellátást kap.
2012. nov. 14. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!