Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Ti mit csinálná...

Mit csináljak? Ti mit csinálnátok ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Lányommal élek kettesben, frissen örökölt lakásunkban, semmi külső segítség nincs :( 45.000 Ft járadékból, plusz alkalmi munka, ami hetente 1 nap meló és így jön még pluszba 20 ezer.Ez így összesen sem éri el a minimálbért.És ami tragikus, hogy most a járadékot még csökkentik is, tehát úgy néz ki, hamarosan 40 ezer körüli összegből kell megélnie 2 felnőtt nőnek. Lányom még tanul, diákmeló sem akad mostanában.Ráadásul egyetemre szeretne menni, aminek örülök nagyon, csak anyagilag nem tudom hogyan oldhatnánk meg azt is.Fejlődésre, tovább képződni (részemre) nincs pénz, örülök, ha alányom tanulmányait képes vagyok valahogy összespórolni.Most az az ötletem támadt, hogy végső esetben eladni a lakást és az árából kimenekülni külföldre.Attól félek, itt menthetetlenül éhen halunk, ha ez így halad.Pedig városban lakunk.Még csak nem is elmaradott falu, de itt is megállt az élet.Lassan minden befuccsol.Még vállalkozás megfordult a fejemben, de nem tudom, érdemes lenne-e itt bármibe belekezdeni, őszintén szólva itt semmiféle lehetőséget nem látok.Családsegítővel tartom a kapcsolatot, de annyit ér, mint halottnak a csók. ..
2015. jan. 23. 15:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#10: ha itthon egy városban valaki még egy minimálbéres állást sem tud összehozni, véleményem szerint külföldön sem fog boldogulni. Az én ismeretségi körömből senki nem azért van kint, mert itthon semmilyen állást nem talált, hanem azért, mert az itthoni bérből például nem tudta fizetni a hitelét, a kintiből meg tudja. Szóval továbbra is tartom a véleményem.

Ráadásul a kérdező írta, hogy a nem tudja tovább képezni magát. Nekem ez azt jelenti, hogy nincs piacképes szakmája, képzettsége. Külföldön szerintem igen nehezen boldogulna, tekintve, hogy telítve van képzett, több nyelvet beszélő kivándorlóval a piac, és közülük is sokan takarítanak, vagy gyorséttermeznek.

2015. jan. 23. 16:44
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Imádom az ilyen embereket, mint a kérdező. Sírnak, hogy csökkentik a járulékot, de dolgozni az neeem...
2015. jan. 23. 18:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, te tudsz adni a"síróknak" munkát? Gondolom, nem.Akkor meg mit okoskodsz? Mellesleg hol olvastál olyat a kérdésemben, hogy nem akarok dolgozni??!! Tudom, te dolgozol, főállású trollként.
2015. jan. 23. 19:14
 14/14 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm.Van több szakmám is És egyenlőre végzettségen aluli munkának is örülnék.Ma is voltam egy állásinterjún.Bolti eladót kerestek, az önéletrajz leadása közben közölték, az eladói betelt már, de van lakáskasszás munka.Gondoltam jó, megnézem, bár az ügynöki melókban már csalódtam párszor.Természetesen kiderült, hogy még nekem kéne tízezreket fizetnem, hogy "regisztráljanak", aztán meg majd házaljak.Tízből kilenc melóhely kész átverés!
2015. jan. 23. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!