Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szívesen adtok kölcsön?

Szívesen adtok kölcsön?

Figyelt kérdés

Anyósék már megint kölcsönkértek egy 10-est, de annyira nem szeretem ezt. Mert néha szokása nem időben visszaadni...Én még kölcsönkérni is utálok:S

És ez megy minden hónapban, amikor mi sem állunk jól.

2010. febr. 8. 10:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Èn se vagyok híve a kölcsönnek.Se kérni,se adni.
2010. febr. 8. 13:42
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
pénzt nem szívesen, de volt már rá példa, és azóta az illető, akinek adtam, kb. tízszseresen segítette vissza. szóval attól függ, kinek...
2010. febr. 8. 14:05
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

anyámnak szoktam,de mindig tudja mikorra kell vissza,vissza is kapom mindig

páromnak (nem lakunk még együtt) is nagynéha,meg ő is nekem,mikor kinek van,de ezt nem tartom számon,lassan ugyis közös kassza

másnak nem igazán,mert nemtudom vissza kapom-e,és diákmelokból,ösztöndijból nem futja az adakozás...

22/L

2010. febr. 8. 14:58
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezért soha nem adok kölcsön és nem is kérek. Megmondom elnézést, de nem. Egyszer adtam, azóta is bujkál előlem az illető.
2010. febr. 8. 16:40
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a kölcsönadásról még annyit, hogy fősulin állandóan tőlem kértek kölcsön mindent. Aztán az én jegyzetemből írtak jó ZH-t. Na egyetemen már okosabb voltam, s nem adtam kölcsön szinte semmit. Lehet, hogy ez bunkóság, de néha önzőnek kell lenni.

Az ember legyen jószívű, de azért ne hagyja magát kihasználni.

12:31

2010. febr. 8. 20:44
 26/28 anonim ***** válasza:
85%
A jegyzetkölcsönadástól mi bajod lett???
2010. febr. 8. 21:49
 27/28 anonim ***** válasza:

Mondjuk annyi, hogy ha nem tetszett, ahogyan jegyzetelek, akkor lefikázták, volt, hogy ők a jegyzetemből kipuskázták 5-ösre, én meg tanultam, készültem, mindent megtettem, de csak 3-as lett.

Amikor pedig sajátos fénymásolási technikát találtam ki, akkor pedig skótnak tituláltak.

Nem arról van szó, hogy nem szeretek segíteni másokon, csak nem szeretem, ha hülyének nézik az embert, vagy kihasználják. Eleinte naív voltam, most már kezdek leszokni róla.

Egy idő után már csak annak adtam oda, akiről tudtam, hogy nem azért nem fáradt be az előadásokra, mert kocsmázott, hanem mert nem tudta megoldani, hogy ott legyen.

Volt olyan is, akinek könyörögnöm kellett, hogy adja már vissza a jegyzetet, mert nekem is készülnöm kell. És még ő volt megsértődve. (1 hét alatt nem sikerült neki Kb. 50 oldalt lefénymásolni)

Ja és ami a legrosszabb, hogy te örömmel segítesz, de mikor esetleg te szorulsz segítségre, nem mindenki hajlandó önzetlenül segíteni.

2010. febr. 9. 11:11
 28/28 anonim ***** válasza:
Igen! Mert jó segíteni nekik, tudom hogy valamennyivel könnyebb lesz, és ez engem is megnyugtat. Ha visszakapom (csak olyanoknak adok kölcsön akikben megbízom) akkor meg nincs semmi baj.
2011. júl. 13. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!