Valaki kér tőled kölcsön (valamit-bármit) szívesen adsz, mert természetes a segítő szándék-Viszont meddig adsz szívesen kölcsön?
Szia!
Nekünk is volt ilyen problémánk! Mi egyszerűen mondtuk neki, hogy nekünk sincs otthon vagy mi is a boltba vesszük! Ha nem adsz neki akkor egy idő után biztos le fog rólla szokni hogy átjárjon!Egy ideig persze hogy megérti az ember hogy kér valamit,( velünk is előfordul hogy sütés közbe veszed észre hogy nincs otthon sütőpor) de amikor ez már napi rendszerességű mintha a boltba járna, az tényleg fárasztó! Mást nem igazán tudsz tenni csak finoman, megpróbálva nem bántónak lenni, és elmondani neki hogy ez nem mehet így tovább!
attól függ, mit kér kölcsön. Ha élelmiszert, vagy vmi kis apróságot, akkor mondhatod neki, h te is épp most indulsz le venni magadnak, nem ad -e rá pénzt, és szívesen hozol neki is. Gondolom inkább azzal van a gond, h elhordja azt, amit ti vesztek.
Ha meg inkább tárgyakat, segítséget kér, akkor csak mondd, h nincs rá időd, vagy épp te is használod.
De ezt csak egy ideig játszd, aztán csak később mondd meg neki őszintén, h mi a helyzet!
Én is megmondanám neki, hogy sorry, de ennyi volt. Ha ennyire feledékeny vegyen magának valami füzetet, amiben fel tudja írni, hogy épp mi fogyott el. (tudom, hogy nem ez a fő oka, hogy kéreget)
Pénzt meg pláne nem adnék. Én is "félős" voltam ilyen ügyben régebben, de mára meguntam az ilyen pofátlan embereket. Csak abból fog érteni, hogy egészen konkrétan megmondod neki, hogy sajnálod, de nincs, és valószínű nem is lesz később se.
Ha emiatt megsértődik rád, az már az ő baja, neked ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!