Szívesen adtok kölcsön?
Anyósék már megint kölcsönkértek egy 10-est, de annyira nem szeretem ezt. Mert néha szokása nem időben visszaadni...Én még kölcsönkérni is utálok:S
És ez megy minden hónapban, amikor mi sem állunk jól.
Tesómnak és anyósnak szíves adok, mert tudom, hogy Ők vissza is adják. Anyuék már két alkalommal is elfelejtették, hogy adtunk kölcsön pénzt.
Tényleg nagyon gáz, mikor neked kell visszakérni a pénzt, Te érzed magad cikisen.
Szégyelljétek magatokat! A gyereknek kötelessége támogatni a szülőket! Neked nem az anyóst, de a párodnak az anyját igen.
Természetesen nem mindegy, mire kell a pénz. Új ruha a szekrényben lógó 19 mellé fölösleges, de ha kajára kell, köteles vagy adni. Felneveltek, etettek. Ha tavaly vettek konyhabútort, de nem tetszik, ezért új kell, nem vagytok kötelesek adni. Ha 40 éves a konyhájuk és rájuk dől, akkor kötelesek vagytok segíteni.
Eszembe nem jutna számon tartani, hogy anyám visszaadta-e a 10000 Ft-ot.
Ha megtehetném,h ne kelljen a 10ezer Ft akkor én se tartanám számon, de abból fogjuk a lakbért fizetni, és ezért aggódom,h időben megkapom-e, mert ha nem akkor kérhetek én kölcsön amit utálok.
Jó neked,h fel se tűnik 10ezer Ft:)
Nem! De az a baj, hogy vaj szívem van; meg aztán, én is kaptam már kölcsönt baráttól, ami akkor nagy segítség volt.
Viszont Anyukámnak van igaza (ebben is :) ): a kölcsön nem megoldás, inkább meg kell próbálni valahogy kihúzni, amíg pénzhez jutsz, mert ha kölcsönkérsz, akkor mire nagy nehezen egyenesbe jönnél, adhatod meg, és megint sz.rban vagy. Még ha biztosan meg is kapod, akkor sem célszerű előre elkölteni pénzt.
Valaki írta, hogy az emberek (jogtalanul) "meg vannak sértődve", ha visszakéred - hát ezért.
Az attól függ.
Most segítettem ki a nagynénémet meg a tesómékat. De egyébként a felek kapcsolatától függ.
Én is szoktam segíteni anyut, de pl: a tesóm anyósa még sosem adott nekik semmit. Vagy ha igen, akkor azt majdhogynem kamatra.
Persze a gyerek is segítse a szülőjét, ha tudja, de nem a szülőnek kellene segíteni a gyereket? És még ha elő is fordul, hogy jaj, adj kölcsön, mert xy baj van, de jövőhéten megadom, akkor az se legyen már rendszeres. Mert előfordul az emberrel, hogy épp nincs valamire pénze, de jött a gázszámla, de azért rendszert ne csináljunk belőle.
S ha már kölcsön kértünk, ne kelljen már szólni, hogy adjuk vissza. Én mondjuk kérni is restellek, de annál nincs szörnyűbb, mikor fel kell hívni a másik figyelmét arra, hogy figyelj, még nem adtad meg ,amivel tartozol.
Én sem adok szívesen kölcsön. Se pénzt se mást.
Már rengetegszer megszívtam ezzel, és még ráadásul nekem kellett kuncsorogni a pénzem után.
Pl.: Gyakorlaton voltam egy bankba (fizetés nélkül!) és az egyik munkatárs megkért, hogy ugorjak ki neki kóláért és kifizeti majd. Így tettem. Aztán szóltam, hogy meghoztam, és hogy ennyibe került. Erre ő, oké majd kifizeti... nem fizette ki. Kb 3 napon keresztül szóltam neki, hogy tartozik, utána meg még én rühheltem magam, mert mertem szólni. Ez volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban. Igaz "csak" 300 Ft volt, de egy fillért sem láttam a gyakorlati helyemről, ráadásul ők meg 300e felett kerestek.
Ha véget szeretnél ennek a körforgásnak vetni, nyugodtan mondd neki, hogy most ti is meg vagytok szorulva és hogy nincs pénzetek... ha nagyon meg lesznek szorulva újból szólnak, de ha meg rászoktak hogy titeket nyúljanak le, akkor más helyről is tudnak majd kölcsön kérni (másik gyerek)
Egyszer adtam kölcsön nagy kemény 5ezer forintot, és öt teljes hónapig tartott mire visszakaptam egy hét helyett. Majd csütörtökön, majd hétvégén majd majd. Karácsony előtt ott sírtam, hogy mennyire hiányozna, mert azt mondta, hogy majd karácsony után tudja megadni. Hát akkor már nagy segítség az ajándékra. A végén már teljesen kiakadtam és még neki állt feljebb, hogy miért vagyok bunkó.
Mostmár soha, senkinek, semennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!