A családom ellenzi, hogy a baratommal legyek. Mit csinaljak?
Anyukádnak nincs igaza.
Egy 20 éves felnőtt már úgy szopatja meg magát, ahogy akarja. A szüleid ebbe nem szólhatnak bele.
Én 23 vagyok a férjem 40. 5 éve vagyunk együtt bár neki csak tőlem van gyereke. 3 éve házasodtunk össze, imádjuk egymást és sokkal jobban megértjük egymást. Egy 23 éves srác nem vágyik komoly kapcsolatra. Míg egy idősebb igen.
De kérlek ne hagyd,hogy a családod szabja meg mi legyen. Ha dolgozol el is költözhetsz. Én ezt tettem bár a szüleim imádják a férjem. Te már felnőtt vagy. Elvileg. Én 18 éves korom óta önálló vagyok. Suli mellett is dolgozhatsz.
Ha 20 évesen te azon a szinten vagy, hogy megmondják, mit tegyél, és elküldhetnek téged egy másik országba, akkor nyilvánvalóan nem vagy sem önálló, sem önfenntartó. Tapasztalati szinten nem vagy egy 20 éves szintén, inkább 16 éves kor alatt jellemző ez az állapot. Te vakon szerelmes vagy, de a pasi valójában lehet rossz, amit te nem látsz, csak a családod. Egyébként neki nem kell veled végigcsinálnia semmit, te kapod a nyakadba a hideget, ő nem veszíthet semmit a kapcsolatotokon. Egy 20 éves naiv lány, aki szívesen vállalja a pótanya szerepet, és készségesen ellátja a szükségleteit, megér annyit egy férfinak, hogy a háttérből támogat. Miért nem költözöl hozzá? Ha valóban bántja, hogy milyen életed van, akkor felelősséget vállal érted, eltart, ha nincs munkád (mint a szüleid..), finanszírozza a tanulmányaidat, ha épp ott tartasz.. persze csak ha fontosak számára a te érdekeid.
A lényeg: jogilag senki nem tehet semmit a kapcsolatotok ellen, a félelmeid viszont azt bizonyítják, hogy korodhoz képest éretlen vagy, és a tapasztaltabbaknak lehet igazuk.
A nagy szüleimmel élek,anyukam kint van külföldön férnél.
A nagy szüleim azok mindig is olyanok voltak,hogy mindenben bele szoltak amiben csak tudtak és amiben csak lehetett,ezert hagyta el anyut apu és a következő élettársa is,mind a mamamék miatt,később a mamamék találtak neki külföldön valakit és ők hoztak össze őket,de anyu nem szereti azt az alakot és csak szenved.Én nem dolgozom sehol sem,probaltam találni munkat,de sajnos edig sikertelenül,egyébként fodrász vagyok és néha itthon dolgozom,de az nem sok pénzt hoz a házba.A baratom nem a gyermekeivel él ,a gyermekei az anyuknál vannak,ezert nem mostoha anya szerepét játszom,hanem ha epp ott vannak amikor én akkor elvagyunk.Ők sem olyan kicsik már 11 és9évesek.A baratom mondta,hogy,ha baj lesz akkor oda költözhetek hozza és majd ő mindent meg ad amire szükségem lesz,de mondta,hogy jobban szeretné ,ha nem hirtelen vágnánk bele az ilyen dolgokba szeretné,hogy nekem is legyen rendes leany kérésem,rendes esküvőm ,mint más nőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!