Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom ellenzi, hogy a...

A családom ellenzi, hogy a baratommal legyek. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
A probléma az,hogy a baratom idősebb mint én 15ével ,elvált és van 2gyermeke.A kapcsolatunk az elején nem komolynak indult,én sem terveztem semmi komolyat vele és ő sem velem,de ahogy mult az idő egyre komolyabb és komolyabb lett közöttünk ez a dolog és igy már több ,mint fél éve együtt vagyunk.Nagyon jó hozzám ,nagyon szeret,mindig a kedvemben akar járni.Engem egyáltalan nem zavar,hogy van 2gyermeke ,nagyon aranyos gyerekek ők is nagyon szeretnek engem.Nem tudom elképzelni az életem nélküle,igazán beleszerettem,de ezt anyukám nem érti meg ő mindent meg tesz ,hogy közénk áljon,csunyán viselkedik sértegeti a baratom .Anyunak nagyon nem tetszik,mert anyu tőle 3ével idősebb csak.A nagyszüleimnek még elsem mondtam,mert elsem merem kepzelni,hogy mit fognak velem csinalni,hameg tudják ,tudom ,hogy mindent meg fognak tenni,hogy ne lehesek vele.Talán még másik orszagba is ki akarnak majd küldeni,mert anyu mondott valami ilyesmit.Kérlek adjatok valami tanácsokat-20éves vagyok egyébként
2015. jan. 21. 11:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%

Anyukádnak nincs igaza.

Egy 20 éves felnőtt már úgy szopatja meg magát, ahogy akarja. A szüleid ebbe nem szólhatnak bele.

2015. jan. 21. 11:42
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező (#8) fogd már föl, hogy 20 évesen nagykorú vagy, azt teszel, amit akarsz, a szüleid-nagyszüleid pont annyit tudnak tenni, amit te eltűrsz, egy hajszállal se többet. Ha valami nem tetszik, szépen kinyitod a szád, és azt mondod "NEM!" - és kész.
2015. jan. 21. 11:47
 13/23 anonim ***** válasza:
95%
Ha az anyukád 18évesen elèg felnôttnek érezte magát a szülésre, akkor ne akarjon már a 20éves lánya életébe beleszólni!
2015. jan. 21. 12:51
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Mi lesz ha Te is annyi leszel mint ő? elhagy egy olyan fiatalért amilyen Te vagy most. Minden pasi naiv fiatal pipit akar :)
2015. jan. 21. 12:54
 15/23 anonim ***** válasza:
Állj a sarkadra, mondd meg, hogy a te életed, azzal vagy, akivel akarsz. Elvileg felnőtt nő vagy, akkor viselkedj is úgy. Amíg úgy viselkedsz mint egy kisgyerek, addig hiába várod, hogy a szüleid egyenlő partnerként kezeljenek.
2015. jan. 21. 13:23
 16/23 anonim ***** válasza:

Én 23 vagyok a férjem 40. 5 éve vagyunk együtt bár neki csak tőlem van gyereke. 3 éve házasodtunk össze, imádjuk egymást és sokkal jobban megértjük egymást. Egy 23 éves srác nem vágyik komoly kapcsolatra. Míg egy idősebb igen.

De kérlek ne hagyd,hogy a családod szabja meg mi legyen. Ha dolgozol el is költözhetsz. Én ezt tettem bár a szüleim imádják a férjem. Te már felnőtt vagy. Elvileg. Én 18 éves korom óta önálló vagyok. Suli mellett is dolgozhatsz.

2015. jan. 21. 14:11
 17/23 anonim ***** válasza:

Ha 20 évesen te azon a szinten vagy, hogy megmondják, mit tegyél, és elküldhetnek téged egy másik országba, akkor nyilvánvalóan nem vagy sem önálló, sem önfenntartó. Tapasztalati szinten nem vagy egy 20 éves szintén, inkább 16 éves kor alatt jellemző ez az állapot. Te vakon szerelmes vagy, de a pasi valójában lehet rossz, amit te nem látsz, csak a családod. Egyébként neki nem kell veled végigcsinálnia semmit, te kapod a nyakadba a hideget, ő nem veszíthet semmit a kapcsolatotokon. Egy 20 éves naiv lány, aki szívesen vállalja a pótanya szerepet, és készségesen ellátja a szükségleteit, megér annyit egy férfinak, hogy a háttérből támogat. Miért nem költözöl hozzá? Ha valóban bántja, hogy milyen életed van, akkor felelősséget vállal érted, eltart, ha nincs munkád (mint a szüleid..), finanszírozza a tanulmányaidat, ha épp ott tartasz.. persze csak ha fontosak számára a te érdekeid.

A lényeg: jogilag senki nem tehet semmit a kapcsolatotok ellen, a félelmeid viszont azt bizonyítják, hogy korodhoz képest éretlen vagy, és a tapasztaltabbaknak lehet igazuk.

2015. jan. 21. 14:16
 18/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, csak az a baj, hogy nem tudunk rólad semmit. Így nem tudunk tanácsot adni. Nem tudjuk kivel élsz, miből élsz, dolgozol vagy tanulsz-e ...stb...
2015. jan. 21. 14:16
 19/23 A kérdező kommentje:

A nagy szüleimmel élek,anyukam kint van külföldön férnél.

A nagy szüleim azok mindig is olyanok voltak,hogy mindenben bele szoltak amiben csak tudtak és amiben csak lehetett,ezert hagyta el anyut apu és a következő élettársa is,mind a mamamék miatt,később a mamamék találtak neki külföldön valakit és ők hoztak össze őket,de anyu nem szereti azt az alakot és csak szenved.Én nem dolgozom sehol sem,probaltam találni munkat,de sajnos edig sikertelenül,egyébként fodrász vagyok és néha itthon dolgozom,de az nem sok pénzt hoz a házba.A baratom nem a gyermekeivel él ,a gyermekei az anyuknál vannak,ezert nem mostoha anya szerepét játszom,hanem ha epp ott vannak amikor én akkor elvagyunk.Ők sem olyan kicsik már 11 és9évesek.A baratom mondta,hogy,ha baj lesz akkor oda költözhetek hozza és majd ő mindent meg ad amire szükségem lesz,de mondta,hogy jobban szeretné ,ha nem hirtelen vágnánk bele az ilyen dolgokba szeretné,hogy nekem is legyen rendes leany kérésem,rendes esküvőm ,mint más nőknek.

2015. jan. 21. 14:32
 20/23 A kérdező kommentje:
+ a családom egyáltalan nem adott esélyt ara,hogy meg ismerjék.Azt sem tudják még,hogy milyen sosem nem látták,anyu se,csak hallotta,hogy milyen,de ha kérdem,hogy kitöl ara már nem válaszol.Amikor beakartam neki mutatni azt mondta,hogy az ő házába a lábát sem teheti be .Tehat esélyt sem adnak ara hogy meg ismerjék.
2015. jan. 21. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!