Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van? Jogosan...

Szerintetek igaza van? Jogosan kéri vissza amit örökbe adott?

Figyelt kérdés

Két kislányom van és rengeteg ruhát kapunk.

A nagylányom konkrétan öt nála idősebb lánykától örököl.

Mivel így is kifolyik a ruha, kiscipő a szekrényből, facebookon szoktam eladogatni amiből sok van, illetve ovis ruhavásárra felajánlok.

Most kaptam nagynénémtől egy nagy zsák ruhát, cipőt.

Ebből néhány cipőt, ruhát eladásra kínáltam.

Erre kiakadt, hogy ő nem azért adta, hogy továbbadjam, ő is el tudná adni. És kéri vissza mind. (hozzátenném, úgy adta, hogyha nem kell, dobjam ki, ő nem rakosgatja)

2015. jan. 16. 19:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%
Természetesen igaza van. AMit ajándékba kapsz, hogy segítsen neked, hogy van képed eladni pénzért? Ha nem kell, mondd meg, hogy adja másnak, de ne add el, basszus. Tudod te hány szegény család van, ahol nincs pénz ruhákra? És mégcsak nem is érted mi baja van. Jogosan kéri vissza!
2015. jan. 16. 19:36
 12/35 anonim ***** válasza:
94%
Annyiban más, hogy ha én ingyen kapom, akkor örülök, verem az alfelem a földhöz, de nem a hasznot lesem rajta. Ha nem fér el nálam, akkor odaadom olyannak, aki nem tudná megvenni. Emberség. Ennyi. De ha Nektek ezt magyarázni kell...
2015. jan. 16. 19:40
 13/35 anonim ***** válasza:
93%

Elvileg az ajándék használt ruha az azért ajándék mert örökbe adjuk hogy a másik is örömét lelje benne, és ne kelljen költenie rá. Ha így van azt csinál vele amit akar. Ez tény.

Viszont volt rá példa hogy kinőtt kiscipőket és ruhákat tovább ajándékoztam a rokonságban, és én is megbántottnak éreztem magam amikor megláttam hogy hirdeti. Márkás, igényes, supinált gyerekcipők és praktikus, szépen összeválogatott kisruhák voltak. Az ember el tudná adni, de úgy gondolja hogy mivel drágák voltak újként, használtként csak olcsón tudná eladni. Ezért inkább a rokonságban örömet szerez vele a kisebb gyerekeknek, hogy nekik már ne kelljen vadászniuk ilyen szettekre és cipőkre. Nagyon rossz érzés volt szembesülni vele hogy a nagy örömmel, szépen becsomagolt, becsben tartott gyerekrucikat inkább fillérekért a netre rakták fel. Ha ezt tudom én is el tudtam volna adni és a saját gyerekemnek venni az árából valamit amit most tud használni.

Azért nem kértem vissza , de megjegyeztem.

2015. jan. 16. 19:42
 14/35 anonim ***** válasza:
27%

Nekem úgy adják ajándékba a ruhát, hogy ha én nem tudom használni, adjam el nyugodtan. Akitől kapom, annak már nem kell, és SEGÍTENI akar nekem. Nyilván, ha a ruhának nem veszem hasznát, az érte kapott pénznek akkor is. Ő pedig úgysem adná el, neki nem érné meg az idő/bevétel arány, maximum kidobni tudná ő is.

A lényeg: ha jószándékból adta a ruhát, akkor miért nem örül, hogy neked jól jön az a kis extra bevétel?

2015. jan. 16. 19:42
 15/35 anonim ***** válasza:
14%

Gyengébbek kedvéért:

Valaki ad ingyen pár ruhát attól függetlenül hogy tetszik/jó -e vagy sem.

Én a nem tetszőket eladom, hogy az érte kapott pénzből olyat vegyek ami tetszik/jó.

Problem?

2015. jan. 16. 19:45
 16/35 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó: de vannak nálad szegényebbek is, akik meg annyiért sem tudják megvenni amennyiért hirdeted. Jótékonyságba még senki nem halt bele, de a mai világba sokan mindenben csak azt a rohadt pénzt látják.
2015. jan. 16. 19:45
 17/35 anonim ***** válasza:
20%
De ha nekem ruhákat adnak, akkor én annyira gazdag vagyok? Ha az lennék akkor nem kellene adományokat elfogadnom. Logika...
2015. jan. 16. 19:46
 18/35 anonim ***** válasza:
35%
Akkor még egyszer megkérdezem, mert nem reagálsz. Az ADÓBEVALLÁSOD melyik sorában szerepelteted az ajándék eladásából származó jövedelmedet?
2015. jan. 16. 19:47
 19/35 anonim ***** válasza:
40%
De ha annyira szegény vagy, megtartod a szaros rongyokat, zsenikém, nem a neten árulod tíz fillérért.
2015. jan. 16. 19:49
 20/35 anonim ***** válasza:
36%

A nagynéninek nem a jótékonyággal van a baja, hanem azzal, hogy nem tartotta meg a ruhákat. Az, hogy ki mennyit, milyen formában jótékonykodik, lelkiismeret kérdése, de most nem ez a téma.

Viszont amit már egyszer feltettél, és leütöttek, azt nem korrekt visszamondani. Én visszaadnám neki, amire még nincs vevő/nincs kirakva eladásra ruhát, és a bevétel mondjuk 80%-t, hiszen nyilván neked is volt vele dolgod. Aztán elgondolkodnék rajta, hogy szeretnék-e tőle a továbbiakban ajándékba használt ruhát. De én talán túl önérzetes vagyok.

2015. jan. 16. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!