Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha egyáltalán...

Mit tennétek, ha egyáltalán nem lenne időtök kikapcsolódni?

Figyelt kérdés
Lehet nem föltétlenül ebbe a kategóriába talál a kérdés, de a probléma a következö :26 éves vagyok, két éve férjnél, utolsó éves az egyetemen, (gyerek még nincs). Napi 8-11 órát dolgozom egy iskolában személyzetisként, délután-este óráim vannak a város tulsó végén, és egyszerüen nem jut időm lassan semmi másra. Mire minden "elvárásnak" eleget teszek,(munkában,az egyetemen,a férjemmel, a testvéremmel stb.) csak kimerülten beesem az ágyba éjfel elött nem sokkal. Kezdek lemerülni, és pont a legfontosabb emberhez van egyre kevesebb türelmem.Nem nyavalyogni akarok, csak ötleteket arra hogy miből vegyek vissza, vagy ki hogy oldja meg mikor marad ideje kizárólag magára meg a férjére? El sem tudom képzelni mi lesz majd ha babánk is lesz...
2010. febr. 7. 08:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

22 vagyok,12 órázok sokat,mellette egyetem,jusson időm hazamenni hetente-kéthetente szülőkhöz,ami alapból 4 óra utazás,plussz ottlenni,nap elmegy vele

időnként kimerülök,olyan szinten,hogy egész nap csak feküdni tudnék,sajnos nem lehet

ilyenkor kikapcsoloma telefonokat,kihuzom a netkábelt,rendelünk vmi finomat,kapcsolunk filmet,és csak egymással foglalkozunk,majd másnap potolom az előttenap elhalasztottakat

huzosabb a másnap,mert potolni kell,de muszáj néha visszavonulni

L

2010. febr. 7. 09:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem zsákmányolhatod ki a szervezeted! Mert jönnek a betegségek, lehet h idegrendszeri, vagy megcsal a párod, az meg trauma lesz. Ha be van osztva minden perced agressziv, és megfosztott leszel.
2010. febr. 7. 20:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Jelöljetek ki egy napot,mondjuk a vasárnapot,gondolom akkor egyikőtök sem dolgozik.Ezen a napon,se telefon,se rokonok,se külvilág!Csak és kizárólag Ti ketten létezzetek ilyenkor,aludjatok sokáig,reggelizzetek az ágyban,rendeljetek kaját,hogy a főzéssel se legyen gond,és csak beszélgessetek,szexeljetek,nézzetek tévét!!! :)

Hidd el,ha csak egy nap is,és másnap minden ugyanúgy folytatódik,sokkal jobban fogod érezni Magad!De ezt az egy napot rendszeresen iktassátok be!

2010. febr. 9. 10:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi van a hétvégékkel? Az való a feltöltődésre elvileg.
2010. febr. 9. 11:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos hétvégen a párom másodállásban dolgozik. Így csak a vasárnap este marad.
2010. febr. 9. 11:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a sorrendet kellene megváltoztatni. A munka fontos, mert abból élsz. Utána a párod, mert vele élsz, utána minden más. Jusson idő magadra is, pl. forró fürdő, séta, zenehallgatás, mozi vagy amihez kedved van, legalább hetente egyszer egy óra.
2010. febr. 9. 15:47
 7/12 anonim ***** válasza:

A kérdésre a válasz: előbb-utóbb megbetegednénk és kiégnénk, idegösszeroppannánk.

Nekem is ezzel van gondom, beosztani a kicsike kis időt. Gyerekek, munka, és magamra és a lakásra jut a legkevesebb, de a párom is panaszkodhatna (nem szokott).

Persze ez tarthatatlan hosszú távon, úgyhogy át kell rendezni az időbeosztást és a fontosságokat, nincs mese.

2010. febr. 9. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Sajnos sokan "kűzdenek" ezzel a problémával.Vígasztaljon,hogy nem vagy egyedül.

Az tény,hogy muszáj időt szentelni magadra.Ha kimerülsz sokall fogékonyabb vagy a betegségekkel szemben is és hát a kapcsolatotoknak sem túl jó.

Sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak,hogy suli mellett ne dolgozzanak.A mai élet erről szól,te választottad neked a terhed.Csak esetleg a környezeted tudja kicsit tolerálni de az ő türelmük is véges.

Ha megszületik a gyermeked akkor már biztos túl leszel a sulin és otthon maradsz a babával.De ez még nem most lesz hiszen az egyetem után nem biztos,hogy babával akarod folytatni...:)

Egy nőnek kitartónak kell lennie és hihetetlen elszántság van minden nőben.hogy bizonyítani tudjon.

De a pihenés nagyon fontos!!!Próbálj meg havonta kérni egy kis szabadságot csak pár napot,és az alatt is regenerálódhatsz.Én is azt csináltam,főleg hogy a hétvégével összekötöttem,és az az idő havonta egyszer kb.4-5 nap a hétvégével együtt segíthet átvészelni a vizsgádig az időt.

2010. febr. 10. 07:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha párod hét végén dolgozik is, neked ott a hétvége. Kis szemléletváltással a személyzetis munka és egyetem mellett a főzés, háztartási munka, kerti munka is lehet kikapcsolódás, sőt feltöltődés, de juthat idő másra is, ha úgy akarod. S vasárnap délután-este lehet közös program.
2010. febr. 10. 08:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont h a sorrend rossz. A legfontosabb a párod, a családod a barátaid. Szervezd úgy, hogy pl hétfő munka és tanulás után már csak takaríts -arra vigyázzatok egész héten; kedden- főzz, jó sokat, lehetőleg 3 napra előre; szerdán- tanulj; csütörtökön - család; pénteken-barátok; szombat és vasárnap a párod -és amíg dolgozik a háztartás+ főzés! (persze a napok változhatnak :) Kikapcsolódhatsz a családdal és barátokkal is - mozi, vagy akár egy bevásárlás is lehet fergeteges :D Rendelj kaját főzés helyett mondjuk heti kétszer-háromszor (elég jó áron meg lehet már ezt oldani - különösen nagyvárosban), a mosást és takarítást max egy napra szűkítsd, h ne vigyenek el több időt.
2010. febr. 10. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!