Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek (egyszerre vagyok...

Mit tegyek (egyszerre vagyok boldog és végtelenül szomorú)?

Figyelt kérdés

Kérdésem a következő:

Mostanában sok minden történt velem:

- egy részt lassan vizsgaidőm van(munka mellett végzett okj) és a tanárom nem nevezhető jónak, mert össze-vissza tanít ,nincs benne rendszer.

-Másrészt a sógornőm is kikészít mert babája született és azóta ő akar a középpontba kerülni, ez azóta kezd zavarni a leginkább amióta elkezdett néninek nevezni(10 évvel idősebb)és kezd igazi ősanya lenni

-végül nincs 2 hónapja hogy meghalt a nagybátyám (és ez indított el egy folyamatot),ami miatt néha rám jön a sírhatnék,de persze nem teszem,hisz nem lehet állandóan bőgni

Amióta ezek csőstől összejöttek azóta többiek állítása szerint hisztisebb lettem,ez annyiból áll hogy ha valakiről meg van a véleményem- teszem azt a híradóban- elmondom,ha a tanár felhív és felhúzza az agyam kimondom,tehát lényegében nem tartom vissza a gondolataimat és mindenki szerint egyfolytában panaszkodom(ebbe az is belesegíthetett hogy soha nem panaszkodtam gyerekkoromban és olyan mintha minden most robbanna ki)

Kérdésem: Hogy tudnám elfojtani az érzéseimet,miképp lehet nem foglalkozni a problémákkal és legyűrni az egyre gyűlő stresszt? Hogyan tudnám szebbnek és jobbnak látni a világot? Mert nem akarom tönkre tenni a párommal és családtagjaimmal a kapcsolatot.

2015. jan. 15. 11:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az miért baj, hogy felveszed a babát? Mármint az csak egy baba, nem tehet az anyjáról...

Apósodat meg a párodnak kéne rendezni, hogy "majd akkor, apuka, amikor mi akarjuk".

2015. jan. 15. 14:06
 12/16 A kérdező kommentje:
mert nem mondja hanem az arcomba nyomja pl. az apuka vagy büszkén ecseteli,hogy ő lehámozta a lencséket, mert a héja nem tesz a babónak jót(ilyenkor nehéz visszafojtani a nevetést),de ez csak mellékes,engem igazából az zavart, hogy szépen és keményen is kértem,hogy ne nénizzen(amire persze még jobban nyomta),de a sógornő egyenlöre nem vészes téma, csak azért írtam le,hogy tiszta legyen mi minden okozta nálam a hisztimet/rossz kedvemet.Az érdekel kinek milyen módszere van az ilyenek elfojtására:)
2015. jan. 15. 14:15
 13/16 A kérdező kommentje:
a baba amúgy aranyos csak mivel egyfolytában bent tartja ezért fél minden zajtól(tehát tőlem is) így meg értelme sincs(lassan 8 hónapos egyébként)
2015. jan. 15. 14:17
 14/16 A kérdező kommentje:
mindegy inkább az a gond,hogy ezeket eddig el tudtam viselni vagy észre sem vettem,most meg ha csak meglátok egy tárgyat vagy érzek egy illatot ami a nagybátyámra emlékeztet elkeseredetté tesz ,ettől pedig tehetetlennek érzem magam és könnyen dühös leszek akárkire vagy akármire.
2015. jan. 15. 14:31
 15/16 A kérdező kommentje:

az a szomorú hogy ha valaki arról kér tanácsot milyen alsószoknyát válasszon az esküvőre ,vagy 30 válasz jön ,de ide senki be sem néz(talán nem elég szaftos),örülnék ha olyan problémáim lennének,mint a többségnek a gyakorin.

A válaszokat nagyon szépen köszönöm,mindent kipróbálok hátha valamelyik beválik:)

Köszönöm a segítséget.

2015. jan. 16. 11:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Figyi, ezt a sértődős stílust tényleg félre kéne tenned... (én se nézem 0-24 a GYK-t...)

A te kezedben van, mit kezdesz magaddal meg az életeddel.

Mindenkinek más a stratégiája az ilyen időszakok kezelésére, de elsősorban most a gyásszal vagy elfoglalva. Ez nem is baj, nem régi még a dolog, adj időt magadnak. Mondom, inkább húzódj vissza - a gyászévet se véletlen találták ki, még ha alapvetően házastársakra is vonatkozik.

2015. jan. 16. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!