Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy a párom el...

Normális, hogy a párom el akar hagyni a családom miatt?

Figyelt kérdés

Már korábban említette, hogy ő mindig hagyta azokat a lányokat, akiknek problémás, vagy valami okból nem szokványos a családja. Pl. ha elváltak a szülők, és új párra találtak, és lett mégegy gyerekük....

Én normális családban nőttem fel, édesanyám, és édesapám még mindig házasok, nincsenek féltestvéreim, de apukám meglehetősen nehéz természetű, nem egyszerű ember, anyukám pedig évek óta pszichiátriai beteg. Nem elmebeteg, rendben van, ellátja a háztartást, dolgozik, teljesen normális, de kicsit labilis. Ma rátört egy pánikroham.

Erről meséltem a páromnak, és azt írta, hogy ez milyen beteges már, és hogy lehet, hogy én is ilyen leszek, mert örököltem...

Megkérdeztem tőle, hogy azon gondolkodik-e, hogy emiatt inkább elhagy?

Azt mondta nem, de kissé fura azóta.

Én azt gondolom, ez nem normális. Vagy mégis?

2015. jan. 11. 12:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastam az előző kérdésedet, és ha eddig csak 90%-ban voltam biztos benne, hogy a párod fejében komoly gondok vannak, mostanra halálbiztos vagyok benne.. Ne haragudj, de ez nagyon beteges! Ezt senki sem vállalná így, ahogy te! Miért csinálod? Miért kínzod magad? Mit ad neked ez a kapcsolat, amivel kompenzálja a sok megaláztatást? A legtöbb nő már ott kosarat adott volna neki, hogy amikor meghív magához, annyira titkol, hogy még a mosdóba sem mehetsz ki! Vagy a bringádat nem hagyhatod látható helyen! Vödörbe pisilni a szobában??? Még ha első héten nem is mutat be barátnőként, akkor is, miért kell letagadni még a létezésedet is? Ez a férfi őrült.. Megerősítést szeretnél a szakításhoz? Ha a testvérem lennél, kb. agyonverném azt, aki így bánik veled. A barátaid nem mondták, hogy ez nem normális? Nem nyújtanak segítő kezet ahhoz, hogy elszakadj tőle? Nem szabad egy percet sem rá pazarolnod többé! Mire számítasz, mi jöhet még ezután? Egyik nap bemutat az anyjának, és nem kell többé bujkálnod? De mi lesz utána? Mert nem fogtok akkor sem normális kapcsolatban élni, akkor sem fog jobban tisztelni, szeretni vagy elfogadni.. Valójában okot sem adtál rá, hogy megbecsüljön téged, hiszen engedelmesen teszed azt, amit mond, nem kell érte nyújtania semmit! Elhagyni viszont nem fog téged, mert neki ez így jó, te vagy az egyetlen, aki szenvedsz. Ha bármilyen ultimátumot adsz neki, azzal talán előremozdítod egyetlen lépéssel a kapcsolatot, mikor már mérföldekre kellene járnotok a kezdetektől! Minden olyan dologért harcolni akarsz, ami más férfi mellett egyértelmű lenne? Minden jó szóért vagy kedves gesztusért? Komolyan így akarsz élni? Miért gondolod, hogy te nem érdemelsz meg egy normális alakot? Nem azt mondom, hogy a szőke herceget várd, mert mindenkinek vannak hibái, de ennél az alaknál szinte bárki jobb társ, aki szembejön az utcán..
2015. jan. 11. 19:46
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Felejts!

Komolyan. Ez a pasi nem normális. Remélem megtalálja álmai jó vérvonalú tenyésznőstényét, diszpláziaszűrve, oltva stb.

Menekülj, amíg lehet!

2015. jan. 11. 19:56
 23/29 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Az az igazság, hogy ezekkel én is 100%-ban tisztában vagyok, de valahogy eddig elnyomtam magamban.

Eleinte még annyira más volt minden. Intő jel lehetett volna, hogy betegesen féltékeny, akármilyen hímnemű emberrel beszélgetek, egyből behisztizik, és azt mondja, ne csodálkozzak, ha k*rvának tart mindenki, ha beszélgetek, nevetgélek, vagy épp kimegyek dohányozni férfi munkatársaimmal. Mert szerinte úgy néznek rám a férfiak. Már kerülöm a férfiak társaságát, nehogy baj legyen, ő persze annyira nem veti meg a nőkkel való kis csipkelődéseket. De ha felhozom neki, valahogy mindig úgy csűri csavarja a dolgokat, hogy én legyek a hibás.

Nem vagyok egy kihívó nő. Nem is vagyok különösebben vonzó és szép sem. De nyitott vagyok, közvetlen, és általában kedves. Szeretem a jó hangulatot, és szeretek sokat poénkodni, nevetni, szerintem sokkal könnyebb így elviselni mindent. De már lassan ezt is kiöli belőlem. Azt mondja komolytalan vagyok, és "nőietlen", meglátszik, hogy mindig fiús osztályokba jártam (informatikai terület). Mondja, hogy legyek kicsit gyenge nő, nem kell mindig befeszülni, és erősnek mutatni magam, de ha nem bírok valamit, akkor úgy tud szólni, hogy a sárga földig lealáz néhány rövid tőmondattal.

De ha ezeket szóvá tettem neki, mindig felidegesítette magát, hogy akkor szedjem a cuccom, ha ennyire nagyon szörnyű nekem vele, őt nem érdekli, ő csak segíteni akar rajtam, hogy nőies legyek, hogy kicsit összeszedjem magam....

2015. jan. 12. 15:58
 24/29 A kérdező kommentje:

Néha már tényleg elhiszem, hogy én egy értéktelen kis senki vagyok, akiben semmi nőiesség, semmi báj, semmi finomság nincs. És hogy nekem rá van szükségem, hogy megváltoztasson, hogy olyan legyek, amilyen mindig is szerettem volna.

Azt hiszem érzi a gyengeségem, az elveszettségem, és ezt ki is használja, és uralkodik.

2015. jan. 12. 16:00
 25/29 mi a fene ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy, de ezt a hapsit elküldeném a francba !
2015. jan. 15. 19:01
 26/29 anonim ***** válasza:
Erre szokták mondani házasság közeledtén,hogy "Párt választhat magának az ember,de a családot azt mindenki hozza magával ".Bár ti még nem álltok házasság előtt,de nem a családodat kell elfogadja,hanem téged.Ha téged kikezd emiatt a párod,akkor nem szeret.Azért meg nem kár,had menjen.Olyan család nem lesz amiben nem talál majd kivetni valót a barátod,ezek szerint.Anyukádnak ez nem hibája,ez egy betegség.Tizenéves felfogás ez,hogy ciki a pánikbetegség,hiszen szegény nem tehet róla.Másrészt most nálatok ez nem tetszik neki,más családnál meg az apuka iszik,máshol az anyuka,más út a tesókkal van a baj,sok hol a pénzt szívják el a gyerekektől,egyesek agresszívebbek.Tökéletes család nincs,alkalmazkodni mindig kellesz neki,ha tetszik,ha nem :)
2015. jan. 15. 20:09
 27/29 anonim ***** válasza:
Nem a szüleidet kell szeretnie hanem téged...Ha már régóte agyütt vagytok akkor szerintem csak kifogásként mondja.
2015. jan. 15. 21:19
 28/29 anonim ***** válasza:
Elolvastátok a kérdező belinkelt kérdését is? Mert ahhoz képest szerintem kissé tárgyilagosan álltok a kérdéshez:)
2015. jan. 15. 21:26
 29/29 anonim ***** válasza:

Megint eltunt a valaszom, erik a feljelentes az oldal ellen!!

szoval!

orulj neki, ez is betegagyu .....! :/

2015. jan. 15. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!