Ha a párod szüleinél laktok, mennyivel szálltok be a
rezsibe?
Figyelt kérdés
Mi 50ezret adunk a rezsibe, és ezen felül veszünk magunknak kaját meg tisztítószereket, amiket nem csak mi használunk. Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy ez mennyire számít soknak. Én annak tartom, mert így nem lehet spórolni, pedig normális esetben az lenne a cél, hogy "kirepüljünk a fészekből".
mi a párommal ugy voltunk hogy vacsoránál mindenkivel megbeszéltük..hogy a havi rezsi havonta mennyi.igy ennek megfelelölen osztottuk el 4fele(én,a párom,anyosom,sogornöm)
pl..volt egy ismerösöm..nálunk ugy volt..hogy egyik testvér a villanyt a másik a gázt harmadik hitelt törlesztett negyedik meg étel szempontjábol adott le havonta.
50Esok.igy nem fogtok tudni kirepülni.
2010. febr. 6. 10:18
2/12 anonim válasza:
Az lenne a legjobb megoldás, ha a rezsit igazságosan elosztva fizetnétek. Ha a szülők segíteni akarnak, akkor csak így tudnak. Nem lakbért fizetnétek, hanem azt, amit elhasználtok. Az a segítség az albérlettel szemben, hogy nem bérleti díj+rezsi. A kaját is meg lehet beszélni, ha közösen esztek. A többit meg be lehet szerezni akár havonta is egyszer ti, egyszer ők. Vagy: elmentek pl. az Ázsia-centerbe, megveszitek a tisztítószereket, és azt is lehet osztani. Ez csak közös döntés lehet. Azt, hogy leadtok havonta 50 ezret + még vásároltok is megbeszéltétek, vagy magatok döntöttétek így?
Ha jó a kapcsolat, mindent eldönthettek közösen, hiszen spórolnotok is kellene az új közös otthonra.
2010. febr. 6. 10:30
3/12 anonim válasza:
Mi is a párom anyukájával élünk,50 ezret adunk (én 30,párom 20) ebben benne van a rezsi és a kaja is!de többször is veszünk húst,gyümölcsöt,mikor mi akciós,mi igy spórolunk!
2010. febr. 6. 10:32
4/12 anonim válasza:
előző voltam,az 50 tényleg sok,kicsit kihasználnak titeket(szerintem) ha panelban laktok,akkor sem érheti el az 50et a rezsi
2010. febr. 6. 10:34
5/12 anonim válasza:
Villany:15000
Víz:6000
Fűtés:20000
Tv:3000
Internet:5000
Biztosítás:4000
Közös költség:6000
Gázpalack:3000
Kommunális adó:1000
Szemétszállítás:1000
Vezetékes telefon:5000
Ez nem a mi rezsink,viszont a barátnőmék ennyit fizetnek havonta a lakásukra.
Egy ház többe kerül,mert mindig kell valamire pénz az állagmegtartáshoz,javításhoz,többe kerül a fűtés.
Tehát nézzétek meg a csekkeket,mielött úgy gondoljátok,hogy sok a fizetni való.Gondold meg azt,hogy albérletben ezt egyedül kell fizetni,plussz a bérleti díj.
Egyébként meg tévedsz,a barátod szüleinek nem kell a te kirepülésedet támogatni.A szüleid mivel támogatják?
2010. febr. 6. 11:34
6/12 A kérdező kommentje:
Összeszámoltuk, 50ezer maga a rezsi.. jó, van mikor kicsit több, de nem sokkal. A hiteleiket saját magunknak fizetik szerencsére. Viszont év végén el voltak maradva a csekkekkel és mi adtunk rá pénzt, hogy ne vegyenek fel több hitelt. Beszéltük azt is, hogy majd mi fizetjük a csekkeket, de nekik az nem jó, készpénz kell. A kommunikáció nem túl jó közöttünk, a mostohaanyós kicsit nagyra tartja magát. Az én anyukámnak van elég baja, ezt nem részletezném, de ő bankszámlára tesz be nekem pénzt, hogy meglegyen az induló, szóval felőle egy szavam sem lehet.
2010. febr. 6. 11:41
7/12 anonim válasza:
Mi anno 10-zel szálltunk bele, de azt is nagy veszekedések árán engedte anyósom. Pedig rohadt nagy a ház,3 szintes, tehát csak a gázszámla volt, hogy 80 ezer lett, és akkor még hol van a többi. De nem engedte, hogy többet adjunk. Így úgy döntöttünk, hogy amikor tudjuk, megelőzzük anyukát és a kaját legalább mi vesszük meg.
2010. febr. 6. 15:18
8/12 anonim válasza:
Én 98-ban költöztem anyósomékhoz! Először volt havi 10000 a beugró! A következő hónapban már 20, aztán 30. Végül a 30 elég lett, én akkor nagyon jól kerestem , olyan 50-60 között! Aztán előálltak, hogy nincs mit ennie a disznóknak, adjuk arra is havi 5 ezret. Na akkor lett elegem, és visszaköltöztünk a városba, ahol én addig is laktam. Ott 11-ért béreltünk egy lakást, meg kb annyi volt a rezsi is! Ezt volt a szülői segítség!
2010. febr. 6. 15:39
9/12 anonim válasza:
Figyeljetek már! Én nem értem ezt! Most az 50ezerben benne van a kaja is vagy nincs? Gondolom ha egy háztartásban éltek akkor bizonyos élelmiszerek közösek nem? Akkor lehet elég az ötven, de ha nem akkor sok. Egyáltalán miért nem számoljátok ki a rezsit meg a kaját, és osszátok el arányosan?
2010. febr. 6. 16:25
10/12 anonim válasza:
Először havi 60-at adtunk, utána már havi 80-at akartak, úgyhogy én hétközbe nem ettem és nem is ott fürödtem, csak aludni jártam oda, kaját se onnan vittem melóba...így inkább el is költöztünk albérletbe. Itt se lehet nagyon spórolni, de legalább mindig van kaja és kettesben vagyunk:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!