Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadnátok, ha az édesanyáto...

Elfogadnátok, ha az édesanyátok azt kérné, hogy ha már nem tud felállni, altassátok el végleg?

Figyelt kérdés
nekem ezt mondta édesanyám. És akárhányszor felmerül ez a dolog, mindig sírok rajta és sosem tudom megígérni neki, hogy megteszem. Valahol tudom, hogy lehet, szenvedne de én képtelen lennék "megölni" öt! Nagyon szeretem, ö a mindenem és amúgysem tudom, hogy bírom ki ha egyszer elveszítem öt, nemhogy hozzásegítsem ilyesmihez. Ti mit gondoltok? Ti eleget tennétek egy ilyen kérésnek?
2010. febr. 5. 22:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Sokszor a beteg ön gyilkosság vagy segítség nélkül is be tudja fejezni az életét. Az én 95 éves nagypapámnak rákja volt, de szerencsére nem voltak fájdalmai. "csupán" bepisilt, bekakilt, pelenkázni kellet, és egyszer sírva azt mondta, miért nem halok már meg?? Ő akkor már nem akart így élni. És minden külső beavatkozás nélkül két héten belül "sikerült" neki, ugyanis annyira elhagyta magát, felkelni sem, enni sem akart (pedig tudott volna), hogy a végén elgyengült a szíve és a tüdeje vizes lett az állandó fekvéstől. Én megértettem őt.
2010. febr. 6. 14:32
 22/24 anonim ***** válasza:
Van valami betegsége anyukádnak? Ha nincs, akkor miért foglalkoztatja ez a gondolat, és főleg miért terheli pont a gyerekét ilyen dolgokkal?
2010. febr. 6. 21:26
 23/24 anonim ***** válasza:
55 évesen ilyet mondani? Szerintem anyukád depressziós jóesetben még simán lehet 20-30 éve amíg nagyon lerobban.
2010. febr. 6. 21:59
 24/24 anonim ***** válasza:

a nagyszüleim hosszú, és borzasztó szenvedés után haltak meg. kiszolgáltatott, megalázó helyzetben feküdtek egy kórházi ágyon, és akárhányszor bementem hozzájuk patakokban folytak a könnyeim.. :(((

iszonyat érzés volt így látni őket, akiket a legjobban szerettem, és szeretni fogok...

édesanyám mondta már párszor, hogyha ilyen állapotban lesz, akkor könnyítsek a szenvedésein, akár drasztikusabb módon is.

persze még fiatal és erős, csupán 48 éves.

nem szeretném, h ilyen méltatlan helyzetbe kerüljön öreg korára mint a szülei. szigorú szabályozás mellett engedélyezném az eutanáziát....

2010. febr. 7. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!