Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadnátok, ha az édesanyáto...

Elfogadnátok, ha az édesanyátok azt kérné, hogy ha már nem tud felállni, altassátok el végleg?

Figyelt kérdés
nekem ezt mondta édesanyám. És akárhányszor felmerül ez a dolog, mindig sírok rajta és sosem tudom megígérni neki, hogy megteszem. Valahol tudom, hogy lehet, szenvedne de én képtelen lennék "megölni" öt! Nagyon szeretem, ö a mindenem és amúgysem tudom, hogy bírom ki ha egyszer elveszítem öt, nemhogy hozzásegítsem ilyesmihez. Ti mit gondoltok? Ti eleget tennétek egy ilyen kérésnek?
2010. febr. 5. 22:16
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem, de ez amúgyis gyilkosság lenne.
2010. febr. 5. 22:20
 2/24 anonim válasza:

Nekem is ezt mondta anyám,de én képtelen lennék rá..annyira imádom őt.De viszont másik szempontból meg kell érteni őt is,hogy nem akarja,hogy mások ilyen állapotba lássák...ez egy nehéz kérdés..

15/l

2010. febr. 5. 22:22
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Mivel Magyarországon nincs eutanázia,így hogy megnyugodjon egy kicsit én azt mondanám amit hallani szeretne...Néha elég csak egy szó,és már nyugodtabb a beteg...Megölni úgysem fogod tudni,mert nem lesz rá lehetőséged,de lelkileg egy kicsit enyhíthetsz neki..

Bár a mai napig 2 táborra szokott szakadni az eutanázia miatt a tábor,én személy szerint helyeslem,mert sokszor méltósággal meghalni jobb,mint iszonyú fájdalmakkal kínlódni...

2010. febr. 5. 22:23
 4/24 anonim ***** válasza:
26%
Nem tennék eleget! És önző dolog ilyet kérni! Szerintem csak kínozni akar! A természet majd tudja mi a dolga! Amíg élünk, amúgy sem az elmúlásról kéne beszélni! És Te meg ne sírj, hanem legyél boldog, és éld az életed!
2010. febr. 5. 22:23
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

En nem tudtam volna megtenni soha!

Amugy ez nem ugy mukodik, hogy beadsz neki gyogyszert, es elalszik orokre.

A hetekben tortent Angliaban ket olyan eset is, amikor az anya a halalos beteg gyereket elaltatta. Az egyik heroint adott be a korhazba a gyerekenek, mivel nem birta elnezni, hogy a gyonyoru, egykor egeszseges fia mar nem csak fekszik, es gyogyithatlan, pedig meg csak tinedzser koru. Az anya 9 ev bortont kapott. En nagyon sajnalom, mert megertem az anyat. Csak azt nem ertem, hogy magat miert nem olte meg, konnyebb lett volna.

A masik anyukat pedig felmentettek, mert o legalisan altatta el a lanyat, de neki is volt targyalasa.

Anyukad kulonben mennyi idos?

2010. febr. 5. 22:24
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem!
2010. febr. 5. 22:24
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Elaltani nem is tudnád,az bűncselekmény és egyetlen orvos sem vállalná.Azt iszont nem atrtom helyesnek és emberségesnek,ha valaki magatehetetlen,esetleg még kómában is fekszik,miért kell szenvedni hagyni.Le kell venni a gépekről,és távozzon békében.

Amíg nem léteztek ezek a különféle életbentartó gépek,addig az nem is volt téma.

Én sem szeretn ém,ha a gyerekeim ilen körülmények között ragaszkodnának az életbentartzásomhoz.Nekik sokkal rosszabb lenne nézni,hogy csak vegetálok,mintha eltemetnének,és tudnák,hogy nem szenvedek.

2010. febr. 5. 22:25
 8/24 anonim ***** válasza:
34%

Ha nagyon objektív akarok lenni:

Kezébe nyomhatnék egy tűt benne annyi mennyiségű altatóval, amivel szépen fájdalommentesen elalszik, nyomja be maga. Egyrészt öngyilkosság, másrészt kisebb a lelkiismeret-furdalás, mert igaz hogy hozzájárultam, de az ő kérésére.

Persze ezt sem tenném meg!

2010. febr. 5. 22:25
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Senkit sem lehet gyilkosságra kényszeríteni. Ha meg akar halni, legyen öngyilkos, de én soha nem ölném meg.
2010. febr. 5. 22:37
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez gyilkosság.
2010. febr. 5. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!