Elfogadnátok, ha az édesanyátok azt kérné, hogy ha már nem tud felállni, altassátok el végleg?
Nekem is ezt mondta anyám,de én képtelen lennék rá..annyira imádom őt.De viszont másik szempontból meg kell érteni őt is,hogy nem akarja,hogy mások ilyen állapotba lássák...ez egy nehéz kérdés..
15/l
Mivel Magyarországon nincs eutanázia,így hogy megnyugodjon egy kicsit én azt mondanám amit hallani szeretne...Néha elég csak egy szó,és már nyugodtabb a beteg...Megölni úgysem fogod tudni,mert nem lesz rá lehetőséged,de lelkileg egy kicsit enyhíthetsz neki..
Bár a mai napig 2 táborra szokott szakadni az eutanázia miatt a tábor,én személy szerint helyeslem,mert sokszor méltósággal meghalni jobb,mint iszonyú fájdalmakkal kínlódni...
En nem tudtam volna megtenni soha!
Amugy ez nem ugy mukodik, hogy beadsz neki gyogyszert, es elalszik orokre.
A hetekben tortent Angliaban ket olyan eset is, amikor az anya a halalos beteg gyereket elaltatta. Az egyik heroint adott be a korhazba a gyerekenek, mivel nem birta elnezni, hogy a gyonyoru, egykor egeszseges fia mar nem csak fekszik, es gyogyithatlan, pedig meg csak tinedzser koru. Az anya 9 ev bortont kapott. En nagyon sajnalom, mert megertem az anyat. Csak azt nem ertem, hogy magat miert nem olte meg, konnyebb lett volna.
A masik anyukat pedig felmentettek, mert o legalisan altatta el a lanyat, de neki is volt targyalasa.
Anyukad kulonben mennyi idos?
Elaltani nem is tudnád,az bűncselekmény és egyetlen orvos sem vállalná.Azt iszont nem atrtom helyesnek és emberségesnek,ha valaki magatehetetlen,esetleg még kómában is fekszik,miért kell szenvedni hagyni.Le kell venni a gépekről,és távozzon békében.
Amíg nem léteztek ezek a különféle életbentartó gépek,addig az nem is volt téma.
Én sem szeretn ém,ha a gyerekeim ilen körülmények között ragaszkodnának az életbentartzásomhoz.Nekik sokkal rosszabb lenne nézni,hogy csak vegetálok,mintha eltemetnének,és tudnák,hogy nem szenvedek.
Ha nagyon objektív akarok lenni:
Kezébe nyomhatnék egy tűt benne annyi mennyiségű altatóval, amivel szépen fájdalommentesen elalszik, nyomja be maga. Egyrészt öngyilkosság, másrészt kisebb a lelkiismeret-furdalás, mert igaz hogy hozzájárultam, de az ő kérésére.
Persze ezt sem tenném meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!