Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadnátok, ha az édesanyáto...

Elfogadnátok, ha az édesanyátok azt kérné, hogy ha már nem tud felállni, altassátok el végleg?

Figyelt kérdés
nekem ezt mondta édesanyám. És akárhányszor felmerül ez a dolog, mindig sírok rajta és sosem tudom megígérni neki, hogy megteszem. Valahol tudom, hogy lehet, szenvedne de én képtelen lennék "megölni" öt! Nagyon szeretem, ö a mindenem és amúgysem tudom, hogy bírom ki ha egyszer elveszítem öt, nemhogy hozzásegítsem ilyesmihez. Ti mit gondoltok? Ti eleget tennétek egy ilyen kérésnek?
2010. febr. 5. 22:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Az én anyám soha nem kérne tőlem olyat, ami miatt börtönbe kerülhetek

2. Ha kérné, megtenném, a következményektől függetlenül, mert ha már a világra hozott és tisztességesen felnevelt, az a minimum, hogy tiszteletben tartom a kérését.

3. Az én anyám azt mondta egyszer, amikor erről beszélgettünk, hogy soha nem hozna olyan helyzetbe engem, hogy ő ki legyen nekem szolgáltatva és esetleg őt kelljen ápolnom, pelenkáznom, mosdatnom...stb és inkább mielőtt magatehetetlen lenne, öngyilkos lesz. Ezzel persze nehéz megbékélni, de ha ő ezt szeretné, akkor én is.

2010. febr. 5. 22:52
 12/24 anonim ***** válasza:
74%

megtenném.

Bár valószínűleg ha tényleg abba a helyzetbe kerülnék akkor nem volnék rá képes. De tudom mire gondolhat, hasonlóképpen gondolom énis a dolgokat.

2010. febr. 5. 22:59
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnám megtenni! Soha nem nyugodna meg a lelkem, hogy saját anyámat,akit nagyon szeretek ilyen módon küldeném át a másvilágra.
2010. febr. 5. 23:11
 14/24 anonim válasza:
100%
Az eutanázia Magyarországon törvénybe ütközik. De még ha legális lenne is, sok szempontból meg kéne vizsgálni a dolgot. "ha nem tud felállni..." sztem ez nem elég ok rá. A rohamos mentális leépüléssel vagy a test teljes lebénulásával járó betegségek esetén helyeselném csak az eutanáziát. Én sem szívesen élnék úgy, hogy agyilag teljesen leépülök... A hozzátartozóknak is fájdalmas azt látni, hogy a beteg szépen lassan elveszíti önmagát.
2010. febr. 5. 23:12
 15/24 anonim ***** válasza:
Már bocs de hogy gondolod fogsz egy párnát és a fejére szorítod... Hogy akkarsz késöbb egy ilyen tettel együt élni. Igen idősnek betegnek lenni szörnyű de ha tényleg megakkarna hallni találna rá módot.
2010. febr. 5. 23:47
 16/24 anonim ***** válasza:
Én bizonyos esetekben,ha már semmi esély a gyógyulásra,ill. az emberhez méltó életre,és a beteg is ezt kérné,akkor támogatnám az eutanáziát.Szörnyű lehet,másoknak kiszolgáltatott, megalázó módon vegetálni!Magamnak sem kivánnék ilyen életet.Viszont Magyarországon nem engedélyezett(büntetendő) az eutanázia,és egyébként is képtelen lennék édesanyámat a túlvilágra segíteni.Ha ilyen helyzetbe kerülnék,megpróbálnám amennyire csak tudom,megszépíteni a hátralévő idejét.
2010. febr. 5. 23:54
 17/24 anonim ***** válasza:
18%
Üzenem neki, hogy szégyellje magát, hogy csak idáig sikerült eljutnia.
2010. febr. 6. 00:25
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen sem.
2010. febr. 6. 00:50
 19/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Ahogy olvastam hasonlóképpen vélekedtek, ahogy én. Nem ellenzem az eutanáziát de olyan valakit akit nagyon szeretek, képtelen lennék megölni. Szerencsére még elvileg ez messze van, mert csak 55 éves, mégis néha szokta mondani. Ezért voltam kíváncsi a véleményetekre.
2010. febr. 6. 11:18
 20/24 anonim ***** válasza:

Akármennyire is sajnálnád őt, ezt a Btk. akkor is szándékos emberölésnek nevezi. Nem várhatja el tőled, hogy a halálba segítsd őt, aztán meg a saját életedet csesznéd el de teljesen: még ha esetleg kifogsz egy nagyon jóindulatú bírót, naggyon nagyon nagy mák kell ahhoz, hogy felfüggesztettet kapj, de ott marad még a priusz, erkölcsi bizonyítványt egy jó darabig nem kapsz...stb. lehet továbbgondolni...

Intézkedjen Anyukád úgy, hogy ha olyan helyzetbe kerül, amiben már nem akar élni, akkor véget tudjon vetni a saját életének. Ne legyen hozzá gyáva, ha tőled meg elvárná, hogy tönkre tedd az egész életedet, meg nyilván a lelkiismeretednek se tenne jót egy ilyen eset.

2010. febr. 6. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!