Nálunk én, a férj vettem fel házasságkötésünkkor a feleségem nevét. De az előttem lévő iraton csak leánykori név szerepel, javítsam át legénykori névre?
Figyelt kérdés
2015. jan. 8. 16:54
1/10 anonim válasza:
Születési névnek szokták hívni. :)
3/10 anonim válasza:
Sok éve mutatta egy úr, hogy a személyiében van leánykori név, mivel a sváb családnevüket az 50- es években magyarra cserélték
4/10 anonim válasza:
Kamu kérdés.
Már rég nincs olyan, hogy leánykori név, csak született név.
5/10 anonim válasza:
Már pedig van leánykori név, mert sok helyen a hivatalos iratok még a régiek, pl űrlapokon. Nekem ma kellett ilyet kitöltenem.
6/10 anonim válasza:
Ja-ja,tényleg gáz, ha a férfi veszi fel a nő nevét.
7/10 anonim válasza:
Akkor most te lettél né? :D :)
Jó, gondolom nem, de nekem is furi így.
És igen néhány űrlapon a születési név még lánykori névként szerepel. Töltsd ki azt a részt :)
(Kell hülyét csinálni az emberekből? Ja, megteszik önként is :))
8/10 anonim válasza:
mi volt a jeled az óvodában, papucs?!
9/10 anonim válasza:
előző: Érdekes, nálatok a papucs azt jelenti, aki bátran szembemegy a hagyományokkal és nem törődik a "jaj mit szólnak a GYIK-en" kérdéssel? Nem tudtam, hogy ekkora jelentésváltozáson ment át ez a szó.
10/10 anonim válasza:
Én is a feleségem nevét vettem fel, mivel az én vezetéknevem Bugyi volt, sokat cikiztek miatta és elegem lett. A feleségem Zorán vezetéknevű, sokkal jobb így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!