Ha egy feleség vagy férj azt mondja magáról, hogy van egy diplomám meg egy házam, miért esik hasra majd' mindenki?
Aki járatos a felsőoktatásban az tudja, hogy van olyan diploma, ami aranyat ér és van olyan, aminél egy asztalos szakmunkás bizonyítvány is értékesebb. Ház meg nem csak a Budai-hegységben létezik. Vannak az országnak olyan területei, ahol szép nagy házakat lehetne pár százezer forintért kapni. De egyikőnk sem adna érte egy fillért sem.
Tehát az, hogy van egy házam meg egy diplomám, nagyon kevés információ ahhoz, hogy égig kellene magasztalni valakit érte.
Miért gondolják annyian, hogy egy gazdag professzorról van szó?
Feleségem érettségizett és OKJ-s óvodai dadus, én szakmunkás,de nem a szakmámban dolgozó vagyok. Van egy közösen építtetett, könnyűszerkezetes fa családi házunk, most várjuk a 4., már nem tervezett meglepetés bébit. Van autónk és 2 kutyánk, csirkénk, nyulunk. Gödöllő mellett lakunk. Annyira homokos a szadai talaj, hogy kialakítottunk egy 2in1 homokozós focipályát.
Ha ezt úgy írom le, hogy van 4 gyermekünk, egy egyterű családi autónk, egy skandináv típusú fa családi házunk,háziállatokkal teli hátsókert, két vadászkutya rohangál a kertben és még egy strandfoci pályával is rendelkezünk, mindez egy új lakóövezetben Gödöllő vonzáskörzetében és nincs hitelünk, akkor sem hazudok, csak másképp hangzik és másképpen asszociálnak rá az emberek és azt hiszik "gazdag professzor" vagyok. Tehát ugyanannyi információval is többféleképpen érthető valami.
Nagyon tetszett a 23-as válaszoló üzenete. :-)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!