Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy feleség vagy férj azt...

Ha egy feleség vagy férj azt mondja magáról, hogy van egy diplomám meg egy házam, miért esik hasra majd' mindenki?

Figyelt kérdés

Aki járatos a felsőoktatásban az tudja, hogy van olyan diploma, ami aranyat ér és van olyan, aminél egy asztalos szakmunkás bizonyítvány is értékesebb. Ház meg nem csak a Budai-hegységben létezik. Vannak az országnak olyan területei, ahol szép nagy házakat lehetne pár százezer forintért kapni. De egyikőnk sem adna érte egy fillért sem.

Tehát az, hogy van egy házam meg egy diplomám, nagyon kevés információ ahhoz, hogy égig kellene magasztalni valakit érte.

Miért gondolják annyian, hogy egy gazdag professzorról van szó?

2015. jan. 6. 13:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
29%
Túl sokat foglalkozol másokkal. Lehet hogy inkább arra kéne koncentrálni hogy neked hogyan lehet meg minden amit szeretnél. Minden ember útja más és más, és mindenkinek más a fontos az életében.
2015. jan. 6. 14:28
 22/26 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom miért fáj neked ennyire ez a ház dolog. Az OKJ-ról meg annyit, hogy vannak szakok, ahol feltétel a diploma vagy x év gyakorlat.
2015. jan. 6. 15:19
 23/26 anonim ***** válasza:
96%

Feleségem érettségizett és OKJ-s óvodai dadus, én szakmunkás,de nem a szakmámban dolgozó vagyok. Van egy közösen építtetett, könnyűszerkezetes fa családi házunk, most várjuk a 4., már nem tervezett meglepetés bébit. Van autónk és 2 kutyánk, csirkénk, nyulunk. Gödöllő mellett lakunk. Annyira homokos a szadai talaj, hogy kialakítottunk egy 2in1 homokozós focipályát.

Ha ezt úgy írom le, hogy van 4 gyermekünk, egy egyterű családi autónk, egy skandináv típusú fa családi házunk,háziállatokkal teli hátsókert, két vadászkutya rohangál a kertben és még egy strandfoci pályával is rendelkezünk, mindez egy új lakóövezetben Gödöllő vonzáskörzetében és nincs hitelünk, akkor sem hazudok, csak másképp hangzik és másképpen asszociálnak rá az emberek és azt hiszik "gazdag professzor" vagyok. Tehát ugyanannyi információval is többféleképpen érthető valami.

2015. jan. 6. 17:00
 24/26 anonim ***** válasza:
84%
Nekem 2 diplomám van és tehermentes saját családi házam Etyeken. A feleségemnek OKJ-s papírja. Evvel semmi baj nem a végzettsége miatt vettem el. Nálunk a nejem nagyszülei magasztalnak engem és hordják le őt hogy biztos főzni se tud és nem akar GYED után dolgozni. Ez nem igaz persze. Tökéletes mindenben. Mi elengedjük de néha idegesítő
2015. jan. 6. 17:54
 25/26 anonim ***** válasza:
72%
Ennél már csak az a szebb, amikor azok vágnak fel, akik anyuci és apuci pénzén élnek és így vásároltak házat. És igen, irigy vagyok, mert én egy nagy nullával indulok el az életben és idegesít, hogy másoknak ezerszer több lehetősége van.
2015. jan. 6. 20:00
 26/26 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon tetszett a 23-as válaszoló üzenete. :-)

Üdv.

2015. jan. 6. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!