Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy feleség vagy férj azt...

Ha egy feleség vagy férj azt mondja magáról, hogy van egy diplomám meg egy házam, miért esik hasra majd' mindenki?

Figyelt kérdés

Aki járatos a felsőoktatásban az tudja, hogy van olyan diploma, ami aranyat ér és van olyan, aminél egy asztalos szakmunkás bizonyítvány is értékesebb. Ház meg nem csak a Budai-hegységben létezik. Vannak az országnak olyan területei, ahol szép nagy házakat lehetne pár százezer forintért kapni. De egyikőnk sem adna érte egy fillért sem.

Tehát az, hogy van egy házam meg egy diplomám, nagyon kevés információ ahhoz, hogy égig kellene magasztalni valakit érte.

Miért gondolják annyian, hogy egy gazdag professzorról van szó?

2015. jan. 6. 13:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%

9: kapsz ennyiért, csak a világ végi utolsó faluban

ahonnan több száz km egy olyan város, ahol van munkalehetőség...

megéri biztos

2015. jan. 6. 13:48
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Fogalmam sincs. A saját ház tök jó dolog. Nekem a legfőbb álmom...de valószínűleg örökre csak álom marad.. A diplomát minid telibesz.artam...sosem érdekelt kinek van, kinek nincs. Semmit nem jelent számomra. Szóval én tuti nem vágódok senki előtt hasra...akkor sem ha 100 háza van és 500 diplomája. ;) De tény, hogy manapság a se.ggnyalók világában élünk...úgyhogy tudom, bőven van elég marha akinek ennyi is elég a hasraeséshez..
2015. jan. 6. 13:49
 13/26 anonim ***** válasza:
79%
A buta, műveletlen egyszeri emberek gondolják minden diplomásra, hogy zseni.
2015. jan. 6. 13:57
 14/26 anonim ***** válasza:
12%
Igazad van. "Tehát az, hogy van egy házam meg egy diplomám, nagyon kevés információ ahhoz, hogy égig kellene magasztalni valakit érte. " Nem kell égig magasztalni. De ha még egy aztalost sem érö diplomája SINCS valakinek????? Attol azért nem lesz egy valaki!
2015. jan. 6. 14:00
 15/26 anonim ***** válasza:
82%
7: az OKJés végzettség is végzettség. És idősek erősen kétlem, hogy tudnák mit is takar valójában, vagy egy olyan papírért mennyit kell tanulni, vagy mennyire könnyedén érhető el. Arról egy OKJés végzettségű nem tehet, hogy lassan már minden nem diplomás végzettségre ezt a képző szervet vezették be. Persze aláírom, hogy vannak olyan tanfolyami OKJés képzések és vizsgák, amik igazából röhejesek és csak az nem tudná elvégezni, aki nem akar nem akarja, de azért többségében nem ez a jellemző rájuk, pl. már 3 éves szakmunkás képző iskolák is OKJés papírt adnak ki. És hát miért lenne kevesebb egy jó szakmunkás, mint pl. egy semmit se tudó diplomás? Az utóbbival nem a diplomásokat akarom megsérteni.
2015. jan. 6. 14:01
 16/26 A kérdező kommentje:
Aki azt mondja hogy ennyiért nem lehetne házat kapni, az gondolom nem mozdult ki nagyon Budapest környékéről. Nem is kell több száz kilométeres távolság. Van, hogy elég egy várostól 50-60 km, és gyakorlatilag nincs értéke az ingatlannak, akármilyen állapotban van is. Egyszerűen ott senkinek nem kell. Gyakran ezek néhány évtizede gazdag faluknak számítottak.
2015. jan. 6. 14:02
 17/26 anonim ***** válasza:
85%
Nem attól lesz valaki egy ember, hogy hány diplomája van, vagy hogy milyen a végzettsége... Az a fontos, hogy milyen ember. Mennyire kitartó, állhatatos, dolgos, szorgos, eszes..ha ezek meg vannak, még milliomos is lehet....diploma meg minden különösebb szakma nélkül!
2015. jan. 6. 14:02
 18/26 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező mutass már egyet akárhol, tök mindegy hol, akár a putri közepén is pár százezerért, ami "elfogadható" állapotú, "szép" nagy ház...el nem hiszem, hogy ilyen van!
2015. jan. 6. 14:17
 19/26 anonim ***** válasza:
73%
Pontosítsunk, a diploma csupán végbizonyítványt jelent. Olyan, mint az input-output menedzser, ami a valóságban WC-s nénit takar.
2015. jan. 6. 14:22
 20/26 anonim ***** válasza:
92%

Hát engem sem izgat hogyha valakinek főiskolája, diplomája van. Nem az alapján mérem az embereket, hanem a cselekedeteik, hozzá állásuk alapján.Szerintem főleg az idősebb korosztály sztárolja még mindig a diplomát.

Sokszor semmire nem mész vele, többet jelent egy szakmunkás bizonyítvány, és az hogy mennyire vagy talpraesett.

Szóval én sose esek hasra egy diplomás előtt , egy orvos előtt sem, nem ő az atyaúristen...ugyanolyan emberek vagyunk mind.

2015. jan. 6. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!