Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy találnám meg a "családomat"?

Hogy találnám meg a "családomat"?

Figyelt kérdés
1982-ben Budapesten születtem,anyám neve Simon Mária. Ennyit tudok csak,ő otthagyott a kórházban,majd nevelőintézetbe kerültem,aztán örökbefogadó szülőkhöz keültem. Mindig is érdekelt hogy vajon vannak-e testvéreim,meg hogy nézhet ki a szülőanyám?! Van esély rá,hogy megtalálom, ha igen,hol keressem őket?
2008. aug. 18. 17:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A hetedik válaszban van sok igazság.

Most fogadtunk örökbe kisgyereket és a gyámügyön hasonlókat mondtak.

2008. aug. 20. 09:41
 12/12 anonim válasza:
83%

Kedves borítékos válaszoló. Az Ön által előadott borítékos ügylet bűncselekmény, a törvény bünteti az okirathamisítást. Én nem állítanám, hogy Magyarországon az ügyintézők bűnözők. Biztosan akad ilyen is, de tényként állítani olyant, amiről "úgy halotttuk azt történt" nem való.

Egyébként a képzelt személy jogintézménye a Családjogi Törvény szerint működő jogintézmény. Általában a képzelt apa bejegyzése az elterjedt változat, amikor az anya nem kívánja megnevezni az apát. Képzelt anyát viszont csak akkor lehet bejegyezni, ha nem állapítható meg, hogy ki a gyermeket szülő anya. Talált gyermek, inkubátorban elhelyezett gyermek, stb. Ez sem megkérés alapján működik.

A kedves kérdező az előadott okokra hiatkozva forduljon a gyámhatósághoz.

2008. aug. 20. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!