Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy találnám meg a "családomat"?

Hogy találnám meg a "családomat"?

Figyelt kérdés
1982-ben Budapesten születtem,anyám neve Simon Mária. Ennyit tudok csak,ő otthagyott a kórházban,majd nevelőintézetbe kerültem,aztán örökbefogadó szülőkhöz keültem. Mindig is érdekelt hogy vajon vannak-e testvéreim,meg hogy nézhet ki a szülőanyám?! Van esély rá,hogy megtalálom, ha igen,hol keressem őket?
2008. aug. 18. 17:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
A Vöröskereszt talán tud segíteni neked... DE ha eldobott az anyád, lehet nem lesz jó vele szembesülni... ezt azért kalkuláld bele.
2008. aug. 18. 17:26
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
szia. én nem keresném fel,már csak azért sem,mert nem volt képes téged felnevelni.lehet a testvéreidet (ha vannak) meg szépen neveli.annyit nem érdemelne meg tőlled hogy ráköszönjél,nem hogy megkeresd.Ha ő nem keresett (nem tudom hány éves vagy) x év alatt,mert nem kiváncsi rád,akkor te se tedd meg.már pedig ezt neki kéne,már mint megkeresnie,és bocsánatot kérnie.Bár ez a szó nem elég,és nem is teszi jóvá,de legalább látnád vagy tudnád hogy miért tette.Én csak ez miatt keresném meg,hogy megtudjam miért szült meg,ha nem kellettem neki.de azért neked sok skiert,és szerencsét bármit is teszel:)
2008. aug. 18. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
uccsó válaszadó vagyok.most már látom hány éves vagy:XD bocsika:)
2008. aug. 18. 18:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg a Központi nyilvántartón keresztül. Régen, mikor én kerestem valakit, akkor úgy működött, hogy meg kellett adni a lehető legtöbb adatot, kifizetni az illetéket, és ha megtalálták az illetőt, akkor értesítették, hogy ki keresi. Sajnos nem adják ki a címet csak értesítik, és rajta múlik megkeres-e!

KEK KH

1094 Budapest,

Balázs Béla utca 35.

1450 Budapest, Pf.: 81.

Tel.: 06(1) 455-6700

Fax.: 06(1) 455-6875

e-mail cím:

mailto:nyilvantarto.hivatal@mail.ahiv.hu

2008. aug. 18. 19:04
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Érthető, hogy kíváncsi vagy az anyukádra, és arra, hogy miért kerültél ilyen helyzetbe. Azt hiszem, én a helyedben az illetékes gyámhivatalnál kezdeném a keresést, hiszen általuk lettél örökbe adva annak idején. Ha azt nem is tudják megmondani, hogy hol van a biológiai anyukád, a pontos adatait tudniuk kell.

Azért ugye tudod, hogy az IGAZI szüleid azok, akik felneveltek? Sok sikert a kereséshez, remélem, nem fogsz csalódni!

2008. aug. 18. 19:09
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Még az sem biztos, hogy Simon Máriának hívják a szülőanyád (én azt, aki a kórházban hagyja a gyerekét, nem hívom "édesnek"): egy ismerős nő a faluból, amikor ugyanezt csinálta, megkérte az anyakönyvvezetőt, hogy más nevet írjanak be a gyerek irataiba anyja neveként, nehogy később a gyerek megkeresse, illetve megtalálhassa. Erre az akkori törvények módot adtak, nem tudom, azóta változott-e a helyzet.
2008. aug. 19. 13:23
 7/12 anonim válasza:
80%

Az anyakönyvezés sosem "megkérés" alapján történik, hanem a hatályos törvények szerint. 1982-ben sem volt rá lehetőség, hogy "megkérjük" az anyakönyvvezetőt, hogy írjon már be valami nevet meg adatokat, nehogy rám találjanak. Ugye ezt nem gondolja komolyan a kedves válaszoló.

Egyébként valóban a gyámhatóság az illetékes. Az örökbefogadó szülő vérszerinti szülőként fogadta örökbe?? Ha igen, akkor az örökbefogadó határozatban több adatnak is kell lennie a vérszerinti szülő(k)ről.

A gyámhatóság egyébként közvetítő szerepet tud játszani a két fél között. Megkérdezik őt, hogy akarja-e Önt látni, és csak akkor adják ki a lakóhelyét, ha hozzájárul.

Alaposan meg kell gondolni, valóban felkészült rá, hogy esetleg hatalmas csalódás is érheti???

2008. aug. 19. 17:15
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
Az utolsó válaszoló pedig nem ismeri a boríték fogalmát. Az általam említett hölgy anno egyhavi fizetésével vesztegette meg az anyakönyvvezetőt. Ez itt Magyarország: ha van pénzed, akár Szűz Máriát is beírathatod a gyereked anyjának.
2008. aug. 19. 17:45
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nekem nem a lelki világom miatt fontos,hanem egészségügyi okokból. Nemrég született egy lányom,aki genetikai betegségben szenved,anyai ágon örökölte.Nekem semmi bajom,de kíváncsi lennék,hogy a családomból másnak van-e. És genetikus e szerint tudna esélyt latolgatni,hogy merjek e vagy sem több gyereket vállalni.

2008. aug. 19. 17:52
 10/12 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy igaza van annak a válaszolónak, aki azt mondta, hogy nem biztos a név sem. Nekem az apa és anya neve van ugyanilyen módon átírva. Amikor a levéltárban kutakodtam, akkor találtam egy olyan bírósági papírt, mely szerint a szülők kérésére képzelt anya és apa megállapítása történik. Teht nem talált gyerek vagyok, csak a szüleim akarták, hogy úgy szserepljek az iratokban. Ha megvannak a régi örökbeadási iratok az örökbefogadó szüleidnek, akkor azon el lehet indulni a helyi levéltárban. Én így csináltam. A levéltári papírok ha titkosak is, előtted nem, mert te érintetje vagy és nagykorú.
2008. aug. 20. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!