Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Joggal elvárhatják tőlem,...

Joggal elvárhatják tőlem, hogy részt vegyek a temetésen?

Figyelt kérdés
Meghalt a nagymamám. Nagyonszerettem. Van egy 5 hónapos babám. Nincs segítségem. Fáradt és depis vagyok. Nagyon nem hiányzik a temetésen való részvétel. Magamban lerendeztem a búcsút. Különben is szerintem egy temetési szertartás másra nem jó, csak hogy mégjobban megreccsentse az embert. A családom azzal fenyeget, hogy kitagad, ha nem megyek el a temetésre. Jogos? Ha igen, elmegyek, de egésu életemben másokért éltem, szeretném ha végre engem is figyelembe venne valaki.
2010. febr. 3. 10:57
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Az en nagypapapam harom eve, es 11 honapja halt meg. A kisfiam eppen egy honapos volt,keszültünk megmutatni neki, mar meg is beszeltük (emeletes hazban lakunk a papom pedig mar nem birta megmaszni a lepcsöket, es beteg is volt ezert kellett megvarnia mig ki mertük hosszabb idöre is vinni a babat.)Mar nem lathatta a kisunokat, mert meghalt. Egyszerüen leesett a szekröl. Elmentünk a temetesre. Nem csak en, de a ferjem is, aki akkor meg csak a parom volt, mert meg nem voltunk hazasok. A kisbabamat pedig addig az anyosomra hagytam. Szopizott es kapott egy kis tapszert kiegeszitönek, igy meg tudtam tenni, hogy otthonhagyom. Szerintem menj el. Itt most nem az szamit, hogy te mit erzel, ez az ö napja, ö bucsuzik. Bele is pusztulta, volna ha nem latom papomat egyszer meg utoljara. Meg is nyugszol hidd el. A temetesen nagyon sirtam, de el tudtam engedni, es szerintem igy könnyebb is volt.
2010. febr. 3. 16:22
 32/35 anonim ***** válasza:

Figyel,ha úgy érzed,hogy minden erödet felülmúlná a dolog

maradj otthon és a temetés idejében ülj be a helyi templomba,és gyújts gyertyát nagyidért,és imátkozz érte.

Gyászmisét tudsz ott helyben is a lelki üdvéért kérni.

2010. febr. 3. 17:48
 33/35 anonim ***** válasza:
50%

Az egyéb problémáidat ne vetítsd ki a temetésre.

Annak , hogy fél éve 4 órákat alszol (férj miért nem segít be? Ő 8 órákat alszik?), annak, hogy egész nap nem szól hozzád senki (nincs barátod, barátnőd, kisbabás ismerősöd? Babaklub?Bármi, ahová kimozdulnál?), annak részben te magad is oka vagy, gondolom egyértelmű. Nem bántásból, hanem elgondolkoztató szándékkal írom.

Változtass, nyiss a világra, mzdulj ki, akár a babával is, ha kell, menj pszichológushoz, kérj segítséget.

De ennek nincs köze a temetéshez...

2010. febr. 3. 21:55
 34/35 A kérdező kommentje:

Na akkor röviden elmondom, mi történt, ha valakit esetleg érdekelne.

Elmentem, de azt hittem, azonnal visszafordulok. Megerőltettem magam, kultúráltan viselkedtem, de legszívesebben nagyon... nem is tudom, mit csináltam volna anyámmal. Olyan helyzetbe hozott, amit nem is gondoltam volna róla. A temetés nem a Nagyiról szólt, hanem az anyámról. Csak a rokonok miatt nem pofoztam fel. De nekik is megvolt a véleményük. Ott erősködött, hogy nézzem meg a hullát és kötelezett arra, hogy egy óra hosszát álljak a nyitott koporsó mellett, fél óra után kimentem és a beszéd után hazajöttem. Éjszakákon keresztül semmit nem aludtam. Szegény Nagyi meg forog a sírjában, nem miattam, anyám miatt.

2010. febr. 13. 13:34
 35/35 A kérdező kommentje:
Különben meg a Csernus mondja nagyon jól, ezt én is így gondoltam világ életemben: az emberek amikor kimennek a temetőbe, mást se tudnak csinálni, csak sírni-ríni, hogy úristen, szegény Én, miért hagytál el Engem, meg hogy akkor most meghalt és soha többet nem lesz és minden véges és mindenféle f.ságok, amikor meg más tájakon meg inkább táncolnak és vígadnak, hiszen az elhunyt illető állomása végéhez ért, mindent megtett, amit meg kellett tennie, nincs tovább itt dolga, ideje tovább lépni a fejlődés érdekében és neki most sokkal jobb, mint bármelyikünknek, ezért örülni kell. Mert a halál egy k.va jó dolog!
2010. febr. 13. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!