Joggal elvárhatják tőlem, hogy részt vegyek a
temetésen?
Figyelt kérdés
Meghalt a nagymamám. Nagyonszerettem. Van egy 5 hónapos babám. Nincs segítségem. Fáradt és depis vagyok. Nagyon nem hiányzik a temetésen való részvétel. Magamban lerendeztem a búcsút. Különben is szerintem egy temetési szertartás másra nem jó, csak hogy mégjobban megreccsentse az embert. A családom azzal fenyeget, hogy kitagad, ha nem megyek el a temetésre. Jogos? Ha igen, elmegyek, de egésu életemben másokért éltem, szeretném ha végre engem is figyelembe venne valaki.
szerintem ez most nem jogos. értem a problémáid, biztosan nagyon nehéz, de azt hiszem akármilyen ember is volt a meghalt ember, illik elmenni a temetésére, pláne ha rokon.
szedd össze magad és vegyél erőt magadon, csak kibírod azt a fél órát.
2010. febr. 3. 11:03
2/35 anonim válasza:
egyáltalán nem jogos, teljes mértékben érthető h nem akarsz elmenni.
2010. febr. 3. 11:04
3/35 anonim válasza:
Nem jogos. Mindenki úgy gyászol, ahogy akar. Ha, Te úgy érzed, Neked túl sok a temetés, és csak lélekben szeretnél gyászolni, minden jogod megvan hozzá. Ezt a családodnak is meg kéne értenie. És igazad van, a temetés olyan mintha kést forgatnának az ember szívében. Részvétem.
4/35 anonim válasza:
De ez most nem rólad szól, ahnem a nagymamádról. Menj el a temetésre, utólag te is megbánhatod, hogy nem voltál ott, csak azért mert fáradt voltál és mert téged is vegyen valaki figyelembe. Ebben igazad van, de ne most kezd el ezt elvárni, nem a legjobb pillanat.
5/35 anonim válasza:
ha egész életedben másokért éltél, ezt az egyet csak kibírod már szívességként, gondold el, ő lehet élne még másokért szivesen...
menj el a temetésre mert megérdemli hogy megtiszteled azzal
2010. febr. 3. 11:05
6/35 anonim válasza:
Várjatok...azt írja nincs segítsége. Ki vigyázna a picire? Ez sem másodlagos.
2010. febr. 3. 11:07
7/35 anonim válasza:
Régen a kismamákat temető közelébe sem engedték. Igaz, hogy babonából, de teljesen jogosan. Semmi keresnivalód egy temetésen. Férjnél vagy? Kérd meg a férjed, hogy menjen el a nevedben és vigyen egy koszorút. Így a család is talán kicsit megnyugszik.
Kitagadni ilyenért... atya világ! Ne haragudj, de ez nem normális tőlük.
2010. febr. 3. 11:13
8/35 anonim válasza:
Én a helyedben mindenképp elmennék. Megértem,hogy mit érzel,de gondolj csak bele,hogy az idősek(legalábbis én nagymamám meg a környezetében élők) minden volt kolléga,utcában lakó temetésére elmennek. Ennek a generációnak ez még fontos,lehet,h nagyidnak is az volt,és ezért ragaszkodik hozzá a család. Nincs egy barátnőd,vagy párod,aki otthon maradna addig a picivel?
2010. febr. 3. 11:15
9/35 anonim válasza:
Amikor meghalt a nagypapánk unokatesóm 8hetes kismamaként is eljött. Ha van kire hagynod a bébit, akkor menj el, ha nincs akkor megértheti a család is. 5hónapos baba nem temetésre való.
2010. febr. 3. 11:15
10/35 anonim válasza:
Ezt valahogy meg kellene oldani, és a családodnak segíteni kellene. Például elvinne valamelyik családtagod kocsival és a picit bent hagynád addig a kocsiban. Ott lennél vele mindaddig, amíg szegényt nem kezdenék el hantolni.Tudom hogy mit érzel,de ha nagyon szeretted később még magadnak sem tudnád megbocsájtani, hogy nem vettél tőle búcsút.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!