Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lakik a legtöbb nő az...

Miért lakik a legtöbb nő az anyósánál, a férfi szüleinél, mikor nagyon soknak konfliktusa van az anyósával?

Figyelt kérdés
Nem provokativ a kérdés,csak észrevettem hogy ezen az oldalon mindenki panaszkodik az anyósára (és visszafelé),mégsem olvastam még egy esetet sem hogy a nő szüleinél élne valaki a párjával.
2010. febr. 2. 22:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Talán csak a pasik nem itt panaszkodják ki magukat....
2010. febr. 2. 22:17
 2/15 anonim ***** válasza:

jó kérdés.Nő vagyok.

A párommal a szüleimnél lakunk egyenlőre.

2010. febr. 2. 22:18
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert az anyós és a meny közt szoktak gondok lenni, az anya és lánya közt kevésbé, az anyós és veje közt szinte soha, az após meg a veje meg inkább elvonulnak, ha a nök elkezdenek veszekedni.
2010. febr. 2. 22:19
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

jaj, hát mien kérdés ez!

Hát az esetek 99,99%-ban a mocskos anyagiak.

Az hogy valaki még egyedülálló és kényelemből otthonlakik az egy dolog, de a házastársal odaköltözés inkább kényszer. Az ilyen emberek kidobott pénznek tartják az albérletet, pedig ez nagyon hibás elgondolás, az egy befektetés. :)

2010. febr. 2. 22:29
 5/15 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy sokszor apróságot fújnak fel vagy használnak fel arra, hogy provokálhassák a másikat. Ha tudom, hogy a velem egy háztartásban lakó háklis valamire, még ha csúnyán szól is érte, akkor is próbálok odafigyelni, hogy ne tegyem újra azt, ami zavarja.

Úgy gondolom, hogy mivel a meny költözik egy idegen házba, elsősorban neki kell alkalmazkodnia, de az alkalmazkodás nem lehet természetesen egyoldalú. Azt sem kell eltűrnie, hogy minden ok nélkül szidalmazzák. De akármilyen nagyszájú is, vannak esetek, amikor neki csendben kell maradni (pl. ha őt nem érintő konfliktus van az anyós és a férj között), ha békét akar.

Nem nagy dolgokról van szó, de a legtöbb ember mégis ilyenek miatt idegeskedik.

2010. febr. 2. 23:09
 6/15 anonim ***** válasza:
Sajnos én úgy látom, hogy ezt az összebútorozást általában a szülők nem akarják, tényleg kényszermegoldás. A fiatalok meg ugye annak égisze alatt, hogy ők már felnőttek, hajlamosak megfeledkezni arról, hogy az nem az ő otthonuk. A szülők pedig már csak a korukból adódóan nem akarnak és talán már nem is tudnak alkalmazkodni az új jövevényhez, a menyhez. A legtöbb konfliktus ebből adódik. A fiatalok természetesnek veszik azt, hogy a szülőkön lehet élősködni még 30-40 felett is, mert képtelenek megalapozni a jövőjüket. A szülő előbb-utóbb besokall, hiszen egy vadidegen ember akar "dirigálni" a házában, aztán egymásnak uszítja a fiatalokat és már borítékolva is van a válás. Ez az esetek 70-80 %-ában így zajlik.
2010. febr. 2. 23:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

ismerek egy srácot, akinek csak azért vettek lakást a szülei, nehogy odaköltözzön hozzájuk a menyük. :)

ez is egy megoldás.

szerintem is elég visszás, amikor a fiatal pár azzal büszkélkedik, h együtt élnek, milyen nagy a hepiség, közben meg kiderül, h csajszikám odapofátlankodott a fiú családjának a lakásába-házába.

vagy fordítva....

ha két dolgozó fiatal nem tud annyit összehozni, h ne a szülei nyakán éljen, akkor az elég cink...

2010. febr. 3. 00:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

az anyagiak. Egyszerubb vkinel meghuznia magat, minthogy kozosen egy albit vagy lakashitelt kigazdalkodjanak. Engem pl zavarna a fuggoseg es nekem eszem agaban sem volt anyos pajtihoz koltozni, inkabb fizetjuk a lakashitelt. az is igaz h mi mind a ketten dolgozunk. az a mienk es abban nincs beleszolas.

Viszont tesokam es kedves nejecskeje maskepp gondolja, anyamon eloskodtek vagy 5 evig, nem adtak haza az egadta vilagon semmit, elutaztak minden penzuket, es meg ennek tetejeben a csaj elvarta h anyam ugy tancikoljon a sajat lakasaban ahogy o akar. anyamnak vegtelen turelme van en mar reg kipenderitettem volna oket. anyam nem egyszer sirva hivott fel h mit csinaljon, mert olyan bunko a csaj. nem egyszer elofordult h a kis csaj nem dolgozott, mert a munka 'budos' alapon es 11-12 fele kelt fel minden nap, elvarta h anyam labujhegyen setaljon, suttogva beszeljen, ne csorogjon a telefon mert felebred. a tesom is sokszor lekussolta anyamat. azert en erre mar kihajitottam volna oket. sajnos sok menny ugy gondolja elete parjat megtalalva, milyen klasszul lehet gyujteni ha nincs hitel vagy albi, nincs rezsi ktg, es akkor meg o szabja az anyosnak a szabalyokat mert ugye a menyecskenek is megvan a sajat eletstilusa. es elvarja h anyos alkalmazkodjon o hozza. azonban a mennyecskenek kene alkalmazkodni hiszen o laik mas vki hazaban amihez semmi tulajdoni koze nincs.

Tesokamek nalam is laktak egy idejig nalam is eloadta ugyanazt mint anyamnal csak en karakanabb vagyok anyumnal es en azt mondtam h most mar ideje sajat labra allni es gyerunk az albi az en lakasomban en vagyok a tulaj o meg mindig csak a vendeg marad. Nalam sem csinalt semmi hazi munkat, kizabalta a hutot, de nem ment le volna vasaraolni, es ha le is mentek csak maguknak vettek, azt eldugtak, de a potya az jol jott. Ugyanugy engem is lekussolt h o meg aludni akar, hat en meg nem tudtam sajnalni azert is hangosabban hallgattam a sajat tv-met. az en hazam az en varam. Most szegenykemnek dolgoznia kell h meg tudjanak elni, de hat en annyira sajnalom h el sem tudom mondani. ja tehat csak azt akarom mondani h kedves mennyecskek nem artatlanok. persze vannak borzaszto anyosok de pl anyum tok jo anyuka es anyos nalunk a csaj egy gusztustalan eloskodo fereg. latvan h velem nem jon ki mert en kiadtam az utjukat, meg megmondtam a velemenyem most hirtelen anyammal kezd jo baratsagban lenni mert vhonnan szamitani akar. Anyumnak nincs sok penze es amilyen butuska azt a keveset is megosztana evvel a csajjal. O pl ugy gondolta h behazasodik es amit a tesomt megilleti az ot is. a bibi h a csaladban egyedul nekem van vagyonom, es en meg fogom fizetni a legjobb jogaszt h ebbol a csaladbol zeroval fog tavozni.

2010. febr. 3. 02:39
 9/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy az anyagiak miatt. Bár én jóban vagyok az anyósommol, mi is úgy laktunk két évig a párommal, hogy anyuéknál és anyóséknál is 1-1 hónapot. Akkor nekem még nem volt annyi fizum, hogy külön tudjunk költözni. Aztán szerencsére sikerült.
2010. febr. 3. 08:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Mi azért lakunk párom szüleinél, mert még nincs melónk, én még tanulok, és ők itt laknak közel, párom meg nemsokára végez. Én már el akartam költözni albiba, de párom nem enged, mondván, hogy majd ha meló lesz. Ettől függetlenül én igyekszem besegíteni, adni pénzt a háztartásba, de nem sok sikerrel, mert vagy nem szól párom anyja, hogy kell pénz, és inkább kikötteti a netünket, mert a számlát elhányja, vagy 20ezres adóságot halmoz fel, amit egyszerre fizessünk ki.
2010. febr. 3. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!