Nektek mennyi pénzetek ment el a karácsonyra? Mennyi okozott gondot mindent kifizetni? (bővebben lent)
Az érdekelne, hogy nálatok mennyi lesz a végösszeg az egész Karácsonynak, mindent beleérve. Ajándékok, fa, utazás, kaja....
Mi a párommal albérletben élünk, összesen 30.000 ft-ot költöttünk ajándékra, pedig csak a szűk családot ajándékozzuk meg. Mindkét részről csak a szülők, nagyszülők, testvérek, és testvérek gyerekei lesznek megajándékozva, tehát szó sincs távoli rokonokról, meg drága ajándékokról. Ezen felül egymásnak 15-15 ezer ft értékben vettünk ajándékot, az újabb 30 ezer a közös kasszából. Plusz az ünnepek alatt még az ide oda-utazgatásra is elmegy minimum 10ezer ft. Ez így már 70 ezer forint, és akkor mi még nem is veszünk fát, mert nem leszünk itthon (23-án már elutazunk családhoz és csak 27-én jövünk vissza, így felesleges) + hozzánk nem jön senki vendégségbe. Azért egy 10-20-30 fős vacsora sem olcsó mulatság. Nagyon sok pénz, így összeszámolva, és nálunk még nincs gyerek, nem jönnek vendégek. Talán mondhatni hogy még olcsón megúsztuk.
Nálatok hogy alakul? Mennyi megy el ajándékra (akár tételesen, akár összesen), utazásra, kajára, fára, díszre, szóval az egész Karácsonyra?
A fához ingyen jutottunk. Ajándékozni nem szokás nálunk, csak a kisgyerekeknek, de már rég felnőtt mindenki a közeli családban, úgyhogy csak sütit, pogácsát és mézeskalácsot sütünk, azt ajándékozzuk. A karácsonyi menühöz minden adott itthon, ráadásuk kaptunk ismerősöktől egy liter házi pálinkát, úgyhogy az ital is megoldva. :) Díszeket nem vettünk, van itthon, meg készítünk is.
Amit pluszban vettünk a szokásos nagybevásárláson felül, az két kiló kimérős szaloncukor - nem nagyon esszük, de a fáról hiányozna, ha nem lenne - (2000 Ft), három csomag porcukor (180 Ft), egy ponty (2300 Ft), két olcsóbb pezsgő, nem tudom pontosan, olyan ötszáz Ft körül volt darabja (1000 Ft). Még veszünk valami rostos üdítőt és kész.
Egy helyre megyünk a családhoz az ünnepek alatt kocsival, 50 km-es az út, ne kérd, hogy megmondjam, mennyi a benzinköltség, mert passz. :)
Ezert ugyis lepontoznak de mivel a kerdes oszinte a valasz is az:-)))
En ajandek manias vagyok, ergo nekem fontosak az ajandekok ezert mindenki akiket szeretek klassz ajandekokat kap,a kozeli csalad nagy ertekben.
Magamra es a ferjemre imadok kolteni iden kettonkre 300 ezer ment el ugy, h nem vagy k milliomosok vagy ilyesmi.
A csaladra ennel picit kevesebb, nem igazan szamoltam.
Karacsonyfa muanyag mar x eve, szoval dekoraciora nem koltok egyaltalan, minden evben ugyanazt hasznalom amig el nem kopik/torik/szakad:-))))
Mindenkinel mas a prioritas, vannak akik utazasra koltik, vannak akik felujitasra....en ajandekokra:-)))Persze en roppant egyszeru vagyok mert meg mindig fontosak az ajandekok, de gyerekkoromban volt mar szegeny, de nagyon boldog karacsonyom viszont anno megfogadtam magamnak hogyha nagy lesz akkor kb.az ajandek magasabb lesz mint a karacsonyfa:-)))
Es persze ugyanannyira boldog mint amikor akkor volt,mamikor szegenyebb voltam:-))
na, eddig össze sem számoltam, nem is tudom, merjek-e nekiállni... :D
Páromnak: 30,000
Öcsémnek: 5,290
Szüleimnek: 5,000
Sógoromnak: 5,000
Sógornőmnek: 1,500
Apósomnak: 2,000
Unokahúgomnak: 1,500
Másik unokahúg: 2,000
Párom unokaöccsének: 3,000
Keresztlányunknak: 5,000
Párom mamája: 2,000
Én mamám: 500
Másik mamám: 500
Fa: 7,000
Csokik, szaloncukrok: 3,000
Hazaút: 5,000
Összesen 78,290... jujj...
24 évesek vagyunk amúgy.
A karácsonyfa (műfenyő) és a díszek 4 évvel ezelőtti beruházás volt, így arra nem költöttünk (de akkoriban talán egy 10 000-es volt az egész). Szaloncukor 3000 ft volt.
Ajándékra sokat költöttünk kb. 130 000 ft-ot (23 főnek, nagy a család).
A karácsonyi vacsira kb. 7 000 ft-ot szántunk a mi vacsoránkra (sült kacsa, köretek, bor). Meg vettem 500 ft-ért hóspray-t, hogy kidekoráljam az ablakot :)
Utazásra a szülőkhöz nem költöttünk, mert téríti a munkáltató (oda vagyunk állandóra bejelentve).
Ajándékot idén csak a gyerekek és a szülők kapnak, így beszéltük meg a testvéreimmel, mert sokan vagyunk, csak elaprózódna a dolog. A 3 kisgyerek ajándéka volt 12000, a szülőké 3500 és 3000. A férjemmel nem veszünk egymásnak semmit, mert jövő hónapban veszünk új ruhásszekrényt, az elég nagy ajándék lesz.
Utazás kb. 10000 forint lesz összesen a három napra.
Szenteste nálunk lesz az egész család, mert a mi gyerekünk a legkisebb, de fel szoktuk osztani, ki mit csinál. Idén ránk csak aprósütik, a rántott hal és a rizs jutott, ez összesen kb. 5000 forint.
Fa 3000. 2 üvegdíszt vettem idén, a kettő összesen nem volt 500 forint. Szaloncukrot csináltam, annak kb. 2000 forint volt az anyagköltsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!