Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek mennyi pénzetek ment...

Nektek mennyi pénzetek ment el a karácsonyra? Mennyi okozott gondot mindent kifizetni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy nálatok mennyi lesz a végösszeg az egész Karácsonynak, mindent beleérve. Ajándékok, fa, utazás, kaja....

Mi a párommal albérletben élünk, összesen 30.000 ft-ot költöttünk ajándékra, pedig csak a szűk családot ajándékozzuk meg. Mindkét részről csak a szülők, nagyszülők, testvérek, és testvérek gyerekei lesznek megajándékozva, tehát szó sincs távoli rokonokról, meg drága ajándékokról. Ezen felül egymásnak 15-15 ezer ft értékben vettünk ajándékot, az újabb 30 ezer a közös kasszából. Plusz az ünnepek alatt még az ide oda-utazgatásra is elmegy minimum 10ezer ft. Ez így már 70 ezer forint, és akkor mi még nem is veszünk fát, mert nem leszünk itthon (23-án már elutazunk családhoz és csak 27-én jövünk vissza, így felesleges) + hozzánk nem jön senki vendégségbe. Azért egy 10-20-30 fős vacsora sem olcsó mulatság. Nagyon sok pénz, így összeszámolva, és nálunk még nincs gyerek, nem jönnek vendégek. Talán mondhatni hogy még olcsón megúsztuk.

Nálatok hogy alakul? Mennyi megy el ajándékra (akár tételesen, akár összesen), utazásra, kajára, fára, díszre, szóval az egész Karácsonyra?

2014. dec. 21. 16:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Miért panaszkodsz? Senki nem kényszerít az ajándékozásra, az utazásra, az ünnepi menüre. Mindenki úgy tartja a karácsonyt, ahogy szeretné. A ti karácsonyotok a ti döntésetek miatt olyan, amilyen. Ha gondot okoz anyagilag, jövőre szervezzétek máshogy!

Fiatal pár vagyunk, a szüleink kapnak ajándékot csak, valamint a tesóim (párom egyke). Másnak nem veszünk, ők se nekünk. Ez nagyjából 30 ezer idén. Egymásnak csak pár ezer forintos kis apróságot veszünk évek óta, ez kb. 6 ezer forint lesz idén összesen. Ételeket azt eszünk, amiket máskor, amik a kedvenceink. Azért, mert karácsony van, nem kell rögtön luxusételeket készíteni meg 10 féle süteményt sütni...

2014. dec. 21. 16:55
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem igazán panaszkodásnak szántam, inkább kérdésnek. Utazás az "muszáj", ha találkozni akarunk a szüleimmel, mert 180 km-re laknak. Úgy gondolom mi sem ajándékozunk több embert, mint ti, csak több van belőlük. Mármint testvérekből (2-2 mindkét részről), meg vannak már a testvéreknek gyerekei is (összesen 3). Kaját meg írtam is hogy semmit sem csinálok, mert mi megyünk vendégségbe, csak megjegyeztem, hogy van akinek még az is hozzájön (pl szenteste nagymamámnál mikor összegyűlünk, az minimum 25 ember). Szóval sok kicsi sokra megy elv alapján nagyon hamar százezres összegre kerekedik pár apró ajándék ajándék a közeli szeretteinknek meg hogy mindenki jól lakjon... Igazából erre próbáltam kilyukadni.
2014. dec. 21. 17:02
 3/19 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk hogy alakul?

Kivételesen egyedi,és drága :)

Dec. 25-re vagyok kiírva az első babámmal,így eleve az ő kis dolgai,és a szülés mellett,vettünk ajándékot a nagyszülőknek,és a testvéreknek.

A férjemmel egymásnak nem vettünk semmit,nekünk a baba az ajándék :))

Ettől függetlenül vettünk fát,és 23-án (ha még itthon leszek),főzzük az ünnepi vacsit 3napra előre,hátha mégis a kórházban töltöm az ünnepeket :)) Nálunk így alakul :P

2014. dec. 21. 17:09
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ajándékot mindenkinek max. 1500 forint értékben vettem, így végül kb. 5000 forintból meglett 4 ember ajándéka. Utazni biciklivel fogok a rokonokhoz, az ingyen van. Kaját nem vettem itthonra, mivel úgyis a rokonoknál fogok enni. Fát meg nem állítok, mert egyedül lakok, és nem látja úgysem senki rajtam kívül, és amúgy sem itthon töltöm az ünnepeket, úgyhogy felesleges lenne. Tehát összesen kb. 5000 forintból megúsztam idén a karácsonyt. :D
2014. dec. 21. 17:09
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egyedül élek,nem vagyok az a nagy karácsony párti,de ajándékot szoktam vásárolni,de karácsonyfára és egyebekre sosem költök.20 ezer forint ment el ajándékokra.Szüleim,két testvérem és a páromnak vásároltam.Én kifejezetten megkértem mindenkit hogy nekem senki ne vegyen semmit.Adni jobban szeretek mint kapni.

Utaznom messzebbre nem kell,át nem jön senki nagy családi összejövetelre,így én 20 ezerből bőven megúsztam ezt az ünnepet,és mind az 5 fő kap ajándékot nem drágát de mind hasznos,nem muszáj dolog.:)

2014. dec. 21. 17:10
 6/19 anonim ***** válasza:

Ketten vagyunk a párommal. Vettünk fát 5000-ért, ajándékot a családnak 8000-ért (mindenki csak apróságot kap és majd saját készítésű mézeskalácsot). Páromnak 6000-ért vettem ajándékot. A karácsonyi vacsora kb. 4000 lesz. Utazás is 4000. Szaloncukor 3000. Kb. ennyi. Összesen 30.000 Ft.

23N, 27F

2014. dec. 21. 17:12
 7/19 anonim ***** válasza:
1 hónapja költöztünk össze a párommal, így ez az első karácsony, hogy együtt élünk. Egymásnak csak apróságokat vettünk, mert kellett sok minden a lakáshoz. Amúgy ha mindent összeszámolok az ő és az én családom ajándékait az alsó hangon 50 ezer, plusz az utazás elvisz még kb. 10 ezret. Itthon mi nem főzünk, csak sütit sütünk majd, úgyis lesz nagy kajálás a rokonoknál. Én mondjuk már októberben vettem ezt-azt, mert pont ezt akartam elkerülni, hogy mindenkinek egyszerre kelljen mindent megvenni. 23L
2014. dec. 21. 17:29
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékok: Kb. 25 ezer 12 főnek

Utazás: Kb. 7 ezer

Kaja, fa: 0, mi is utazunk oda, ahol nagyobb létszámban él a család.

Remélem ugyanennyi vissza is jön pénzben vagy értékben :D Direkt olyan dolgokat szoktam kérni, ahol nem lehet mellé lőni, pl. zokni, tusfürdő. Idén is egészen decemberig húztuk tisztálkodószerekből.

Szerencsére most viszonylag jól állunk anyagilag, de így is csak apróságot vettünk mindenkinek (kis doboz legó, egy üveg méz, könyv antikváriumból... stb.), és hozzácsomagoltunk némi szaloncukrot.

2014. dec. 21. 17:29
 9/19 anonim ***** válasza:

Mi 4-en vagyunk (2 gyerkőc+ férjem és én)

Szenteste itthon leszünk, mi főzünk, szüleim jönnek ünnepi vacsorára.

Másnap anyósékhoz megyünk ebédre, 26-án pedig szüleimhez. Közel laknak mindannyian hozzánk 5-10 perc alatt ott vagyunk.

Ajándékokra, karácsonyfára, bevásárlásra (sütök- főzök) eddig 71 ezer ment el durván. De anyósnak és apósnak még nem vettünk semmit.

2014. dec. 21. 17:44
 10/19 anonim ***** válasza:
62%

fa: 10 ezer

díszeket nem vettünk, mert van rengeteg

ajándékok 9 főnek: 235 ezer

étel-ital: karácsonyra és szilveszterre kb 80 ezerért vásároltunk be.

2014. dec. 21. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!