Illik kb ugyanannyit visszaadni értékben karácsonyra vagy mindegy?
Nekünk 1 gyerekünk van, sógornőméknek 2. A kérdésem arra vonatkozna, hogy a gyerekek kb azonos értékben kellene kapniuk vagy pedig az számít, hogy a család mennyit költ rá.
A kérdés onnan merült fel, hogy tavaly sógornőm egy 15e ft-os ajándékot KÉRT az egyik gyerekének, akkor már természetesen a másiknak is kb annyiért vettünk ajándékot. Csak emiatt, mert ő is konkrétan kért ajándékot, mi is készítettünk egy karácsonyi listát a gyerekünknek, mindenféle árkategóriában, és a sógornőm az egyik legolcsóbbat választotta ki róla, innen tudom mennyibe is került, kb feleannyi volt mint amit mi egy gyerekére költöttünk.
Úgy gondoltam először, nem kell nézni a pénzt, de aztán ugyanez megismétlődött a gyerekek szülinapján is.
Valahogy kicsit igazságtalannak érzem.Szerintetek?
Mindenki MAGA dönti el, mennyit költ ajándékokra. Hát én kiröhögtem volna a sógornőt, ha 15 000-ért KÉR (és EL IS VÁRJA, hogy megvegyük) a gyerekének.
Nem fogom adósságba verni magam az id.óta felvágós ismerősök miatt.
Persze nyilván nem azt várom el, hogy ő is 30e-t költsön a mi egyszem gyerekünkre, de azért ennél többet kellett volna.
Hát majd meglátjuk, idén hogy lesz. Majd utólag megírom Nektek.
A tavalyi esetből tanulva a karácsony utáni nagy játékleárazásokban már előre megvettem nekik amit adunk, úgyhogy így végülis nem fog annyiba kerülni az ajándék.
A kedves sógórnődnek nyugodtan megmondhatod, hogy ajándékot kérni nem szokás, mindenki azt adja, és olyan értékben egy gyereknek amit meg tud engedni az adott ünnepkor.
Tudod ki csinálná ezt amit te? Senki. Ébredj fel, és ne hagyd, hogy komplett hülyére vegyenek.
Szerintem már alapból ez az egész kényszer ajándékozás szitu gáz.
Alapból ez hogy valaki a rokonokkal veteti meg a gyerekének a drága ajándékokat, meg "kéri". Aztán fordítva meg azt lesi hogy mi az olcsóbb.
Alapvetően szerintem a legjobb, ha valaki jelképes összegben állapodnak meg az emberek, vagy pár csoki, ilyesmi, esetleg odaadják a pénzt aztán vesz mindenki azt amit akar. De már a pénzes is olyan, hogy az mindegyiknek 1 gyereke van, a másiknak meg 2, és már nem lehet elosztani mert vagy többet kell adjon, vagy a gyerekekre jut kevesebb.
Ha már ilyen szinten megy a dolog hogy azt lesi mindenki hogy ki mikor mennyiért adott, nem adott, akkor ott b..ssza meg az egész, meg kell beszélni hogy innentől mindenki ajándékozzon kis családon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!