Mit tegyek az anyámmal? Hogyan vegyem rá, hogy elmenjen dolgozni? 15/L
Figyelt kérdés
Apával és a testvéreimmel ne tudjuk rávenni. , hogy elmenjen dolgozni. Én 15 vagyok és van két öccsém, tehát nem vagyunk elég idősek a pénz kereséshez. A családunkban egyedül apukám keress pénzt, de sajnos nehéz fizikai munkát végez és félünk , hogy rámegy az egészsége. Ráadásul anyukám alkoholista is , mindig arra megyünk haza , hogy részeg. Ezzen felül követelőzik, drága ruhákat követel, cipőket, hajfestéket, ékszereket, parfümöket, megpersze az italt. Mi meg a család többi tagja nyomorgunk. Egy cipőbe járunk télen-nyáron, nincs meleg kabátunk stb. Mit tegyek 15 éves fejjel?2014. dec. 21. 16:32
11/17 Költőnő? válasza:
azt nem értem, h apád miért ad neki egy fillért is? Miért kap bmit is? Alanyi jogon jár neki, csak mert szült? Mert az ilyen ember nem szülő...
12/17 anonim válasza:
És ha apádnak nem lesz munkája?
13/17 A kérdező kommentje:
Apa szereti őt, vagy nem is tudom lehet, hogy csak sajnálja amúgy meg anya nem tudna sehová menni mert, az összes rokona kitagadta őt. Apa azt mondta,hogy öngyilkossággal fenyegeti.
2014. dec. 21. 22:31
14/17 Költőnő? válasza:
Apádnak is segítség kell, nem csak anyádnak. Ha Pest környékén laktok ajánlom figyelmedbe: magadert.hu
15/17 anonim válasza:
A 12. válaszoló kérdése nagyon jó! Mi lesz, ha apukád neadjisten hirtelen beteg, vagy munkanélküli lesz?
16/17 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs vagy éhenhalunk vagy jobbik esetben megyünk a híd alá...
2014. dec. 22. 20:03
17/17 anonim válasza:
Annak semmi értelme nincsen ha az anyukátok elmenne dolgozni. Ugyis elöbb utóbb kirúgnák. Melyik munkaadó tűri az italozást és az alkoholizált állapotban történő munkavégzést? Én megértem, hogy az apukád szereti az anyukádat. Hiszen még mindig az a kép van előtte, amikor szerették egymást - alkohol nélkül. A hiba ott van, hogy hagyja magát érzelmileg zsarolni. (anyukád előtérbe helyezett öngyilkossága.)Az apukátok felelősséggel tartozik értetek, a gyerekeiért. Éppen ezért neki kell felnőttként egy olyan döntést hoznia, ami a ti javatokat szolgálja. Ha az anyátok nem hajlandó elvonóra menni, MUSZÁJ, hogy elköltözzetek onnan. Ha nincsenek is összeházasodva, csak vannak az élettársnak is jogai. Nem tudom elképzelni, hogy az állam serdülő gyerekeket kényszerít alkoholbeteg anyjukkal az együttélésre. Ki nevelné fel ezeket a gyerekeket? Világos, hogy ki kellene költöznötök az anyád házából. Az apukátok fél talán, hogy nem tud benneteket eltartani, ha még lakbért is kell valahol fizetnie. Szerintem, ha annyira alacsony a fizuja, kapnátok szociális segélyt az önkormányzattól. Az anyukád BETEG, alkoholbeteg. Tehát professzionális segítségre lenne szüksége: elvonó kúrára. Sajnos az államunk látszólag nagyon liberális, mert nem kényszeríti az alkohol betegeket az elvonóra, ha ők nem akarják. Liberális, mert nem kényszeríti a magukra és másokra veszélyes, azaz veszélyeztetett állampolgárokat zárt pszichiátriai kezelésre. A valódi ok, hogy az államnak ez rengeteg pénzbe kerülne, és emiatt magukra hagyják a családokat, és sokszor tragédiák sora szükséges ahhoz, hogy végre segítséget kapjon a család. Egy alkoholistával nagyon nehéz az élet. Minden pénz elmegy a szenvedélyre. Nem hiába hívják az alkoholizmust szenvedélybetegségnek. Amiben te személyesen segíthetsz, az a következő: számoljátok ki a havi kiadásokat: rezsi, étkezés, kötelező biztosítások. Ha mindez megvan, vonjátok ki ezt az apukád fizetéséből. A maradékot NE adjátok az anyátoknak, hanem költsétek nyugodt szívvel a ruházkodásotokra. Fontos, hogy az apukád azonnal nyisson a saját nevére egy bankszámlát, és a fizujából ne adjon készpénzt az anyátok kezébe. Ebből a gödörből, amiben most anyukátok van, apukátok nem tudja őt kihúzni. Ő magának kell kimásznia belőle. Ha vele maradtok a házban, és pénzt kap apátoktól, minden a régiben marad, és te ugyanabban a cipőben járhatsz évekig, amíg nagykorú leszel. Ami tragikus a dologban, hogy minden alkoholistára ugyanaz a sors vár: betegség, elszigetelődés, elszegényedés és korai halál. Sajnos, tapasztalatból beszélek, és együtt érzek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!