Családos anyaként szégyellnem kéne, hogy nem sütök-főzök az ünnepekre?
23-én dolgozunk, 24-én a férjemmel a bátyától kapott halászlevet esszük (ő szakács), a gyerekeknek pedig azt készítünk, amit kérnek: ez idén a palacsinta lesz. 24-én este anyósomnál vacsorázunk, 25-én párom nagybátyjánál leszünk, 26-28 az én családomat látogatjuk.
Mézeskalácsot és bejglit sütünk a gyerekekkel, de ennyi.
Emiatt nagyon szégyellnem kéne magam? Rossz feleségnek/családanyának gondoltok emiatt?
(Őszinte véleményeket kérek, nem megerősítést, tényleg érdekel mások véleménye)
Miért lenne gáz?
Mi elmegyünk egy szállodába karácsonyra. Anyám süt-főz dolgozik itthon éppen eleget az évben, hadd legyen már nyugta. Legalább nem lesz feszült meg ideges hogy legyen kész a kaja estére, legyen finom, stb. Hát hadd ne ácsorogjon már a tűzhely mellett karácsonykor. :D
Ha nektek jó, kit érdekel hogy más mit gondol? Érezzétek jól magatokat a családdal, elvileg erről kéne szólnia a karácsonynak.
Az ünnep a családról szól és a szeretetről. Nem főzőverseny. Ha nektek így a legjobb, akkor ne főzz csak azért hogy elmondhasd főztél karácsonyra a hűtőnek valamit.
Nálunk szokás a sütés-főzés. Mostanra rájöttem hogy kevesebbet kell készíteni mert Karácsonykor is ugyanakkora gyomra van mindenkinek. Tehát több úgysem férne belénk, csak az időmet rabolom el a családtól.
Az szüleimnél szokás a sok fogásos, sok sütis Karácsony. Valójában gyerekkoromban az volt a rendszeres tapasztalat hogy szenteste napján veszekedés volt otthon, mert mindenki feszült volt hogy nem tudja tartani önmagával az önmagának diktált tempót és elvárást. Két fogással kevesebb étellel már nyugodtabb karácsonyunk lett volna.
Az ószinte véleményem az, hogy a sok hagyományt tisztelő háziasszony vállalhatatlan mennyiségú- és féle ételt készít, ami aztán megy a kukába, vagy megeszik ugyan, de utána meg sopánkodnak, hogy epe fáj, gyomor fáj, híztam 3 kilót.
Szerintem nem attól ünnep az ünnep, hogy kajadömping van, hanem a hangulattól.
Persze, mézeskalácsot meg bejglit viszünk mindenhova.
Tavaly csináltunk szaloncukrot is, de azt idén nem merem bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!