Hogyan tudnánk házat venni? Van ötletetek?
Ha jól láttam még nem írta senki:
Esélyetek sincs szocpolra, mert az első lakásra/házra jár és neked van már ingatlanod. Senkit sem fog érdekelni miért nem laksz ott, lényeg,h jogilag van saját tulajdonod.
A legjobb tényleg az lenne, ha beköltöznétek tesódhoz, összegyűjtenétek a pénzt és megvennétek az ő részét. A hitel nem tudom, hogy van, de azt is le kell rendeznetek mielőtt önálló otthonra gondolnátok.
Igazából nem is értem hogy gondoltátok hogy 2 ember megél 85ezerből és még házat is tud venni mellette?
33: de akkor végül nem volt a nevén semmi,ha átiratta a szüleire és úgy vettétek fel.
Kérdezőét meg senki nem fogja engedni,h a nevére irassa,ha van rajta hitel. Bank se biztos,h beleegyezne, mert kell neki a fedezet. Fél házat meg eladni se lehet.
Aki a fundát javasolta eszénél van?
Az ltp maximum 4-5 évre éri meg, mert az állam NEM kamatot ad rá, hanem a befizetések után 30% ot, ami ugye maximalizált összeg. Tehát ez az emi 4-5 évig a legjobban hoz. Eddig az otp-s hozam+ Hozott a legtöbbet, ( megszüntették ezzel az évvel)Utána a kamamtos kamat, és egyebek miatt teljesen más megoldással jár jobban az ember, tehát, ha hosszabb a cél.
Mivel 4 év alatt nagyjából 2 db 20-as ltp vel 2,6 ft-ot lehet összetenni, ami semmire sem elég, hitelt nem kapnak, akkor kitörölhetik...
A legszebb,hogy a ltp lakáscélú, és hosszabítgathatod, amíg el ne tudod költeni, nem jász jól vele, vagy jól meg vagy lőve mire költöd el.
Az ltp szuper egyébkent, csak nem nekik. Azoknak akiknk látható időben határozott lakáscéluk van, vagy hitelbetörlesztésre...stb
Szocpolt Jelenleg minimum 2 gyerekre jár, házasoknak, ha nincs még csak 1/6-od tulajdonrésze sem egyik tagjának sem. Csak új ingatlanra, vagy építkezésr jár jelenleg, vagy ha bizobyos % ban átépítitek a z ingatlant ( januártól sok változás les, meglévő gyerek esetén élettársak is igényelhetik, 2 gyerk után, lesz elvileg 1 gyerek után is..stb..sot ) nektek nem jár szocpol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!