Hogyan tudnánk házat venni? Van ötletetek?
Sehogy. Egyértelműen nem vagytok hitelképesek, önerőből pedig minimálbéres keresetből nem lesz ház.
KHR listára mi miatt kerültetek fel?
Van félretett pénzetek? Én így semmi esélyt nem látok házvásárlásra abból amit leírtál. Ha ajándékba kapnátok, akkor sem tudnátok fenntartani, és megélni.
Férjednek mielőbb munkát kellene találni, ez persze nem egyszerű.
Ebben az esetben sehogy. A következő 5 évre terveznék.
Ház vásárlásához nem elég egy ember 85 ezer forintos jövedelme.
Tehát nekem ilyen céljaim lennének:
-Páromnak bejelentett munkát találni
-Félretenni havonta X ezer forintot bankszámlán. Olyat, ami kamatozik (pl. az OTP-nél is van egész jó lakáscélú)
-Fundamentát nyitni
-Önerőre, átírársra, hivatalos papírok intézésére külön félretenni
-Később összehasonlítani az igényeinket és azt, hogy ebből mi valósítható meg. Tehát beleszámolni a törlesztőrészletet, étel vásárlást, egyebeket
-Ha mindez meg van, akkor is csak úgy fognék bele, hogy van annyi félretett pénz, hogy ne legyen gond, ha esetleg egyikünk munka nélkül marad pár hónapig.
7-es vagyok.
A szocpolt én is akartam írni, de csak azért nem sok értelmét látnám gyereket gyártani, mert támogatás jár utána. Őt el kell látni majd, etetni, ruházni, stb. Ráadásul akkor az egyik fél sok ideig nem dolgozik. Ezt is mérlegelni kell, nem csak a párszázezer forintos támogatásra számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!