Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan családapáról, aki kimehetne dolgozni külföldre magas fizetésért, de nem megy, a családjára hivatkozva? Szerintetek jó férj/apa, vagy papucs?

Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 19:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyzetben szerintem egyértelmű, hogy nem megy ki a férj. Mit ér a pénz, ha nem lehet az édesanyja mellett az utolsó időkben, ha nem látja felnőni a gyerekeit. Az más, ha nélkülöznének, de ha jól élnek, akkor mit nyernek vele? Menőbb autót, több wellness hétvégét?
2014. dec. 18. 20:04
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kiakadnek, ha a férjem elmenne. Nincs az a pénz, hogy nelkulozzuk a jelenlétét, főleg, ha én nem tudnék vele menni. Ha szakmai fejlődéséről lenne szó, és fontos lenne neki, akkor fájó szívvel, de elengednem, de csak a pénzért nem.
2014. dec. 18. 20:06
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mindenkinek maganak kell eldontenie, de sztem ha otthon is megelnek inkabb valasztanam azt h egyutt legyen a csalad, nem a penz minden. En is nemetorszagban dolgozom ugy hogy par honapot kint vagyok par hetig meg otthon, de en pl. utalok itt lenni, alig varom hogy hazamehessek szamolom a napokat, de kenytelen vagyok mert otthon evekig nem talaltam semmilyen jo munkat, csak napi munkat amibol csak naprol napra tudtam megelni, itt elni hogy orokre soha semmilyen korulmenyek kozott nem szeretnek viszont, nem tudnam elkepzelni.
2014. dec. 18. 20:27
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne kimennie, ha így is biztosított a család megélhetése? A pénz nem minden. Az a legjobb a családnak, ha együtt vannak. A családapa nem egy pénzcsináló robot, neki is szüksége van a családjára.
2014. dec. 18. 20:41
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Itt azt is mérlegelni kell, hogy az itthon hagyott nőre milyen komoly teher hárulna, hogy egyedül maradna a gyerekekkel, meg két idős, beteg emberrel. Ez nagyon nehéz, én senkinek nem kívánok ilyet. Megéri?
2014. dec. 18. 21:05
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Így, hogy egyébként is jól élnek, szerintem jól teszi, hogy nem megy. Mi kell még, kacsalábon forgó palota, meg 5 autó? Annyira ne legyen már fontos a luxus, hogy emiatt szétszakadjon egy család. Más az, ha az alap megélhetés is probléma, akkor megértem, hogy egyszerűen nincs más megoldás néha, de ha amúgy elvannak, akkor csak kapzsiság, semmi más, a pénz fontosabb, mint a család.

Mi a férjemmel anno beszélgettünk erről csak elvi szinten, hogy mit tennénk, egyetértettünk abban, hogy vagy megyünk mindannyian, vagy nem megyünk. Semmi se ér annyit, hogy ne lássa felnőni a gyerekét. Most várjuk az első babánkat, elképzelhetetlen, hogy apa párhavonta csodálkozzon rá, hogy jééé, már ül, már mászik, már jár, basszus, már ovis...

De mondom, a muszáj az más, a kérdésben szereplő családnak viszont egyértelműen nem muszáj, így megértem, hogy a férj nem megy, szerintem akkor lennének gondok, ha menne, csak azért, hogy még több pénz legyen.

N26

2014. dec. 18. 21:18
 17/29 anonim ***** válasza:
48%
Amúgy sehol sincs megírva,hogy csak apa mehet ki dolgozni. Menjen az asszony,ha ilyen pénzéhes.
2014. dec. 18. 22:01
 18/29 anonim ***** válasza:
Meg hát ez olyan dolog, hogy gyerekekkel és két beteg emberrel otthagyni egy nőt, azért csak komoly indokkal,, kéne''. Ha muszáj, ok, de csak azért elmenni hogy apuka újra élje a fiatalkori független szingli létet egy nyugati nagyvárosban, az nem ok.
2014. dec. 18. 22:02
 19/29 anonim ***** válasza:
85%
Nálam ez mindenképp pozitívum,hogy nem a pénz után kajtat,pedig nem vet fel a pénz bennünket.
2014. dec. 18. 22:14
 20/29 anonim ***** válasza:

ha így is rendesen megélnek minek menne??

nekem anyám akarta midnenáron külföldi melóba belehajszolni apám, mondván ott sokkal többet keresne. Apám nem ment. hogy őszinte legyek én annó gyerekként az egészet nem értettem, miért kéne itthagynia minket (nem éltünk rosszul). És azóta hiába nőttem fel, most se értem, ha valakinek nem muszáj, miért menne külön a családjátol?

Én iszonyatosan megkönynebbültem annó, mikor apu megsúgta, hogy nem hagy itt minket úgy, hogy csak két havonta látnánk egymást, vagy max havonta egyszer. Szóval igen, a család együtt van jól. több pénzért ha amúgy kijönnek, külföldre menni hát nem egy magas értékrend...

2014. dec. 18. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!