Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt a menyasszo...

Miért gondolja azt a menyasszonyom hogy manipulálom őt? Én nem érzem hogy manipulálnám. Nektek volt olyan hogy úgy éreztétek hogy manipulálnak titeket?

Figyelt kérdés

Kérdeztem tőle,nem tudott rá választ adni nekem miért érzi ezt.Én őszinte ember vagyok és úgy érzem nincs szükségem manipulációra mert az érezelmeimet nem esik nehezemre kinyilvánítani irányába.Ha valami nem tetszik azt is eltudom neki mondani.Nem vagyok sumákolos fajta.

Igazából úgy fogalmazott hogy mindig elérem nála a célomat,ha kell manipulációval is.Ezt jó vagy rossz értelembe kell vennem?Ti hogy fogadnátok ha a párotok ezt mondaná?

2014. dec. 17. 16:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Az fura, hogy nem tudja elmondani, hogy pontosan mire gondol, mit ért ez alatt.

Én semmiképpen sem venném jónak, hiszen így úgy tűnik, hogy mindig az van, amit te akarsz, nem kompromisszum, nem közös döntés, hanem a te akaratod.

Én azért még rákérdeznék, hogy pontosan mire gondol. Ha tényleg manipulálod, akkor azt meg tudnia fogalmazni, hogy mire érti. Ha meg nem tudja, akkor nem is manipulálod, csak kitalált valamit :)

2014. dec. 17. 17:05
 2/15 A kérdező kommentje:

ma 17:05

Megmondom őszintém én nekem nincs szükségem arra hogy manipuláljam,lehet vannak tudatalatti nem tudatos dolgok,de szerintem az mindenkinél van,úgy hogy talán észre sem vesszük.

Mellettem teljesen szabad életet élhet,soha nem mondom meg kivel hova menjen vagy mit csináljon,sőt többnyire azt csináljuk amit ő szeretne.Szóval ezért nem értem.

2014. dec. 17. 17:11
 3/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor ezt csak ő tudja neked megmagyarázni.
2014. dec. 17. 17:14
 4/15 A kérdező kommentje:

hogy mindig az van, amit te akarsz, nem kompromisszum, nem közös döntés, hanem a te akaratod.

Éppen az az hogy velem lehet kompromisszumot kötni.Úgy érzem kötök is.Nem tudja megmondani,mertkérdeztem már tőle,miért mond ilyeneket.Annyit mondott ilyen vagy olyan módin mindig elérem nála amit akarok.

2014. dec. 17. 17:17
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen jelent rosszat bármelyikőtökre nézve is. A manipuláció nagyon csúnya szó, az viszont természetes, hogy akarva/akaratlanul befolyásoljátok egymás véleményét és hozzáállását azért, mert fontos számotokra a másik. Ha te azt mondod a menyasszonyodnak, hogy jobban áll neki a piros ruhája, mint a kék, akkor valószínűleg a pirosat fogja felvenni a kedvedért, befolyásoltad a döntését. Nem hiszem, hogy a menyasszonyod ezt nagyon negatívan mondta volna, mert ha felismerte, milyen hatással vagy rá, akkor konkrét példákat is tudna mondani, mi az, amit nem akart, csak rákényszerítetted ilyen-olyan módszerekkel. Inkább csak arról van szó, hogy könnyen megadja magát a kedvedért, ha olyan dologról van szó, amit te szeretnél, neki pedig nincs határozottan ellenére. Végső soron viszont azért teszi meg, mert szeret, nem pedig azért, mert kényszeríted rá.
2014. dec. 17. 17:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy érzelmi zsarolásra gondolt inkább, nem manipulációra?
2014. dec. 17. 17:34
 7/15 A kérdező kommentje:
Lehet érzelmi zsarolásra gondolt nem tudom.Mondta már hogynéha úgyérzi ézelmileg zsarolom.De azt sem értem,én elég lelki alkat vagyok,tudok beszélni az érzelmeimről,ami nem azt jelenti hogy nyavajgok,inkább ami a szívemen a számon,persze figyelve arra hogy azért ne bántsak meg másokat.
2014. dec. 17. 17:46
 8/15 anonim ***** válasza:
Mi köze az érzelmi zsarolásnak ahhoz, hogy tudsz beszélni az érzéseidről?
2014. dec. 17. 17:50
 9/15 A kérdező kommentje:
Én azt nem tudom miköze hozzá.Mivel ő nehezzen beszél róla,gondolom ő azért veszi annak a dolgot.Ő inkább magában tartja.
2014. dec. 17. 18:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Az érzelmi zsarolásnak nagyon sok fajtája van:) Az "úgy szeretnék ide elmenni, és az lenne az igazi, ha te is velem jönnél" ugyanúgy annak számít:)
2014. dec. 17. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!