Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl hisztis vagyok? Mit tegyek?

Túl hisztis vagyok? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósékkal lakunk, az előbb szóltak, hogy elegük van abból, hogy folyton veszekszem a párommal.

Mondok egy példát: Tegnap hazajöttem a munkából és amint belépek az ajtón a párommondja apósomnak, hogy elviszi a kocsit mert megy az unokaöccsével valahová. Erre én kivertem a balhét, hogy mindig elmegy sosincs itthon stb.

Tudom, hogy igazuk van, de mit tegyek?

2014. dec. 16. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

"Anyósékkal lakunk"

Anyósodék nagyon türelmes, becsülni való emberek. Én már kivágtalak volna a házamból.

2014. dec. 16. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

1. Ha már balhézol, akkor ne előttük balhézz.

2. Ha ő sokszor eljár, te miért nem mész vele?

3. Költözzetek el, legyetek önállóak.

2014. dec. 16. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Azért veszekszel vele, mert sokat van távol?

Miért nem ültök le négyszemközt és normál hangnemben megbeszélitek, hogy kit mi bánt. A veszekedés semmivel nem viszi előbbre a kapcsolatot, elhidegültök egymástól. És amúgy tényleg idegesítő, ha anyóséknak folyton ezt kell hallgatni.

2014. dec. 16. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Én sem szeretnék folyamatos veszekedést hallani az otthonomban, főleg, ha a fiam barátnője hisztériázna rendszeresen. Beszéljétek meg ezt normál hangnemben ketten, nem kell hozzá közönség. Egyébként te nem is kérdezel semmit, csak hallod a beszélgetésüket, és nekiállsz cirkuszolni?

Mit tegyél? Állítsd le magad, számolj el 100-ig, mielőtt robbansz. Kommunikáció, tudod mi az? Csodákra lehet képes. Persze akivel lehet érdemben.

2014. dec. 16. 19:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Párom mindig azt mondja, hogy nem érdekli mit mondok. Akkor mit kellene megbeszélnünk?
2014. dec. 16. 19:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem okkal nincs veled a parod sosem. Most nem azt mondom, hogy te vagy az elviseletetlen, hanem hogy valami nem mukodik abban a kapcsolatban. Elegge szabadok vagytok meg az anyosek haza alatt? Vagy mindenbe beleszolnak? Meg van meg a szikra? Szoktatok beszelgetni? Szex? Gondolkozz el, hogy mi lehet a problema, amiert mar nem akar annyit veled lenni es ha erdekel meg a kapcsolat, akkor probald vele nyugodtan megbeszelni vagy megoldani.
2014. dec. 16. 21:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem érdekli a párod amit mondasz? Minek vagy vele?
2014. dec. 16. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 A "nem érdekli amit mondok" itt valószínűleg "nem érdekli a hisztim"-et jelent.

Ami sokszor sokkal jobb, mintha valóban érdekelné, mert az azt jelentené, hogy így vagy úgy, de MEGOLDJA a problémát. Ez még akkor is igaz, ha a probléma számára tulajdonképp megoldhatatlan. Azaz vagy elveri hisztikrisztit, mint szódás a lovát, vagy elhajtja problémástól a búsba.

2014. dec. 21. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!