Mit tudnék az ellen tenni, hogy ne legyek annyira hisztis?
lehet, hogy ez a kérdés kicsit meglepő, de igazából már én is néha meglepődök saját magamon, hogy milyen kis apróságokon milyen gyorsan felkapom a vizet, és ez nem tetszik... és ez miatt nagyon sokat veszekszünk a párommal (persze szerintem ő is hibás, de ez itt most mellékes)
tudnátok tippeket adni?
Itt az önuralom a kulcs.
Amikor látod, hogy most kezdesz hisztizni, akkor vonulj kicsit félre és nyugodj meg. Majd utána higgadtan megbeszélitek a dolgot.
igen. mielőtt elkezdesz hisztizni, gondold át, h érdemes-e méltatlan helyzetbe hozni magadat és 3 éves kislányt játszani felnőtt létedre.
az már jó, ha rájöttél, h ez nem normális. szép lassan fokozatosan szoktasd le magad arról, h mindent azonnal kimondj, ahogy az eszedbe jut. számolj 3ig, 10ig, 100ig :)
ha valamivel bajod van, akkor higgadt hangnemben mondd el a párodnak, nem kell magas C-ről kezdeni.
ja, és járjon az a fejedben, h mennyi értelmes dolgot csinálhatnátok veszekedés helyett. na meg az sem elhanyagolható szempont, h a pasik nem sokáig tolerálják a hisztit.
Ugyan ilyen vagyok. Néha sikerül az önuralom..Néha nem és nagyon behisztizek. De egyre jobban megy ez az önuralom.. :)
A viták is eltűnnek..és minden napunk szebb és jobb. Meg kell tanulni lenyelni dolgokat. :) De ha igazad van akkor állj ki magadért..de ne kiabálással hanem higgadtan nyugodtan..ne hagyd, hogy felhúzzon és ne hisztizz.. Csak nyugodtan :)
Egyszerű trükk: amikor kezdem magam felidegesíteni valamin, megkérdezem magamtól, hogy mától egy év múlva számítani fog ez? Ha nem, akkor átváltok "lesz.rom üzemmódba".
Nekem ez bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!