Szerintetek is hisztis vagyok és mindenben a veszekedési lehetőséget keresem, ha ezeket szóvá teszem a páromnak?
Ezekben a példákban nincs igaza.
A wc pl. jogos mert a te egészségedet is érinti.
A mosógép már kérdés mert mit szólnál pl. ahhoz ha ezzel takarékoskodna azonban az árának a dupláját elinná?
Ugyanakko relhiszem hogy szurja a szemed a pazarlás de én pl. szeretek ráfolyatni melegvizet a kád vizére fürdéskor ha kihült és ez is pazarlás mert mig másfél kádnyi vizzel fürdök van aki negyed kádnyi vizzel zuhanyzik...
Meg kellene próbálni egyesével egyezkedni kinek mi a fontos s mi nem az igy meglehetne a jó érzésed ha látnád az egyensulyt.
> negyedéig sem rakja a mosógépet, és elindítja három órás programon
...
> wc lehúzásával viszont szeret spórolni
Ez olyan, mint amikor valaki sz*r LED-es energiatakarékos égőket rak mindenhová, minden háztartási gépből és szórakoztató elektronikából energiatakarékosat vesz, majd feltekeri a termosztátot 30 fokra... Próbáld meg neki elmagyarázni, hogy ez a két szokása r*hadtul irracionális.
> Vagy, hogy a frissen felmosott padlóra bejön cipővel,
> mert szerinte az nem koszos, ha csak biciklivel
> elment a boltba...
Ezen mondjuk tényleg nem kellene fennakadnod. Szoktátok nyalogatni a padlót? Nem. Akkor meg mit számít?... Ha fél kiló sarat behoz, az persze más.
Hú, hát ez nem semmi, ez engem is nagyon idegesítene. Az a legrosszabb, hogy meg sem lehet vele beszélni. De ez a wc-s sztori, hogy nem húzza le meg hogy nem mos kezet utána, ez nem más mint igénytelenség.. Nem spórolás meg ilyen hülyeségek. Na meg mi az hogy nem érdekli, úgysem ő takarítja? Na álljon már meg a menet...
A wc helyett inkább a mosóporral, öblítővel spóroljon, meg azon hogy nem csak negyedig rakja a mosógépet.
Az, hogy bemegy cipővel a padlóra, az is idegesítő, de szerintem az még a többi dologhoz képest elnézhető. Vagy hogy is mondjam, ha csak ez az egy dolog lenne, akkor nem balhéznék rajta.
De így, hogy mindennek direkt az ellenkezőjét csinálja amit te szeretnél, és hogy ezeket az alap dolgokat nem tudja, elhiszem hogy idegesít, egyáltalán nem fújod fel, és nem a veszekedés lehetőségét keresed. Próbáltad már higgadtan is megbeszélni vele?
Nem tudom mi lenne a megoldás sajnos, mert gondolom azért koszban nem akarsz élni, így ha pl nem takarítanád ki a wc-t egy ideig, hogy lássa hogy mit művel azzal hogy benne hagyja a cuccot, akkor azzal sajna magadat is büntetnéd. Úgyhogy bocsi hogy nem tudok tanácsot adni, de ez semmiképpen nem normális amit csinál. Persze attól függetlenül lehet jó ember, de ez amit művel felnőtt létére nagyon gáz.
Mégha nem is értek egyet vele de van logikai alapja:
Az hogy koszos a padló s bűzlik a wc otthon történik más nem látja.
Ellenben mások elött illatos ruhában akar tetszelegni.
Beszéld meg vele - kulturált módón higgadtan udvariasan őt leminősitő jelzők nélkül de határozottan és egyértelműen - hogy neked a konfortérzezedhez hozzátartozik az illatos wc s a tiszta padló.
Ha szeret, megérti s a kedvedért változtat. Ha - bocsánat - szarik a fejedre, akkor el kell rajta gondolkoznod vele kell e leélned az életedet.
Úristen, úristen, ezek borzasztó dolgok, ha meg halmozza őket, akkor pláne idegesítő.
A vécét 2 dl vízzel is le lehet öblíteni, ha takarékos öblítőtök van, a felmosott követ összemocskolni más ember munkájának semmibevétele. A kézmosás vécé után alap!!!
A mosógépet meg nem tudom minek indítja el 3 órás programon, két emberről nem is nagyon gyűlik össze olyan sok ruha, hacsak nem hasonló színűeket hordtok. Energiapazarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!