Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is hisztis vagyok...

Szerintetek is hisztis vagyok és mindenben a veszekedési lehetőséget keresem, ha ezeket szóvá teszem a páromnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a párommal és hát vannak olyan dolgok, amik nekem nagyon szúrják a szemem és szóvá teszem neki, ő pedig kiakad, hogy miért akarom én megmondani neki, hogy hogy csinálja. Pl. negyedéig sem rakja a mosógépet, és elindítja három órás programon, öblítő full, mosópor full, de mondtam neki, hogy majd én mosok, de nem, az az ő ruhája. A másik, wc lehúzásával viszont szeret spórolni, engem meg nagyon felbosszant, hogy megyek a vécére utána és már megint úgy hagyva lehúzatlanul, persze mit érdekli őt, nem ő takarítja. És nem bírja felfogni, hogy azt utána nehezebb kitakarítani, ha rendszeresen ott hagyja a pisit állva akár több órán keresztül. Vagy, hogy a frissen felmosott padlóra bejön cipővel, mert szerinte az nem koszos, ha csak biciklivel elment a boltba... Vagy, hogy vécé után nem mossa meg a kezét, és úgy nyúlna lefekvéskor hozzám alul. De mindezek mellett én nagyon szeretem, de tényleg nem bírom megállni, hogy ezeket ne tegyem szóvá. Igaza van, hogy nem kéne?
2013. márc. 23. 17:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

Nézd, ezek tényleg az igénytelenség jelei. Valamiért ő ezt csinálja és nem hajlandó ezen változtatni, sem szép szóra, sem "hisztire". Olyankor szokott egy ember így reagálni, ha vagy zsigerből igénytelen, vagy pedig nagyon sokat csesztették, és csakazértis ellentart.

Ezek ún. lélektani játszmák. Ti egymást választottátok. Ő bunkózik és igénytelen, te pedig cseszteted - nyílván pontosan úgy, ahogyan az édesanyja tette annak idején. Ő ezt szokta meg, neki (valamint bármilyen furcsa, de neked is) így jó.

Ugyanis ha bármelyikőtök nem bírná ezt az egészet, akkor nem élne a másikkal.

Ne panaszkodj, mert nincs igazad, csak részben. Nem tudjuk, hogy miért csinálja ezt - és igazából ez csakis kettőtükre tartozik. Beszéljétek meg, és ha nem működik semmi, akkor keress olyan embert, aki veled együtt takarít és megbecsüli a munkádat.

2013. márc. 23. 19:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem hiszti, hogy ezeket nem viseled el. Mondogasd neki amikor csak lehet, igy egyszer a buszkeseget hatrahagyva valoszinuleg felfogja majd, hogy anyukaja bizony nem vegzett jo munkat, mert ezek tenyleg alap dolgok.
2013. márc. 23. 19:30
 13/17 anonim ***** válasza:

Ezek a játszmák nem az igaziak...

Ki kéne találni valami normális megoldást...

2013. márc. 23. 19:46
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

Ez szerintem nem "hiszti" , illetve baromira inkorrekt ezzel a jelzővel leminősíteni azt, hogy többedszerre is szóvá teszel neki valamit.

Egyszerűen lusta és/vagy igénytelen.

Megmondanám neki, hogy egyszerűen nem vagyok hajlandó ilyen igénytelen emberrel élni, mert ebben a formában nem érzem jól magam vele. Kiscseléd sem leszek, aki majd utána húzogatja a vécét. Döntse el, hogy mit akar, eleget mondtam, eleget vártam. Én változtatni a hozzáállásomon, őszinte sajnálatomra nem tudok. Ha ő sem tud, akkor nincs értelme együtt élni.

2013. márc. 23. 19:55
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jogos, ezeket én is szóvá tenném.
2013. márc. 23. 23:20
 16/17 anonim ***** válasza:
50%

Azért figyelhetne a másikra is. Még tiszta kézzel sem nyúlkálunk a nők nunijába. Koszos kézzel meg pláne nem.

Érzékeny szerv a p*na, könnyen fertőződik. (Az orvosok szerint 10-ből 6 nőnek állandó probléma a nemi szervének tisztán, egészségesen tartása.)

2013. márc. 24. 07:31
 17/17 anonim ***** válasza:

a párod nem tisztel, továbbmegyek: nem szeret. mert ha szeretne, akkor tiszteletben tartaná ezeket a marha egyszerű kéréseket.

amikor mi a párommal összeköltöztünk, voltak súrlódások a szokáskülönbségek miatt, de értelmesen elmagyaráztuk a másiknak, h bizonyos dolgokat miért célszerűbb így vagy úgy csinálni. megvitattuk, lettek közös szokásaink, összecsiszolódtunk.

mondd meg neki nyugodtan, h ha képes lesz figyelembe venni a kéréseidet, akkor nem fogsz "hisztizni" innentől, hiszen meg van szüntetve a probléma forrása.

2013. márc. 24. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!