Nem kelt ez rossz érzéseket a gyerekben, nem zavarodik össze? Nekünk kellene alkalmazkodnunk?
A férjemnek van egy hatéves gyereke az előző házasságából. Most, hogy úton van nálunk a baba, a nagynak mindig úgy beszélünk a piciről, hogy a testvéreként emlegetjük. A férjem exe viszont következetesen hangsúlyozza a gyerek előtt, hogy a baba csak az ő FÉLtestvére lesz, és persze ezt is nagy kelletlenül.
Mi tényleg szeretnénk, ha a gyerekek jól kijönnének majd, igyekszünk a nagyobb féltékenységét minimálisra csökkenteni, stb. Nem árt az anyja ezzel a (szerintem hülye) hozzáállással? Nem zavarja össze a gyereket? Vagy akkor innentől mi is féltestvéreként emlegessük a babát? Ti mit tennétek?
Van több féltesóm is, sose éltünk együtt, ennek ellenére én csak simán tesóként szoktam rájuk hivatkozni, meg leginkább a nevükön. :D De van, aki féltesónak mondja őket a családban, sose éreztem magam összezavartnak ettől. Tisztában voltam a dologgal, gondolom korán elmagyarázták mi a helyzet.
Szerintem ne csinálj ebből problémát, ez nem fogja bezavarni a gyereket, hat évesen már simán felfogja. A konkrétabb uszítás már nagyobb probléma, ha lesz. Arra sajnos nincs általános érvényű jótanács.
Kicsi még hat évesen ilyesmihez, de ügyesen elmagyarázhatod, hogy igen, ezt a rokonságot igaziból féltestvérnek hívják, mert az apukájuk közös, az anyukájuk más. De az így hosszú szó, és a legtöbb ember, akinek ilyenje van nem mondja végig. Tesónak mondja, meg öcsinek, huginak, mert az az egyszerűbb. Amíg a pocakban van, hívhatja babának, ha megszületik, mondhatja a nevét, sok lehetőség van.
A kicsi rá fog érezni, hogy ha nálatok nagyobb a szabadság az elnevezéssel, akkor nyugodtan választhat egy neki tetszőt. Így már anyukának se lesz értelme erőltetni a féltesózást, remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!