Rosszul alvó babák Anyukái (akik azt mondják, hogy babájuk rossz alvó) : hányszor kelt éjjel a babátok, miért és hány hónapos korig (mennyi ideig)?
Születése óta 2 kezemen meg tudom számolni hány éjszakát aludt át, voltak jobb és rosszabb időszakok, a rosszabb éjszakákon volt, hogy fél óránként fenn volt, olxan is volt, hogy órákon keresztül nem aludt, volt, hogy visítva sír fél órát egy é1jszaka többször is.
A jobb éjszakákon 1-2× kelt.
4 éves lesz májusban, most már csak 1× ébred fel, de ez épp elég ahhoz, hogy nekem keresztbe vágja az alvásomat és reggel úgy keljek, mint akit agyonvertek. Lassan 5 éve nem aludtam egy jót, már ideje lenne.
Én voltam vele orvosnál, eredmény, anyuka alakítson ki napirendet a gyereknek (kössz a tippet, 2 hónapos kora óta ugyanaz a napirendje), diagnózis, egyszerűen rossz alvó. Én már mindent megpróbáltam a közel 4 év alatt, most már várok türelmesen, hogy mikor jön el az az idő, hogy végre nem jelenik meg agyerek éjszaka az ágyam mellett!
Hát nálunk is ez van. Egy éves a lányom, születése óta minimum 1szer de egy ideje már 2szer kel. Néha pedig mostanában 3-4. tehát nem hogy jobb lenne, még rosszabb.
Nekem is annyira hiányzik hogy át tudjam aludni az éjszakákat. De Én még sehol sem vagyok ahoz az anyukához aki azt írja 4 éve csinálja ezt.
2 éves és 3 hónapos a kisfiam. Sose aludtunk még végig egy éjszakát sem, és még nem is fogunk egy jó darabig.
Súlyos atópiás dermatitiszben szenved 5 hónapos kora óta.
3-5 hónapos koráig átaludta az éjszakákat este 11-től (már 8-kor aludt, de 11-kor még kelt enni) hajnal 4-5-ig. Aztán súlyosbodtak a bőrtünetek, és az állandó viszketés megnehezíti nemcsak a nappalokat, de az éjszakákat is. Ha csak 2 viszkető roham van egy éjjel, mi már átaludtnak tekintjük az éjjelt a férjemmel.
Velünk alszik, mert mire átértem/átért a férjem a szobájába (6 méter kb.), addigra kesztyűn keresztül is véresre marta magát és annyira felébredt, hogy órákig tartott, míg vissza tudott aludni, ami persze újabb vakarózásokkal járt.
Így legalább a gyerek általában tud pihenni, mert ha nem lobbantja be valami még jobban a bőrét, akkor már nem ébred fel a vakarózásra, mert gyorsan megfújjuk, bekenjük, magamhoz ölelem, és már vissza is aludt.
Nem tudnak rajta segíteni, majd a pubertással, mikor zsírosodik a bőre, enyhülnek a tünetek.
Kedves 19.56 os válaszoló: nagyon sajnálom kisfiadat és persze titeket is és mielőbbi gyógyulást, javulást kívánok!
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Akkor nem vagyok egyedül az éjszakai kelésekkel.
19:56-os vagyok.
Mindenkitől bocsánatot kérek a következő mondatomért: de higgyétek el, "jó" olvasni, hogy nemcsak az én kisfiam nem alussza át az éjszakát. Mert ahogy az lenni szokott, körülöttem persze mindenkinek már 1 hetes korától minimum 12 órát alszik éjjel, és vagy hármat nappal a gyereke, és kapom a "jobbnál jobb" tanácsokat és beszólásokat.
Kedvenceink a pálinkás kenyér, és a kössem ki a kiságyhoz a kezét, majd megtanulja, hogy ne vakarózzon, és akkor majd alszik egyedül.
Még egyszer bocs az off-ért!
Mindenkinek kívánok kitartást és türelmet, mert nekem az a legnehezebb éjjel. Mikor épp elaludnék, és huszadjára ébred a gyerek, én meg még kb. kétszer 5 percet aludtam addig, és már hajnal fele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!