Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan várják el tőlem, hogy...

Jogosan várják el tőlem, hogy a párom gyerekével úgy viselkedjek, mintha az anyja lennék?

Figyelt kérdés

Jól kijövünk a kislánnyal, most 6 éves. De inkább olyan ez a viszony közöttünk, mintha jó barátnőnk lennénk. Együtt játszunk, amikor mindkettőnknek kedve van, szoktunk beszélgetni, vagy elmenni ide-oda.

Ez tényleg nem elég? A párom exneje meg a párom anyukája azt vetik a szememre, hogy nem foglalkozom eleget a gyerekkel. Szerintük folyamatosan, vagyis 0-24-ben figyelnem kellene rá, amikor itt van nálunk, meg 20 percenként megölelni, megpuszilni, és egy lépést sem tenni nélküle.

Nekem viszont ez nem megy, én akkor is csinálom szépen az elintéznivalóimat, ha épp itt a kislány. Ugyanúgy főzök, vagy ha épp telefonálok, akkor elvárom tőle, hogy ő ne kotyogjon bele, hanem addig maradjon csendben. És tény, hogy én is, és a párom is, egyedül szoktuk hagyni a gyereket naponta 20-30 percre, szóval vannak "üresjáratok", amikor épp nem vele foglalkozunk. Nem hiszem, hogy egy hatéves gyereket tényleg non-stop szórakoztatni kell.

Ez tényleg nem elég, amit nyújtani tudok? Igazuk van, és folyamatosan a gyerekre kellene figyelnem, amikor nálunk van, meg mondjuk félóránként ölbe venni és puszilgatni?

2014. dec. 4. 11:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
VAn erre egy jó mondás amiben minden benne van. Az én házam az én váram. Anyuka otthon olyan szabályokat szab és azt csinál amit akar, te ebből annyit tartasz be amennyit szeretnél, ha nem akarsz akkor semmit. A gyereknek szabályok kellenek és mivel nem egyenrangú vele mert a döntéseket én hozom mivel a felelősség is az enyém, azért nem tartozok neki magyarázattal. Főleg hogy nem is kell hogy megértse, hiszen el lehet neki magyarázni a maga szintjén dolgokat, de akkor vegye már figyelembe egy felnőtt hogy az csak a gyerek szintje, és attól még ő mint felnőtt flele mindenért. Jó hogy kedves idióta anyuka nem kér engedély a saját 6 évesétől. Abszurd micsoda amjmok vannak mostanában, nem csoda hogy társaságban egyre több az antisziocális gyerek.
2014. dec. 4. 12:19
 12/25 anonim ***** válasza:
91%

Nekem az a fura,h ezt mind tőled várja el és nem az apukától. Miért nem az apja foglalkozik vele?

Szerintem közöttetek, mivel nem te neveled egy nagynéni-unokahúg viszony az elvárható. A barátnő viszony inkább csak tizenéveseknél válik be, ahol már úgysincs semmilyen hatásod a gyerekre.

2014. dec. 4. 12:29
 13/25 anonim ***** válasza:
87%

Egy anyuka dolga nevelni egy gyereket, nem baratnonek lenni.

Kerdezo, te neveled is, es jol kijottok is. Csak folytasd tovabb.

Miota jar a kislany hozzad? Hosszu tavon majd megszokja, sot kesobb talan meg is koszoni a hozzaallasodat.

2014. dec. 4. 12:34
 14/25 A kérdező kommentje:

"Nekem az a fura,h ezt mind tőled várja el és nem az apukától. Miért nem az apja foglalkozik vele?"

Nem csak tőlem várja ezt el, hanem az apjától is. Mert szerinte mi vagyunk az okai, hogy a gyerek össze van zavarodva és hisztis, néha kezelhetetlen. Meggyőződése, hogy mi rosszul csináljuk, "rosszul és keveset" figyelünk a gyerekre, csak mert nem ugrálunk állandóan körülötte.

Ráadásul jön nálunk a baba, pont a születéséig hátralévő pár hónap lenne a megfelelő időszak arra, hogy a nagylányt hozzászoktassuk, hogy néha bizony el kell foglalnia magát egyedül is, mert nem lesz időnk állandóan vele foglalkozni. De így nem megy, hogy az anyja pont az ellenkezőjét csinálja vele, és minket is erre a (szerintem helytelen) viselkedésre próbál rákényszeríteni.

2014. dec. 4. 12:34
 15/25 anonim ***** válasza:
92%

Részben azt mondom örülj neki, mert legtöbb anyuka/exfeleség azon van, hogy tűzzel vassal elirtsa a gyereket az új nőtől.

Viszont a nevelésben neked van igazad, nem kell, hogy a mamája legyél, bővel elég, ha jól kijöttök egymással.

Amit az anya csinál az túlzás, nem csak a gyereket fojtja meg vele, mint amit már írtak mások is, hanem egy idő után a gyerek is a szülőt. Sosem lesz önálló, mert rászoktatják hogy folyton legyen vele társaság. Nem lesz kreatív, nem találja fel magát.

Írok példákat: Az egyik sógornőm kislánya 4 éves, akit sokszor hagynak magára játszani, (persze azért őrajta még a fél szem rajta van) de elvan magában. Ebéd után magától lefekszik.

A tesómék kisfia 5 éves, őt ugyanúgy babusgatták eddig, mint a Te "nevelt lányodat", és bizony vele meg azért nagyon nehéz, mert non-stop igényli a felnőttek társaságát. Családi összejövetelnél 5 percet nem lehet tőle beszélgetni, mert rögtön ráncigál valakit. Amúgy nagyon okos kisfiú, okosabb a kortársainál, de megállás nélkül szüksége van arra, hogy produkálja magát, nem elég neki, ha egy embert beletud vonni a játékba, kell a harmadik meg a negyedik is, senkinek nincs egy szusszanása sem. Addig van el magában, míg a táblagépet nyomkodja.

Nem jól fogja fel az anya, persze kell a gyereknek a társaság, de mégis milyen gondolatokat tud megosztani 20 percenként? A kreativitás fejlődéséhez szükség van arra, hogy a gyerek néha magában legyen, mert ekkor találja ki, hogy neki rajzolni építő kockázni vagy betűt tanulni van kedve. Ilyenkor derül ki a legjobban, hogy mihez is lesz majd affinitása a későbbiekben.

Én pl. mindig rajzoltam, amikor épp nem szólt hozzám senki. Grafikus lettem :-) Sőt, szükségem is volt rá, hogy békén hagyjanak.

A másik meg az, hogy egy 6 éves gyereket már nyugodtan magára lehet hagyni kicsit, az iskolában sem fogja majd mindig a kezét az anyuka. Ha továbbra is így tesz, bőgve fog a gyerek iskolába menni az első időkben. Mert ott bizony lesz egyedül, még akkor is ha sokan vannak, mert szarul fog esni neki, hogy nem minden figyelem őrá irányul, hanem megoszlik, vagy amikor az első napokban nem talál barátot akivel a szünetben beszélgethetne.

Végül az ilyenekből lesznek azok, akik felnőtt korukra is elvárják, hogy mindenki csak rájuk figyeljen, de az is lehet, hogy megkönnyebbül, ha kiszabadul végre az örökös "monitorozásból" és végre tud önmaga lenni.

2014. dec. 4. 12:36
 16/25 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem az anyuka nem százas és tuti, hogy hazudik. Csináld csak úgy, ahogy te jónak látod (egyébként jó is). Apuka meg legyen szíves állítsa le anyukát és a nagymamát.
2014. dec. 4. 12:37
 17/25 anonim ***** válasza:
76%

Ebben az esetben TE vagy a NORMÁLIS anya, az "igazi" meg csak tönkreteszi a gyereket a túlféltéssel meg állandó rátelepedéssel.

négy gyerekes anya

2014. dec. 4. 12:59
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
Nem értek hozzá, de szerintem már elkényeztették otthon.
2014. dec. 4. 13:08
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

Nem a te gyereked. Gyakorlatilag semmi közöd a gyerekhez már elnézést. Ezt az orbitális tévhitet, hogy ha feleségül veszel egy nőt/feleségül mész valakihez akinek gyereke van, akkor automatikusan a te gyereked lesz, el kéne felejteni.

Mindent amit csinálni kell ilyen helyzetben, kizárólag a saját jóindulatod/döntésed alapján csináld, ne azért mert bármi kötelességed van a gyerek irányában, mert nincs. Jól néznénk ki...

2014. dec. 4. 13:29
 20/25 anonim ***** válasza:
73%
Nem tartozol magyarázattal egyik beteg nőszemélynek sem. Igazából az anyát nem is értem: ha elvált ember lennék, én idegbajt kapnék, ha a gyerekemet valaki elkezdené a sajátjaként kezelni. A gyerek sem hülye amúgy, tudja, hogy nem te vagy az anyja, és nem hiszem, hogy hosszabb távon jó néven venné, ha megpróbálnád felvenni ezt a szerepet (hacsak a vérszerinti anyja nem valami idegbeteg perszóna, ami végülis benne van a pakliban az alapján, amit írtál róla). Nem egy könnyű helyzet a tiéd, és azt gondolom, rajtad és a gyereken múlik, hogy milyen viszonyt alakítotok ki.
2014. dec. 4. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!