Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a tragikus helyzetben...

Ebben a tragikus helyzetben hogyan mondanátok meg, hogy valószínűleg terhesek vagytok?

Figyelt kérdés

Sógornőm kisunokája sajnos pár napja meghalt. Az egész család ki van borúlva.

Nekem kb két hete késik a menstruációm, ezért ma csináltam egy tesztet ami pozitív lett. Most nem tudom mit tegyek. Hogyan mondjam ezt el nekik? Nem akarom őket mégjobban felzaklatni és a párom unokaöccsének sem akarok fájdalmat okozni. Mi legyen?

2014. dec. 2. 20:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ebben a helyzetben inkább csak akkor tájékoztassátok a családot, ha már orvos is megerősítette, esetleg kivárni a 12. hetet, az első genetikai UH-t.
2014. dec. 2. 20:42
 2/20 intrepid ***** válasza:
100%
Várj 2 - 3 hetet vele, azon nem múlik semmi.
2014. dec. 2. 20:46
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell rögtön elmondani. (Függetlenül attól, hogy mi történt.)

A tágabb családdal egyébként is célszerű a 12. hét után közölni. Addig még bármi történhet.

2014. dec. 2. 20:47
 4/20 A kérdező kommentje:
De nem tudok hazudni nekik. Mit mondjak a páromnak?
2014. dec. 2. 20:59
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
A pároddal oszd meg, hiszen neki joga van tudni. Biztos vagyok benne, hogy örülni fog. A többieknek pedig 3 hónap előtt nem is szokás elmondani, mert amíg nincs 3 hónapos a magzat, sajnos bármikor el is mehet. Felesleges felborzolni a kedélyeket úgy, ha még nem is biztos, hogy megmarad. Az pedig nem hazugság, hogy nem közlöd velük. Ne legyél ennyire gyerekes.
2014. dec. 2. 21:01
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek az előttem szólókkal, nem kell még közölni az örömhírt. Ráértek erre pár hónap múlva, ha kicsit enyhül a sokk a kisgyerek halála miatt.

Mennyi idős volt a kicsi, beteg volt, vagy váratlanul halt meg? Ha szabad kíváncsiskodni, csak akkor válaszolj.

A legnagyobb tragédia történt a családdal, ami csak érhet embert, gyereket veszítettek el :(

2014. dec. 2. 21:03
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A párodnak mondd el, az nem is kérdés.

Egyébként, ahol nem történt ilyen tragédia, a bővebb családnak ott is csak a 12. hét után "szokás" megmondani.

Ezt beszéld meg a pároddal, hogy ő mikor akarja elmondani a családnak.

2014. dec. 2. 21:03
 8/20 A kérdező kommentje:

6#

Mindössze hat hónapos volt, megállt a kis szive. :'(

2014. dec. 2. 21:10
 9/20 A kérdező kommentje:
Anyóséknál lakunk, a rosszullétekről rá fognak jönni.
2014. dec. 2. 21:12
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem természetes lenne hogy a páromnak azonnal elmondom, a többieknek minél később, hagyj nekik annyi időt, amennyit csak tudsz, hogy feldolgozzák az esetet. Sajnálom hogy így te se tudsz felhőtlenül örülni a babának egy ilyen eset után.
2014. dec. 2. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!