Szerintetek jó ötlet a párunkkal megosztani az e-mailos jelszavunkat? Vagy hagyni, hogy bármikor kérés nélkül belenézhessen akár a telefonunkba is (sms, híváslista)? És a bankkártyánk pin-kódját megosztani?
Köszönöm a válaszokat!
Jó pár álláspont és magyarázat tetszett ;)
Pont az ilyen dilemmák jártak a fejemben, amit Ti is vázoltatok! Kicsit furcsa, de most hogy az egészet elolvastam, úgy érzem mindenkinek igaza van :)
Én személy szerint mindenkinek 100% adtam, mert nem tudhatom, hogy kinél mi működik! :)
Egyébként én is jártam már úgy, hogy írtam valakinek e-mailt és a barátnője / barátja lelkiismeret nélkül elolvasta. Nekem ez nagyon rosszul esett, elmagyaráztam de nem értette meg. Azóta nem is írok neki.
Jelenleg a párom nem tud belépni a mail-im közé. Ő ragaszkodott hozzá, hogy jó ha ő is tudja. Úgy egyeztünk meg, hogyha valamit meg akar nézni, vagy ha úgy gondolja nem bízik már bennem, akkor szóljon, együtt leülünk a gép elé belépek neki és előttem leellenőrizheti. (de akkor ezek után lehet hogy lapát lesz neki :) Ugyanez vonatkozik a mobilra. Jelenleg a bankkártya kódját sem adom meg neki, mert ha meg lesz szorulva inkább kérjen (kölcsön) tőlem, én meg elmegyek és kiveszem majd neki.
Lehet eléggé gáz ez a hozzáállás, de nem érzem azt, hogy jelenleg szabad kezet kellene kapnia. Nem várom el a másiktól, sőt mondtam is neki, hogy én egyáltalán nem akarok semmilyen kódot tőle. Lehet hogy idővel megváltozik a hozzáállásom, lehet hogy nem.
Azért még egyszer köszönöm mindenkinek!
Tényleg sokat segítettetek!
Köccke
Van egy nagyon fontos dolog, amit még senki nem említett, és a hozzá nem férés mellett szóló érv.
Nálunk ismerősi körben van úgy, hogy valaki kitalálja, hogy valami meglepetés-összejövetelt szeretne szervezni a párjának, aki szintén az ismerősi kör tagja, és mivel mindenki dolgozik, vagy suliba jár, ezért a legolcsóbb és leggyorsabb kommunikációs útvonal az e-mail, hogy mindent részletesen meg lehessen beszélni. Ha az illető párja hozzáfér az e-mailekhez, és egy ilyent elolvas, akkor nincs meglepetés, és az már az egész készülődést elrontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!