Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valami baj van velem, ha így...

Valami baj van velem, ha így érzek?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és vannak barátaim, meg eljárok ide-oda, de mégis itthon érzem magam a legjobban. Bűntudatom van, ha elmegyek és későn jövök haza, meg úgy egyáltalán. Nem tudom, mi történt velem, de mintha meg akarnám állítani az időt, hogy ne, még ne nőjek fel, hadd legyek itthon anyukámmal, hadd sakkozzam a mamámmal, miközben Ő teát csinál nekem és jókat nevetünk. Valami fura érzés van már bennem egy ideje, hogy nem akarok felnőni és örökre gyerek akarok lenni. Nagyon hamar elmúlt az idő és fura, hogy már egyre nagyobb leszek és még mindig csak a "régi" dolgok érdekelnek. Szeretek anyukám vállára ráhajtani a fejemet és úgy nézni a tv-t, meg a mamámba karolva sétálni és gyereknek érezni magam. Fáj a szívem, ha arra gondolok, hogy pár év múlva már ez nem lesz normális, hanem egyetemre megyek, eltávolodom tőlük. Attól is félek, hogy megöregszenek. Lehet, hogy valami baj van velem, mert túlságosan le akarok ragadni itt és nem akarok felnőni? Nem akarom, hogy azt mondják rám, "Te már nem vagy gyerek", mert ez a legrosszabb, amit mondhatnak.
2010. jan. 30. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
hidd le én is így érzem!:( sajnálatos de ki nősz majd belőle!:( minden esetre örülök hogy ilyen jó a kapcsolatod a családoddal:)
2010. jan. 30. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem 16 évesen még nincsen ezzel gond, mert nem vagy már tényleg kisgyerek, de még bőven van időd felnőni. Ha nem akarsz bulizni menni ne menj, még bőven lesz időd bepótolni megunni is. Szerintem nincsen veled semmi baj, és mivel fiatal vagy ez csak 1 átmeneti állapot, nem is lehet azt mondani, hogy bármi baj lenne veled.Egyszerűen későn érő vagy, és családcentrikus. Nincs ezzel gond. Amúgy ismerek valakit, aki hasonlóképpen gondolkodott mint te még 18 éves korában is, na őt már tényleg cikiztük! Most meg láss csodát, egyetemre ment, koleszos, kinyílt, bulizik, pasizik...Szóva bármi lehet még, fiatal vagy, és túlzás lenne általánosítani, hogy ez beteges, vagy, hogy ilyen vagy. Ha 30 évesen írtad volna ki ezt a kérdést, akkor arra gondolnék, hogy menj pszichológushoz. Most viszont inkább lazist és élj úgy, ahogy jólesik.
2010. jan. 30. 22:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Viszont én már gondolkodtam, hogy pszichológushoz kéne mennem. Nem kedvelem az ilyen dolgokat, de nagyon megtörtem és állandóan fájdalmat érzek, mert félek a jövőtől. Régen nem voltam ilyen, nem is törődtem azzal, hogy felnövök majd egyszer, inkább vártam.
2010. jan. 30. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Alapból az lenne a normális,ha egy tizenéves lány otthon lenne.

Sajnos a sok gondatlan vagy elfoglalt szülő azzal kompenzál,hogy "túl sokat"megenged a gyerekének.Pedig a te életed a normális.Hidd el.

2010. jan. 30. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért ha szorongással párosul, és félelemmel stb. még pánikbetegség is lehet. A pszichológus nem árt. Lehet hogy tök jót dumcsizol vele.

De ha csak lelkifurdalás, hogy szeretsz otthon és nem csavarogsz, ahogy az trendi, akkor csak dőlj hátra és hagyd hogy cirógassanak...

Nem lesz azért az az öregedés olyan hipp-hopp. Még mire anyukádnak unokája lesz, addig is rengeteg minden történik. :-)

2010. jan. 30. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj.Örülj,hogy ilyen jó családod van,hogy szeretsz otthon lenni velük.A jövőtől ne félj,idősebb korodban is odabujhatsz anyukádhoz,akkor is ugyan ilyen jó érzés lesz.Örülj,hogy kiegyensúlyozott életed van.Vannak barátaid,ha velük akarsz lenni,van kivel,szerető családod van,szeretsz velük leni,szeretsz otthon lenni.Maga a tökéj.Csak maradjon is így.Az sosem szégyen ha szereted anyukáddal tölteni az időt.Mennyivel rosszabb mikor a fiatal tudomást sem vesz a családjáról.Csak a barátok és a bulizás és a barátok és a bulizás érdekli.A szülővel csak addig foglalkozik amíg leszedi pénzzel,hogy tudjon miből bulizni.Én még 35 évesen is szeretek odabújni édesanyámhoz,hülyéskedni vele...Ez így volt gyerekkoromban,20éves koromban és most is.Attól függetlenül mindig voltak barátaim,haverjaim,lett saját családom.Tehát az egyik nem zárja ki a másikat.
2010. jan. 30. 23:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Kapunyitási pánik, így nevezik. A kamaszkortól az egyetem végéig bármikor előjöhet, és az ember bizonytalannak érzi a jövőjét, ezért nem akar kimoccanni a biztonságos jelenből.

Kis nosztalgiával nézzük az elmúló időt, bár ehhez bizonyos fokú érzékenység szükséges, az emberek többsége alig várja, hogy elszakadjon az otthonától.

Gondolj arra, hogy téged nem sürget senki. A családod nagyon szeret, bátorítanak és támogatnak, és semmiképpen sem fognak elköltözésre bíztatni. Ha elmész egyetemre, a te döntésed kell, hogy legyen, a te akaratod, amiért felelősséget tudsz vállalni.

Az egyetem NAGYON klassz, csak légy bátor, és vágj bele, nagyon fogod szeretni. Iskola végén szokás magunkat bizonytalannak érezni, amikor az előző suli kirakott, de a következő még nem nyílt meg előtted. Ha gondolod, hagyj ki egy évet, de nem érdemes, mert előbb szokod meg a saját döntéseid következményét, könnyebb neked.

Figyelj, a felnőttlét a döntésekről és a felelősség vállalásáról szól. Egy idő után természetes igényed lesz NEKED gondoskodni a családodról, NEKED megfőzni a teát, hogy a nagyid megihassa, és meg fogod találni a módját, hogy ezt megtehesd. Ha szakmával, akkor úgy, ha egyetemmel, akkor úgy, de mindenképpen fel fogod vállalni, hogy viszonozd nekik az, amit tőlük kaptál.

Nagyon szépen írsz a családodról,

örülök, hogy vannak még rendes családok,

és sok sikert!

2010. jan. 30. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!