Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellet eltitkolnia...

Miért kellet eltitkolnia elöttem a feleségét?

Figyelt kérdés

Most tudom,hogy ti úgyis azt fogjátok írni,hogy ezt csakis ő tudja,de mivel őt már nem tudom megkérdezni,ezért próbálom meg itt.

1995-ben születtem,teljesen véletlenül,nem is voltam tervbe véve. Van 3 féltestvérem akik idösebbek nálam,ők se akarták,hogy megszülessek. Apum és anyum nem házasodtak össze,csak együtt éltek kb 3 évig. 1 éve voltak együtt,mikor én születtem. Amikor apum elköltözött,nem nagyon tartottuk a kapcsolatot,de néha találkoztunk ( kb 2 hónaponta 1* 2 órát). Sajnos apum kórházba került és 2008 novemberében meghalt. Természetesen elmentem a temetésre,de ott kiderült,hogy több,mint 10 éve házasságban élt. Nem értem,hogy ezt,hogy nem mondta el nekem,mert nekem még azt se mondta,hogy barátnője van. Amikor találkoztunk,akkor általában a városban,nála sose voltam,pedig néha felajánlotta,hogy elmehetek,hozzá én meg mondtam,hogy jó,de csak ennyiben maradt a dolog. Engem nagyon bánt máig a dolog és becsapottnak érzem magam. A Mamámtól nem tudom megkérdezni semmit,mert nem vagyunk olyan kapcsolatban.

Köszönöm,hogy elolvastad!

2010. jan. 30. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehet,hogy azért,mert még fiatal vagy,biztos későbbre tervezte elmesélni, amikor már érett fejjel meg tudod érteni,vagy csak mindig halogatta a dolgot,mert nem érzett rá megfelelő pillanatot.
2010. jan. 30. 21:24
 2/11 anonim ***** válasza:
anyukádat nem kérdezted? Lehet, hogy mikor még anyukáddal együtt voltak, azért nem mondta, mert még kicsi voltál, később meg elköltözött, és alig találkoztatok.. ezért szóba se került. nem lehet?
2010. jan. 30. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy nem akarta osszetorni a lelkivilàgodat,vagy valami megegyezése lehetett a volt feleségevel.Anyukàddal probàld meg tisztàzni,ha ennyire fontos neked!
2010. jan. 30. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, lehetett volna veled őszinte apukád, de biztos, hogy egyszer el mondta volna Neked. Még csak most leszel 15 éves lehet, hogy várni akart volna ezzel. De az is lehet, hogy szegény mindig a pillanatra várt, amikor elmondhatta volna és nem merte.

Ezen már kár gondolkodnod, jó biztos fáj a lelked ez miatt, lépj túl rajta, mást nem is tudsz tenni.

Viszont nem értem anyukád miért nem beszélt Neked erről.

Miért rossz a kapcsolatotok?

2010. jan. 30. 21:31
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem is úgy gondolta, hogy még túl fiatal vagy ahhoz, hogy ilyen dolgokkal terheljen. Biztos nem becsapni akart, csak késöbb akarta elmesélni, hogy mi és miért volt úgy az életében.
2010. jan. 30. 21:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem gyanakodtál? Három féltestvér, ez eleve gyanús, és ha már nem volt együtt anyukáddal, akkor bizonyára valaki mással volt, nem?

Szerintem valami rosszul értelmezett tapintatból tartotta titokban a neje létezését, vagy azt is gondolhatta, hogy már te is sejted.

Tapintatból irántad, mert bizonyára nem nagyon akarnál találkozni a feleséggel, automatikusan összehasonlítanád az anyukáddal, vagy felvetnéd a kérdést, hogyan bírt megbocsátani az a nő, ha apukád egészen jól bizonyítható módon megcsalta őt.

És tapintatból a neje iránt, akinek bizonyára nem lehetett könnyű, ha tudta, hogy apád megcsalta, de lehet, a három gyerek miatt tartott ki apud mellett, és nem volt szüksége rá, hogy még lásson is téged. És még mindig ott a lehetőség, hogy az a nő nem is tudott anyukádról, sem a kapcsolatáról, rólad meg aztán végképp nem.

Tudom, hogy fura és kellemetlen élmény lehetett szembesülni apukád másik életével, de gondolj arra, hogy bármiként is járt el, mindenképpen úgy akarta megoldani, hogy a szeretteinek a legjobb, vagy legalábbis a legkevésbé kínos legyen.

Gondolj arra, hogy befolyásolta volna-e az édesapád iránti szeretetedet, ha tudsz a másik életéről? Kevésbé tisztelted volna, ha kiderül, az anyukáddal megcsalta a feleségét? Esetleg anyukádat is kevésbé tisztelted volna? Mert ez is lehet egy ok, amiért eltitkolta.

Olyan sok lehetséges megoldás van, kérlek, ne gondold, hogy titkolódzni akart!

2010. jan. 30. 23:24
 7/11 A kérdező kommentje:

Látom páran félreértették a történetet. A féltestévreim anyum ágán tesóim. Ahoz apumnak semmi köze. Amíg együtt volt apum és anyum,addig nem kavart a másik nővel. Amikor késöbb összejöttek,majd összehásodtak (apum és a nő) akkor már nem állt kapcsolatban anyum és apum,max akkor beszéltek,ha apummal voltam. Nem gyanakodtam egyáltalán,nekem azt mondta,hogy egy albérletben lakik egyedül. Semmi jel nem utalt arra,hogy lenne felesége. Csak azt nem értem,hha a felesége elött is eltitkolt engem,akkor mit mondott,amikor több mint 1 hétig együtt voltunk nyáron és még fel se hívta!

Nagyon köszönöm a válaszokat!

2010. jan. 31. 12:25
 8/11 A kérdező kommentje:
Az apum anyja és anyum nagyon rossz kapcsolatban van. Már születésem óta gyűlölik egymást. Ha mamáméknál vagyok hallgathatom,hogy anyum,milyen rossz blablabla. Itthon pedig hallgatom,ahogy anyum szidja mamámat. Már nem akarok gyülölködésben élni,de mást nem tudok tenni. Már senkiben nem tudok megbízni se...
2010. jan. 31. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Most lehet, hogy én leszek, aki összetöri előtted azt a képet, hogy van mikulás...

Sajnos a férfiak általában ilyenek, még azok is, akiket egyébként nagyon szeretünk és nagyon fontosak nekünk. Az az igazság, hogy az ilyen dolgokat, ami kellemetlen vagy meg kéne magyarázni, általában így rendezik le. Nem elmondja, nem megmagyarázza, hanem egyszerűen nem beszél róla. Hogy miért??? Hát, ez az élet örök kérdése, gondolom ez egyszerűbb, mint őszintének lennei, hidd el, hogy nem bántani akart, még csak eszébe sem jutott, hogy "Mi lesz azután? Mit fog gondolni?" Talán úgy volt vele, hogy egyszer majd elmondja, ha épp úgy alakul, de az is lehet, hogy sosem akarta elmondani, gondolván, hogy te a múltjából született gyermeke vagy, a felesége pedig egy későbbi szakaszát jelentette az életének... ilyenkor hajlamosak azt mondani, hogy egyiknek nincs köze a másikhoz... Ez számomra is érthetetlen, de sajnos ez így van. Sajnos megérteni nem lehet ezt, de talán megpróbálhatsz túllépni rajta...

Most, hogy ő már nincs, tényleg nem tudod megkérdezni, ezért a legjobb, amit tehetsz, hogy nem is gyötröd magad ezzel a kérdéssel! Próbálj azokra a dolgokra gondolni, amikor együtt töltöttétek az időt és gondolj arra, hogy VELED ez volt Ő! NEKED ezt tudta nyújtani! Így talán tudsz szeretettel visszaemlékezni rád, és nem úgy, hogy a férfi, aki elhallgatott előled valamit... Remélem, hogy egy kicsit tudtam segíteni.

2010. febr. 2. 08:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Hozzátenném az előzőekhez: ha nem tudod túltenni magad a "miért"-en, keresd fel egyszer a feleségét. Apukáddal már nem tudsz erről beszélgetni, vele még módod van. Ha barátságosan, őszintén érdeklődve kopognál be hozzá, azzal, hogy meséljen apukádról, mert szeretnél róla minél többet megtudni (hiszen olyan keveset találkoztatok, olyan gyorsan elment) biztosan nem utasít el. És akkor már szóba kerülhet a téged olyannyira foglalkoztató kérdés is. Amire ne várj egetrengető magyarázatot. Kívánom, hogy sikerüljön a beszélgetés:)
2010. febr. 2. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!