Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » (Házas) párok, ti is szoktatok...

(Házas) párok, ti is szoktatok inni hétvégenként?

Figyelt kérdés
Az ismerõseim többsége minden hètvègèn fogyaszt alkoholt a pàrjàval,nem is keveset.Van olyan munkatàrsam is,aki nem is szokott emlékezni arra,ami késõ este történik,és ez minden pénteken és szombaton ìgy van nàla màr évek óta.Vannak akik hétközben is isznak,de inkàbb az a jellemzõ,hogy csak hétvégenként,de akkor elég nagy mennyiséget fogyasztanak.Hozzàtenném,hogy teljesen normàlis kinézetü nõkrõl/férfiakról van szò(20-as,30-as korosztàly,)akikröl az ember nem is feltételezné,hogy rendszeresen isznak.Nem itélkezek senki felett,ha jò nekik akkor csinàljàk,csak érdekelne,hogy mennyire jellemzõ ez manapsàg.
2014. nov. 27. 14:02
1 2 3 4 5
 31/45 anonim válasza:
100%

ma 16:13

Igaz nem én írtam,de szerinted mi esik benne jól?Mert mondjuk szereti a jó hideg sört?Ha tőled megkérdezik miért esik jól egy jó forró tea,vagy egy jó hideg kóla,akkor te arra mit mondasz?

2014. nov. 27. 16:34
 32/45 anonim ***** válasza:

A sör? Attól függ. Buliban, ha a büfé kínálata szegényes, inkább csak úgy van, társaság, hangulat... De akkor többet kell inni.

Nyári melegben jólesik már a hidegsége, de akkor azért nem keserű sört veszek, azt nem szeretem.

A kedvenc belga söreimet és az összes többi alkoholt pedig az íze miatt iszom (kivéve a szocializációs házipáleszeket, azok néha nem valami ízesek, de néha igen).

2014. nov. 27. 16:41
 33/45 anonim ***** válasza:

Szoktunk, egy-egy üveg barna sört általában. Egyszerre mindig csak egyet iszunk, és heti 2, max. 3 alkalommal esténként, film mellé. De a 3 ritkán jön össze, akkor már nagyon stresszes volt a hét.

Borozni ünnepekkor szoktunk, A Tokaji nagy kedvenc, 1-2 pohárral olyankor lemegy ebéd/vacsora mellé, több sajnos nem jut, mert olyankor az egész család azt issza :D

2014. nov. 27. 18:01
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Igen

Bár annyit,hogy nem emlékszem valamire szerintem egyetemistaként ittam utoljára, bocs hazudtam, a lánybúcsúmról van pár fehér folt, a férjemnek azért többször fordult elő( utóbbi időben 3 tejfakasztón/pisiltetőn volt)

Szerintem mi a hétből 6 napon iszunk valamennyit..

Pl 1 pohár bort, egy sőrt, vagy 2-t, ha van alkalom, akkor többet.

Szégyen, nem szégyen, én birom az alkohot, mindigis birtam, 1 üveg bortól fsak becsípek. Tehát sosem a hatásáért iszom, hanem azért, mert finom. Ráadásul sajat borunk is van, amik érmesek, tehát nem házi lőré

Rövid esetén minőséget iszunk( pálinka, eredeti szakma a fejemnek pálinkamester) vagy koktélnak keverjük ki, a rumot stb...

Nem kötjük a szombathoz, csak ha esmény van..

20-as éveink végen vagyunk, rendes munkaval, pénzügyi területen dolgozom, a férjem informatikain, de ő is emberekkel. Gyerkőc még nincs.

Nálunk a családban mg a dedim is egitta a konty alá valőt, ha esemény volt, de 1-1 pohár bor az természetes a vacsihoz, vagy este munka után.

Egyébként megvagyok nelküle, van, hogy nincs itthon, par hetig, vagy nincs kedvem megbontani, akkor nem iszunk egy kortyot sem...

Hétvégi ereszd el a hajam kb havonta van, akkor sem emlkezetkihagyasig...

2014. nov. 27. 18:34
 35/45 anonim ***** válasza:
Inni néha iszunk, de ez nem a talpig részeg kategòria. Mìg a hàzunkat épìtettük hétvégente jòl esett pàr sör,azòta meg keri partykon is, de ez nem ment àt lerészegedésbe soha.
2014. nov. 27. 18:59
 36/45 anonim ***** válasza:

Szüleim minden este megisznak 1-2 pohár sört, pénteken meg 1-1 pálinkát. Nem szoktak részegek lenni, és nem tartom alkoholizmusnak. Azért napi 2 sörtől nem lesz bajuk, nem lesznek tőle hülyék. Én csóró koleszos vagyok, szóval csak hétvégén csatlakozok hozzájuk :D

Úgyis lesz aki lepontoz majd, de nekünk így tök jó, sose volt még ebből problémánk.

20L

2014. nov. 27. 20:17
 37/45 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy mi a jó a sörben? Hát finom :D Nyáron főleg. Jobban oltja a szomjat, mint a cukrosvizek, nekem pl jobban esik.
2014. nov. 27. 20:22
 38/45 anonim ***** válasza:
40%

Félreértetek. Én valamiért semmit nem tudok inni, pedig sok mindent próbáltam, de az első korty után elkezd lüktetni hátul a fejem, és qrva melegem lesz. És ez sörtől meg bortól is így van.

Ezért nem tudom, hogy mások miért isszák az alkoholt. Másra semmit nem hat? Egy picike kis kellemes bódultság sincs? Mert azért a teában nincs alkohol. A pohár borosokat sem értem, hogy miért kell a beszélgetésekhez, azt hittem, feloldja a hangulatot, és meg mernek beszélni olyat, amit színjózanon nem.

Egyébként én is "cukrosvíz" ellenes vagyok, de alkohollal hidratálni nyáron meg nem hangzik logikusan.

2014. nov. 27. 22:02
 39/45 anonim ***** válasza:

"A pohár borosokat sem értem, hogy miért kell a beszélgetésekhez, azt hittem, feloldja a hangulatot, és meg mernek beszélni olyat, amit színjózanon nem."

Én vagyok az egyik pohár boros. A válasz pedig egyszerű: azért, mert finom. Egy jó vacsora mellé egy pohár jó bor olyan, mint másnak a desszert. Jól esik. És én egy-két pohár bortól még simán vezetek is -már amelyik országban (pl. UK) lehet- szóval elég távol állok a részegtől.

2014. nov. 27. 22:32
 40/45 anonim ***** válasza:

Nem nagyon. A férjem szinte egyáltalán nem iszik alkoholt, csak ha valami buli van (ez mondjuk évente 1-2-3 alkalom), de amúgy egyáltalán nem, még családi összejöveteleken sem, amikor azért mindenki más megiszik egy-két pohár bort/sört.

Én néha megiszom itthon egy pohár bort, vagy nyáron egy doboz sört, vagy ha vendégeink jönnek, akkor is mondjuk egy sört megiszom, többet nem nagyon tudok, mert olyan lassan iszom, hogy az már kabaré :) De nálam sem nagy mennyiségről van szó, inkább csak annyi, hogy mondjuk télen szívesen készítek forralt bort, és azt elkortyolgatom, vagy nyáron ebéd után megiszom egy jó hideg fröccsöt, vagy egy almás sört. Alapvetően nincs bajom az alkoholos italokkal, de szó sincs napi, vagy akár heti rendszerességről, berúgni meg pláne nem szoktam. Most, hogy belegondolok, az elmúlt három szilvesztert is úgy töltöttük el, hogy a férjem egy korty pezsgőt ivott csak, én meg kb. másfél pohárral, amúgy végig üdítőt ittunk, szóval nem mondhatni, hogy az a piás család lennénk :) Érdekes, mert néha előkerül nálam az, hogy jó lenne itthonra egy bárszekrény, és milyen jó lenne keverni egy-egy koktélt, de mindig arra jutunk, hogy felesleges lenne, úgyis ránk rohadna egy idő után az egész :D

2014. nov. 28. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!