Családok! Mennyi a keresetetek? Hol dolgoztok?
Közalkalmazottként dolgozom, havi 77.290 Forintért.
Most szembesültem vele, hogy 2 év letöltött munkaviszony után fog ez "emelkedni" 78.600 Forintra.
10 év után is csak 84.000-nél tartanék.
A 100 ezer már csak álomhatár marad.
Gondolom sokan vannak hasonlóan rossz helyzetben,
de akad azért, aki 150-200-250 ezret keres és munkatársam az illető..
Szóval érdekelne, hogy ki mennyit, és merre?
Közgazdász vagyok, bankban dolgozom Budapesten.
Nettó 330 eFt-ot keresek középkorúként (cafeteria, prémium van még)
Borzasztó, hogy ilyen nagy különbségek vannak, mert szerintem az ápolónő és a köztisztviselő munkája is van annyira hasznos, mint az én munkaköröm.
Pont ma beszélgettünk a kollegáimmal, hogy jön az év vége, egymást érik a családi ünnepek, mindannyian családosok vagyunk és még a jónak számító fizetés mellett is bizony nézegetjük, hogy mit hol érdemes venni, mivel érdemes készülni az ünnepekre.
(természtetesen NEm az ajándékok adják az ünnepek lényegét, de kisgyermekesek vagyunk, nekik még a Mikulás-csomag is fontos és nagy élmény :)
Egy biztositónál dolgozom. 410 ezer nettót keresek + cafeteria + prémium.
Végzettségem: gazdálkodási és menedzsment BA és pénzügy MA. Munka melett most Master of Business Administration szakon tanulok.
A férjem 2 cégnél dolgozik, az egyiknél szoftverfejleszető, a másiknál pedig rendszergazda. Ő 7 számjegyű összeget keres.
Amúgy én is szívem szerint szociális munkásként vagy valami hasonló pályán dolgoznék. De anyagi megfontolásból közgazdász lettem. Máig szívok a számvitellel (szakmai továbbképzés, szakirányú), valag pénz elmegy magántanárra - de cserébe már a kezdőfizetésem is 200 felett volt.
Illetve jobban tudok pénzt befektetni, hála a tanultaknak, ez is idővel forintosítható előny lett. Cserébe utáltam, amit tanultam és végigkínlódtam a főiskolát meg az utána következő képzéseket.
Egy pszichológiai képzést negyedennyi energiával elvégeznék, mert az érdekel és hozzám közelebb áll. Idővel lehet, hogy önköltségen el is végzem, aztán hátha használni is tudom majd valahol.
Illetve a jó keresethez és könnyű elhelyezkedéshez nálam a nyelvtudás nagyban hozzájárult. Most a harmadik nyelvemet tanulom itthonról, ingyenes internetes anyagokból. Ráadásul sémi nyelvcsalád, aránylag nehéz nyelvtannal.
Viszont mivel láttam, hogy mennyit ér a nyelvtudás, szerintem 70 éves koromig folytatom a nyelvtanulást, akárhány nyelvet is jelentsen majd.
Jogász vagyok netto 120 körül keresek (reméljük lesz ez hamarosan jobb is, mert ez édes kevés...).
Nem érzem magam haszontalabbnak egy informatikusnál, és azt sem gondolom, hogy kevésbé lenne értékes a tudásom, csak hát ugye sajnos ez a rendszer, akinek piacképes szakmája van azt a versenyszférában megfizetik, a többiek meg le vannak sz*rva... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!