Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van olyan anya, aki nem...

Miért van olyan anya, aki nem szereti és nem fogadja el a gyerekét?

Figyelt kérdés
Ahogy itt a babás kérdéseket olvasom, mindenki odavan a picijéért. Akkor engem miért nem szerettek gyerekkoromban?
2010. jan. 30. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Mert gyökerek...
2010. jan. 30. 12:02
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Ezt megkérdezném a szüleidtől a helyedben. Egy biztos, te is mint minden gyerek, szeretnivaló voltál, ilyenkor csak a szülőben van a hiba. Szomorú hogy van ilyen, én még soha nem imádtam úgy senkit, mint a gyerekemet, és engem se szeretett még senki így.
2010. jan. 30. 12:12
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon sok anya nem szereti a gyerekét. Csak erről nem illik beszélni, illetve ezt nem illik érezni, mert az anyaság a közhiedelem szerint szent dolog. Pedig hányan vannak, akik pl. szülés után depresszióba esnek, mert nem azt érzik a baba iránt, amit a család, a társadalom elvár tőlük.

Persze, természetesen, a gyerek jogosan igényli a szeretetet. Lelkileg akkor lesz egy ember egészséges, érett személyiség, ha ezt megkapja.

2010. jan. 30. 12:13
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Hát szerintem azoknál az anyáknál van így,akik túl korán szülnek("besikerül" v fiú miatt,stb),és még élni akartak volna előtte.Na ezekről megvan a véleményem...
2010. jan. 30. 12:16
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Hát sajnos engem se szerettek a szüleim. Nagyon hidegek. Nem szeretnek senkit. De sajnos ezen nem tudsz változtatni.

Én most babát várok, és eldöntöttem, hogy szeretetben fog felnőni, már most imádom, a párom is imádja. Azt hiszem ezzel egy kicsit meg fogom nyugtatni magam, és úgy érezni kicsit, mintha ...ezt nem is tudom hogy írjam le. Mintha kicsit engem is szerettek volna, vagy jóvátenném, vagy visszakapnám a szeretet nélküli gyerekkoromat...nem tudom érted e.

Az ember nem válogathatja meg a szüleit sajnos. Tudom, hogy hiányzik a szeretetük, mindig is fájó pont lesz, de túl kell lépned rajta, és elfogadnod a tényt. Biztos vagyok benne, hogy te másképp fogod csinálni, és abban is, hogy nem te voltál a hibás, hogy nem szerettek, hiszen bármit is csinál gyermekünk, akkor is gyermekünk marad és halálunkig szeretjük, nem azért, mert kötelességünk, hanem mert bennünk van az ösztön.

2010. jan. 30. 12:24
 6/12 anonim ***** válasza:
32%
Mert a csaladi potlekert meg a tejjegyert szultek.
2010. jan. 30. 12:25
 7/12 anonim ***** válasza:
19%

Olyan anya, aki nem szereti a gyerekét, az nagyon ritka.

Vannak olyan helyzetek, amikor nem akarják megszülni a babát, de mégis megszületik. Egy igazi anya, ha ölbe fogja a picit, már nem mondja, hogy nem akarja. Nagyon ritká lehet olyanról hallani, hogy szülés után nem kell az anyának a gyerek, de általánosságban ez már nem igaz.

Gyerekként gyakran hallani olyan megnyilvánulást, hogy azért nem szeretnek a szüleim,mert nem akartak, de ezt az érzést a megélt évek tapasztalatai mondatják. Nincs olyan szülő (ill.kevés akivétel), aki nem szereti a gyerekét. Élethelyzetek vannak, ami nagyon kihat a gyerek lelkivilágára. Könnyő ráfogni a szülőre, hogy nem akart, nem szeret. A gyereket nem kell megszülni! Aki a szülés mellett dönt, az kizárt dolog, hogy nem szereti a babáját.

2010. jan. 30. 12:28
 8/12 anonim ***** válasza:
30%

Jah meg azért mert a kommunizmusba szégyen volt akinek nem volt gyereke, mert az nem szolgálta a hazát kb ezt plántálták a fejekbe..

Azért szrtak egyesek 7-8 at is a világba amikor még enni se volt mit aztán jártak mezétláb még télen is...

Vagy szted mitől van ennyi nyugdíjas manapság??

Az idiotizmus határtalan, sajnos még ma is...

De ebből sokan nagyon jól megélnek..

2010. jan. 30. 12:29
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

ma 12:28

Hát engem a saját anyám akart kirakni az utcára az örökségemből plusz milliós pénzeket rakott zsebre apám halála után a betétkönyvéből..

Apám se volt egy szent, és egyik szülömtől sem hallottam soha sem azt a szót a mai napig sem hogy szeretlek vagy hogy büszke vagyok rád vagy hogy köszönöm...

2010. jan. 30. 12:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

azért, mert elégedetlen volt a saját életével, és sajnálatos módon kivetítette rád. az ilyen emberek nagy rombolást tudnak végezni a környezetükben, a gyerekeik lelki világában.

lehet, hogy éretlen volt még az anyaságra, és legszívesebben TUDAT ALATT visszacsinálta volna az egészet, lehet, hogy a házasságával, apukáddal voltak gondjai, és ezért nem tudott szeretni téged sem igazán.

és még az anyagi gondok is befolyásolják, milyen a viszonyunk a szeretteinkkel. ritka az, amikor valaki felül tud emelkedni ezen.

2010. jan. 30. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!