Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma is gyakori még a családokba...

Ma is gyakori még a családokban, hogy a férjnek van jogsija csak és ő mindig a sofőr?

Figyelt kérdés
2014. nov. 25. 14:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
54%

Az ismertségi körömből egyedül a sógornőm jut eszembe, akinek nincs jogsija.

Nálunk hét közben mindig nálam van az autó, ezért nem bánom, ha legalább hétvégén a férjem vezet, illetve ha hosszabb útra megyünk, az út zömét Ő vezeti le. Családi összejövetelen ha inni szeretne, én vagyok a sofőr.

Szóval én nem tartom gyakorinak, a mai világban fontos, hogy a nő eltudjon úgy intézni dolgokat, hogy ne kelljen a sofőrre várni. Gondolok itt pl. nagy bevásárlásra (élelmiszer) vagy ha a férj nincs jól és orvoshoz kell vinni. Vagy tovább megyek; a férj dolgozik, de a gyereket kell orvoshoz vinni. Szóval nem lehet egyszerű jogsi és autó nélkül a nőknek.

2014. nov. 25. 15:10
 22/31 anonim ***** válasza:
Nálunk csak a zasszonynak van jogsija, de gyakran emlegeti, hogy szerezzek én is, mert utál vezetni... a kocsi meg kb a hóeleji nagybevásárláshoz, meg nyáron 2-3 vidéki úthoz van használatban, szóval amelyik évben belemegy 1000 km, az már maga a CSODA. Én meg igazándiból nem látom szükségét, mert Budapesten mindenhova elvisz a BKV is... és még a parkolással sem kell szívni... pláne, ha tényleg bevezetik a dugódíjas agyrémet is...
2014. nov. 25. 15:10
 23/31 anonim ***** válasza:
Nálunk így van, mármint nekem nincs jogsim, a férjemnek van. Én majd most fogok neki állni.
2014. nov. 25. 15:12
 24/31 anonim ***** válasza:

nem

pl az exemnek nem volt jogsija így én vezettem a saját autómat :-)))

neki szerintem soha nem lesz jogsija :-D

2014. nov. 25. 15:58
 25/31 anonim ***** válasza:
Nálunk mindkét szülőmnek van. Jól vezetnek mindketten, de mindig megy a huzavona arról, hogy ki vezessen, mivel munkába nem kocsival járnak, ha hétvégente mennek valahova, akkor meg mind a kettő inni akar. Szerintem egy férjnek sem jó az állandó sofőr szerep, hisz például egy borkóstolón, vagy akár egy szimpla baráti találkozón folyton ő kell legyen az, aki egy kortyot sem iszik. Én most tanulok vezetni, és már alig várják, hogy én furikázzam majd őket.(Lány vagyok.)
2014. nov. 25. 17:01
 26/31 anonim ***** válasza:
Nálunk csak a páromnak van jogsija, én utálok kocsiban lenni..utazás előtt egy órával már fizikailag rosszul vagyok, amiért autóba kell majd ülnöm..de ezt eljátszom a legtöbb járművel is. Ha pedig mégis bekövetkezne az elképzelhetetlen, akkor a párom vezet, vele biztonságban érzem magam és nem is hányok mindent össze
2014. nov. 25. 17:23
 27/31 anonim ***** válasza:
Nálunk mindkettőnknek van jogsija, én 24 vagyok, férjem 27 éves. Ha megyünk valahová akkor az esetek 70%-ban én vezetek, de csak azért mert sokáig nagyon féltem a vezetéstől, és a jogsi megszerzése után vagy 4 évig nem vezettem úgyhogy most tapasztalatot szerzek. Ismert helyekre elmegyek egyedül, de ismeretlen helyre még mindig nem szívesen vezetek.
2014. nov. 25. 17:45
 28/31 anonim ***** válasza:
Hú, most így hirtelen belegondolva nekem, nővéremnek és anyukámnak is van jogsink. Nálunk az esetek 90%-ában én vezetek, de a kocsi is nálam van hétköznap, férjem nem nagyon szeret vezetni. Nővéreméknél a sógoromnak nincs is jogsija, így egyértelműen nővérem vezet. Apu meg sokat vezet hétköznap, ezért ha anyuval mennek valahova, általában anyu vezet:)
2014. nov. 25. 18:58
 29/31 anonim ***** válasza:

Az ismeretségi körömben a nőknek is van jogsijuk.

Én kivétel vagyok :) Egyszer majd bizonyára muszáj lesz megszereznem a jogsit, de nem vonz. Nem érdekel az autóvezetés. Motorra van jogsim, az OK, de azon sem szeretek utast vinni.

A párom pár éve letette az autós jogsit is, amikor szükségessé vált az autó. De ha nem muszáj, motorozik, mert ő is azt szereti. Kis távra pedig ott a bicikli.

2014. nov. 25. 23:16
 30/31 Tubarózsa ***** válasza:

Nálunk nekem is és a férjemnek is van jogsija és kocsija is. Mind a kettő "napi" használatba van. Ha megyünk valahová többnyire az vezet akinek a kocsijával megyünk, de pl nem soká megyünk Bp ről Szabolcs megyébe, az övével oda én vezetek, vissza ő. Én imádok vezetni, bármikor bárhova és hál isten tudok is!(férjem buszos, es az ö olyan kollégái mondták ezt akik 20+,30+éve soforok ill olyan ismerösök akik min15+éve gyakorlatilag naponta vezetnek baleset nélkül) ismeretségi köröm nagyrészbe is mindkettönek van jogsija es felváltva vezetnek. Sőt annyira imádok vezetni, hogy elhatároztam jövöre kitanulom az autoszerelői szakmát is, :) és ugy láttom, tapasztalom h a férjem nagyon örül neki h ennyire szeretek vezetni es tudok is. :) addig ő pihen mig én vagyok a volán mögött, vezet eleget......:)

Bocsi a hibákért telorol vagyok.

üdv 24N

2014. nov. 26. 00:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!