Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen anya? Mit csinálja...

Miért ilyen anya? Mit csináljak, hogy ne legyen?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, anyukám 49 éves. Nagyon szeretem, P is engem. De egyre kibírhatatlanabb.

Ami idegesítő, hogy még soha életébe nem vallotta sztem be, hogyha nem volt igaza. Nem, neki mindig igaza van. Dehát jó, anyák, sokszor ilyenek.

Maradi. Nagyon. Nem bírja, ha már pl nyakláncot húzok suliba (8-os vagyok). Állandóan azt mondja amikor mérges (egyre többször az), hogy milyen vagyok, csak a divat érdekel és több ruhám van mint az egész családnak együtt. (egyébként nem mondom, hogy milyen kevés, de egyáltalán nem monható soknak)

Suliba 4-es 5-ös (inkább 5-ös) vagyok, de ha már becsúszik egy 4-es, akkor ordít.

Jó persze, vannak jó pillanatai is, ilyenkor megértő és rendes, de amit ilyenkor elmondok Neki, azt későbbi veszekedéskor a szememre hányja.

Nem értem miért csinálja ezt az egészet, hogy milyen vagyok, a velem egykorúak már javába rbancok.

Én nem bandázok, nem cicizek, már a barátaimmal se lógok délutánonként. (alig)

Mit csináljak? Annyira rossz! ÉS nagyon elegem van.

Egyébként van 2 nővérem 8, és 9 évem van köztünk, Ők sem voltak sohasem bulizósak, Őket is ki tudja készíteni.

Ők ugye elmennek dolgozni/fősuliba, én meg egyedül vagyok itthon vele és Apuval. Apa pedig elég halk, "nem zavar sok vizet", anya vele is sokat veszekszik, de Ő inkább hallgat, "had mondja"

Amúgy tesóim nem voltak jó tanulók (3-as, 4-es), tőlem mégis a maximumot várja el.

Felvételin is a vitt pont összesen 60, viszem mindet, meg még versenyekért is párat plusszba, de ilyenkor is azt nézi, hogy hogy elrontottam a felvételit. Oké, ez tény, de nem lehetne néha a pozitívumokat is nézni?

Bocs, hogy hosszú lett, kérlek segítsetek, hogy mit tehetnék hogy megváltozzon! Egyáltalán lehet? :S

Köszi! :)

2010. jan. 29. 19:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

hová mész továbbtanulni? Más városba? mert ha igen akkor gondolj arra hogy még pár hónap és elhúzol otthonról kolégiumba....nekem ez segített. :)

Vagy próbáld elmondani ugyanezt neki is. Egy próbát megér.

Kitartás!

2010. jan. 29. 19:58
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem, nem más városba.

És nem lehet vele beszélni.:S Mármint ilyenekről.

2010. jan. 29. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg kölcsönvenni édesapád fegyverét. Ha látja, hogy lepattannak rólad a hülyeségei, akkor egy idő után abbahagyja, de legalábbis alábbhagy ezzel az egésszel.
2010. jan. 29. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első! Még csak 8-adikos!

Amúgy a helyedben elcsípném egy jó pillanatában és leülnék vele dumálni erről. Ha hagyja magát akkor beszéljétek meg, ha meg nem akkor sajnos el kell fogadnod, hogy ilyen, lehet csak rossz passzban van mostanában..

2010. jan. 29. 20:26
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád jót akarn neked a maga módján.Amiket leírtál szerintem minden veled egykorú lány átél az anyukájával.Tudom,nehéz így,h mindig kritizálnak,de igazából azok,akiket rbancnak neveztél örülnének,ha törődnének velük a szüleik,mert azért lesznek olyanok,amilyenek.Anyukáddal meg próbálj beszélni,mondd el neki szépen,h neked rosszul esik,és néha jó lenne egy kis dícséret is tőle.:))biztos meg fogja érteni.Csak ügyesen!

20/L

2010. jan. 29. 20:34
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

Nem lehet vele beszélni...de azért füle van.

Mond el neki, hogy az agyadra megy, unalmas, idegesítő,

újra és újra.

Nem kell benne dédelgetni hogy "jó anya"...mert ez egy átverés.

Te vagy az az ember,aki tükör lehet neki, hogy milyen valójában.

Ha nem kap tükröt, soha életében nem nő fel a feladathoz, nem fog megváltozni...álomvilágban fog élni..halála napjáig. Addig fog az agyatokra menni.

2010. jan. 29. 20:49
 7/13 A kérdező kommentje:

Tehát:

vannak akik 8. után mennek másik városba középsuliba vagy gimibe, szóval igaza is lehet az elsőnek, de én nem megyek.

Tudom jót akar és nagyon örülök, hogy figyelt rám és nem lettem egy mai beképzelt pcsa. (legalábbis sztem).

Igenis jó anya, de elegem van!

Attól, hogy apum nem szól vissza Neki, még ugyanúgy kiabál Vele is, csak hát ő nem 14 éves lány, aki elkezd bőgni.

Beszélni meg...mit mondhatnék Neki?

Hogy milyen ilyenkor? Mert tényleg nem az, akivel ilyenekről lehetne beszélni, hogy mi a rossz tulajdonsága, mert mint már említettem, nem ismeri el a hibáját sajna.:S

Őszintén már azt sem tudom minek kérdeztem, mert beszélni úgy sem tudok vele erről, más meg nincs nagyon...

De azért ha van vmi tippetek, szívesen fogadnám! :)

2010. jan. 29. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs mit tegyél.

Sajnálom.

Mondjuk ténleg nem lenne rossz ötlet ha másik városba keresnél sulit.

2010. jan. 30. 21:49
 9/13 anonim válasza:
fwl kéne venni kamerával mikor így viselkedik h saját szemével lássa milyen is kívülről...elkezd veled veszekedni ne menyj bele..mond meg higgadtan és röviden: nem vagy jó anya, csalódtam benned....és hagyd ott
2011. márc. 25. 23:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha visszavágni még senki sem próbált neki, azt is megpróbálhatnád.
2011. márc. 26. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!