Hogy őrizzem meg a családfő szerepét, ha a feleségem fia a fő kereső a családban?
Kérdező (#33) "40 sem vagyok, nemhogy 50+. Mindegy, ebből már nem jövök ki jól." - jól értem, te bekerültél mondjuk 36 évesen egy 16 éves fiú mellé, és el akartad játszani a NEVELŐapa szerepét... és erre kiröhögnek? Hát, nem csodálkozom... tudod, az ember 16 évesen még a saját szülei nevelési próbálkozásait se igazán szokta már díjazni, nem hogy egy akkor odacsöppenő "anyu pasiját apu csaját"... ha valamitől óva intek mindenkit egy mondjuk 14 feletti gyereknél, az a nevelőszülőt játszani akarás, az értelmesen megpályázható szerep kb az "atyai jóbarát"...
Az ilyen helyzeteket, mint amibe kerültél Kérdező, az ember többnyire magának harcolja ki... az jut eszembe róla, amikor gimi 4-ik évnyitón belebotlottunk egy olyan valakinek a bátyja formájú csávóba a folyosón, és a "mi van öreg, eltévedtél?" szintű aránylag normális kérdésre elkezdett pattogni, hogy "kikérem magamnak, én vagyok az új tanár, és megkövetelem a tiszteletet!" stylben válaszolt... persze megkapta az adekvát választ, hogy "akkor követeld ... b...+", és év végére már sajnáltam, mert kb annyiszor lett alázva, ahányszor összefutottunk a nyomorulttal...
Ha ugyanez az ember valami "nézzétek srácok, XY vagyok és én leszek itt az új tanár idéntől, és hát ja, nem találom még a tornatermet" vagy valami emberi választ ad, akkor mi is nyilván az "OK, tanár úr, akkor a folyosón végig, majd balra" választ kap, és normális hozzáállást a továbbiakban.
(ja, és én meg 50/F vagyok:))
Tudod, dolgozz, és tegyél le valamit az astzalra, mert a síránkozás nagyon kiábrándító...
Felnőtt férfi vagy, vagy nem????
Szánalom a hisztid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!