Hogy őrizzem meg a családfő szerepét, ha a feleségem fia a fő kereső a családban?
Addig míg a gyerek nem keresett addig a nejed bólogatott neked? most mikor a gyerek keres, már nem bólogat.
Elgondolkodtató-már a helyedben.Főleg úgy, hogy a nejed, hagyja veled szemben ezt a viselkedést.
A tisztelet nem alanyi jogon jár.
Kérdező, itt az a nagy kérdés, hogy miért csinálja ezt? Te hogyan viselkedtél vele, hogyan álltál hozzá? Rászolgáltál valamivel a tiszteletére? Az "én vagyok anyád új kanja" ehhez édes kevés.
Miért kell egyáltalán 1 főnek lennie aki családfő? A régi mentalitás fogja vagy. Mindenki hozzájárul a család jólétéhez amennyivel tud. A fiú most pénzzel tud. Örülj neki. Te talán a személyiségeddel, vagy a digitális világon túli hozzáértéseddel. Ezt te tudod.
Ezek a gondolataim még a történettel kapcsolatban:
-A tiszteletet nem lehet kikényszeríteni. Szerintem te is tudod.
-A saját becsületedért magadnak kell megküzdened nem a feleségednek.
-Légy türelmes a fiúval. Majd huszonéves korában rádöbben, hogy a pénz nem növeli meg sem a faszát, sem a feléje irányuló hosszú távú! tisztelet mértékét. Ráadásul 18 éves és csak próbál beilleszkedni a felnőttek világába.
-Fogadd el, hogy a te fiatalkorodban nem volt túl sok lehetőség arra, hogy digitális világban élj. Fogalmad sem lehetett, hogy 20 év múlva mit fizetnek meg igazán a munkaerőpiacon. Ezért értékeld, hogy most le tudsz tenni annyit azzal a szakmáddal, amennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!