Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy őrizzem meg a családfő...

Hogy őrizzem meg a családfő szerepét, ha a feleségem fia a fő kereső a családban?

Figyelt kérdés
A feleségem 18 éves fia érettségi után egyből olyan állást talált egy pc játékokkal foglalkozó cégnél, amivel több, mint kétszer annyit keres, mint én. Mellette levelezőn egyetemre jár. Azóta van egy mély konfliktusunk, mióta ismerem. Most nagyon nyeregben érzi magát. Mióta agyagilag besegít, valamivel javultak az életkörülményeink és ezt az orrom alá dörgöli. Lenéz, amiért szerinte már most többet tett le az asztalra, mint én. Egyszer megemlítette, hogy nem érti, miért csinálok úgy, mintha a ház ura lennék. Az anyja túl büszke rá, hogy észrevegye, hogy mit művel, ráadásul már a húga is gúnyol, pedig vele szinte apa-lánya kapcsolatunk volt.
2014. nov. 19. 19:28
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
18%
Utsóelőtti,és addig nem vt vendégmíg finanszírozta a kedves fiúcska tanulását???mert tuti nem csak anYuci fizette.amúgy az ilyen köcsög emberek mindig nagyon pofára szoktak esni.majd leszáll ő még s magas lóról.az élet leszállítja.
2014. nov. 19. 19:59
 12/42 anonim ***** válasza:
40%

Addig míg a gyerek nem keresett addig a nejed bólogatott neked? most mikor a gyerek keres, már nem bólogat.

Elgondolkodtató-már a helyedben.Főleg úgy, hogy a nejed, hagyja veled szemben ezt a viselkedést.

2014. nov. 19. 20:01
 13/42 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell ezt a dolgot túlmisztifikálni. Tudomásul kell venni, hogy a szerepek időnként felcserélődnek, megváltozik az egyensúlyuk. Egy ember értékét nem az határozza meg, hogy az aktuális társadalmi-gazdasági helyzetben (makro-és mikro-értelemben) mennyi pénzt keres. Persze, mivel a lét határozza meg a tudatot, ezért a gazdasági szempontot nem kell lebecsülni, csak éppen nem kell túlbecsülni sem.
2014. nov. 19. 20:01
 14/42 A kérdező kommentje:
Leginkább az a bajom, hogy nap mint nap megaláz és csődtömegnek nevez. Enélkül ugyanolyan büszke lennék, mint az anyja. Tiszteletet szeretnék.
2014. nov. 19. 20:02
 15/42 anonim ***** válasza:
87%

A tisztelet nem alanyi jogon jár.

Kérdező, itt az a nagy kérdés, hogy miért csinálja ezt? Te hogyan viselkedtél vele, hogyan álltál hozzá? Rászolgáltál valamivel a tiszteletére? Az "én vagyok anyád új kanja" ehhez édes kevés.

2014. nov. 19. 20:05
 16/42 anonim ***** válasza:
53%

Miért kell egyáltalán 1 főnek lennie aki családfő? A régi mentalitás fogja vagy. Mindenki hozzájárul a család jólétéhez amennyivel tud. A fiú most pénzzel tud. Örülj neki. Te talán a személyiségeddel, vagy a digitális világon túli hozzáértéseddel. Ezt te tudod.

Ezek a gondolataim még a történettel kapcsolatban:

-A tiszteletet nem lehet kikényszeríteni. Szerintem te is tudod.

-A saját becsületedért magadnak kell megküzdened nem a feleségednek.

-Légy türelmes a fiúval. Majd huszonéves korában rádöbben, hogy a pénz nem növeli meg sem a faszát, sem a feléje irányuló hosszú távú! tisztelet mértékét. Ráadásul 18 éves és csak próbál beilleszkedni a felnőttek világába.

-Fogadd el, hogy a te fiatalkorodban nem volt túl sok lehetőség arra, hogy digitális világban élj. Fogalmad sem lehetett, hogy 20 év múlva mit fizetnek meg igazán a munkaerőpiacon. Ezért értékeld, hogy most le tudsz tenni annyit azzal a szakmáddal, amennyit.

2014. nov. 19. 20:06
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős volt a fiú, amikor az életükbe csöppentél? Azért csak tettél valamit, ha így viselkedik veled most, ahogy gyerekként nem mert?! Nem azt akarod mondani, hogy erről a 18 éves gyerek tehet?! Talán mindent ilyen agresszívan intéztél eddig is, ahogy most akarod kivívni a tiszteletet?!
2014. nov. 19. 20:06
 18/42 anonim ***** válasza:
81%
A tiszteletet kiérdemelni kell, nem kiparancsolni... Gondolom oka van, hogy a fiú így viselkedik veled.
2014. nov. 19. 20:11
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha ez egyáltalán felmerül, akkor ott már nem ma kezdődtek a gondok... az "amíg az én kenyerem eszed" az egy hányinger keltő duma, ha az apa mondja, ha a fiú (ha akárki) ... egy családnak egymást szerető és tisztelő emberek együttműködő közösségének kell lennie, és nem egy diktatúrának ahol van a vezér meg az alárendeltek.
2014. nov. 19. 20:12
 20/42 A kérdező kommentje:
Az a baja, hogy nem sokkal az édesapjuk halála után kerültem a családba. Már régóta elváltak, de a haláleset és a talákozásunk szinte egy időben történt, ezért velem kapcsolja össze a halálesetet. Ezzel pszichológushoz is jártunk fél évig. Két éve vagyok a család mindennapos része.
2014. nov. 19. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!